2024. május 29., szerda

Tavasz


A természet megnyugtató, a természet gyönyörű, a természet inspiráló. Tavasszal is. Egy varázslat, ahogy nap mint nap változik, átalakul, kinyílik vagy bezáródik, újjáéled, vagy megpihen, ahogy ezernyi és ezernyi arcával vagyunk kénytelenek együtt élni. Mi benne, ő bennünk, hosszú-hosszú időktől fogva.

A természet változása mellett az emberi dolgaink is változnak. A közös nagy társadalmi és civilizációs mozgások, a politika, a kultúra, gazdaság, sport, tudomány, és sok minden egyéb. Különböző intenzitással, de folyamatos mozgásban vannak a dolgok. Néha nem árt megállni, és lassú pillantásokkal csak úgy ráérősen eltűnődni és szétnézni, hogy mi is zajlik épp körülöttünk. Egy ilyen megállóra invitálom most a kedves kolostoros blogolvasót, hiszen eltelt három hónap, véget ért egy évszak, így aztán jön a szokásos visszatekintés. Nézzük meg együtt újra, hogy milyen témák kerültek be ide, virtuális kolostorom udvarába 2024 tavaszán.


MÁRCIUS 

- Mit üzen az erdő? >>>

- Mit üzen a hegycsúcs? >>>

- Riken Yamamoto díjat nyert! >>

- Üdvözlet az uszodából >>>

- Mit üzen a víztükör? >>>

- Mit üzen a kereszt? >>>

- Mit üzen az építkezés? >>>

- Séra András, könyvek és egyéb írások >>


ÁPRILIS

- A világ legnagyobb kolostoros könyvtára >>

- C.G. Jung. Red Book. Leviatán. >>


MÁJUS

- Búcsú Charlietól >>>

- A félreértett magyar Péter >>

- Unser Airport >>>


- - -


Így zajlott hát 2024 tavasza itt a kolostor meditatív udvarán. Ha megérintettek a témák, érdemes a korábbi évek bejegyzéseit is felfedezned!

2023 tavasz
>>>
2022 tavasz
>>>
2021 tavasz
>>>
2020 tavasz
>>>
2019 tavasz
>>>
2018 tavasz
>>>
2017 tavasz >>>
2016 tavasz >>>
2015 tavasz >>>
2014 tavasz >>> 
2013 tavasz >>> 
2012 tavasz >>>
2011 tavasz >>>

a 2010, 2009, 2008 -as tavaszi témák még nem kerültek így, a fentiekhez hasonlóan az évszak végén összegyűjtésre. De megtalálod őket a blog archívumában. Kellemes olvasgatást kívánok hozzájuk!


A Kolostor Őre