2011. július 25., hétfő

A fürdő, Vác, a palacsinta, és a faültető története

Remek hétvége, remek élményekkel, avagy

*********************************************
Az Őr elhagyta Baranyai Barlangját
*********************************************

A hétvége történéseit szeretném Veled megosztani, amelyet érdemes lesz végigolvasnod, mert lesznek benne olyan tanulságos elemek is, amelyek könnyen lehet hogy pont Neked szólnak, hiszen ezekre nagy szükséged van, még ha annyira most még nem is érzed. Van hogy az ember megakad a meditációs, spirituális fejlődésben, és akkor bizony érdemes meglépni bizonyos dolgokat, hogy továbblendüljön, újabb, és sokkal mélyebb tapasztalatokat éljen át! Ezekről lesz szó, úgyhogy gyere, nézzük át együtt a hétvége beszámolóját és tanulságait!


Kellemes élményekkel telt a hétvége, ugyanis kimozdultam pár napra a Baranyai Barlangból és célbavettem Budapestet és Pest megyét, rokonlátogatás, és közös meditáció céljából. Péntek este egy kellemes éjszakai fürdőzéssel indítottam a Rudasban, ahol hagytam hogy a Csodás Triumvirátus, a Mesteri Hármas, azaz a Gyógyvíz, a Gőz és a Szauna teljesen ellazítsák a testemet. Nagy rajongója vagyok a témának, és amikor csak tehetem, látogatom az ilyen helyeket. Úgyhogy a péntek esti fürdőzéstől kellemesen ellazulva látogattam el szombat délután Vácra, a helyi sahaja jóga csoporthoz, egy közös meditációra. Hát ott aztán pedig...

Kellemes meglepetés volt, hogy a mostani program nem a művelődési házban volt, hanem az egyik család meghívta az egész társaságot a házukba. Csodás kert, barátságos otthon, új és régi ismerősök, úgyhogy éreztem hogy jó helyen vagyok, igazán kellemes lesz ez a délután. Lehettünk úgy 30-an, 40-en. Volt több közös meditáció is, az egyiket majdnem én vezettem, de "szabadságkérelmemet" a társaság elfogadta, úgyhogy "csak" csendben átadtam magam a szoba egyik sarkában a meditációnak, a vibrációknak, és a lélek emelkedettségének. A programon volt élménybeszámoló is, ugyanis páran most jöttek haza, cabellai nemzetközi szemináriumról. Az ilyenket mindig imádom hallgatni, hiszen már évek óta járok én is oda, és tudom hogy milyen élményeket tud adni az embernek! Felemelő, és sokszor bizony elmondhatatlan. Szóval most is volt ilyen beszámoló, és külön öröm volt, hogy olyannal is beszélhettem, aki...

Életében most volt kint először. Sokszor ez egy vízválasztó is az ember életében, mert vagy sokkal közelebb kerül a sahaj meditációhoz, vagy eltávolodik. Tudom hogy most Magyarországon több tucat olyan ember van, aki már jópár hónapja komolyan és intenzíven gyakorolja a sahaja jógát, járnak programokra, egyre jobban fejlődnek, egyre finomabb szinten tapasztalják ennek a meditációnak a felemelő élményeit, és nekik azt ajánlom, hogy mindenképp próbáljanak kijutni idén egy ilyen szemináriumra. Az ember ott olyan intenzíven tapasztalhat meg dolgokat, amelyekre nagy szüksége van. Sokszor egy ilyen intenzív hétvégén érzi csak meg, hogy valójában mit is jelent a mély meditáció, a spiritualitás és az emelkedettség. Olyan mély nyugalom, belső béke, és az örömnek egy olyan finomszintű és határtalan élményét élheti át, amely bizony nagyon átértékelhet benne dolgokat! Mind önmagával, mind másokkal kapcsolatban. Szóval ha Te már rendszeresen jársz egy ideje sahaja jóga programokra, akkor bizony szedd össze magad, beszélj a programtartókkal, hogy mikor, hogyan és kivel tudnál kimenni, mert nagy szükséged van rá hidd el! El sem tudod képzelni hogy mit vesztesz, ha nem adod meg magadnak ezt a lehetőséget!

Persze azt azért hozzá kell tennem mindenképp, hogy egy ilyen hétvégén, egy ilyen szemináriumon azért folyamatosan teszteli is az élet az Egódat, a Belső Békédet, a Türelmedet, a Rugalmasságodat és ilyeneket, szóval szépen lassan szembe is kerülhetsz önmagad határaival, és olyan dolgokkal nézhetsz szembe önmagadban, amivel itthon nehezebb. Szóval valódi önismereti kurzus olyanoknak, akik szembe mernek nézni önmagukkal, és még azt is el tudják képzelni hogy a saját maguk által felépített korlátokba és határokba nem kapaszkodni kéne, hanem inkább oldani és tágítani. Én úgy érzem hogy gyakorolhatja az ember a sahaja jógát az interneten keresztül, vagy a hétvégi programokon, a közös meditációkon, de ahhoz hogy igazán fejlődjön, hogy csiszolódjon, ahhoz évente pár ilyen nemzetközi közös nagy szemináriumon részt kell vennie. És valójában ezekből akkor tud igazán nagyot meríteni, ha felkészülten megy. Mindenképp ajánlom azoknak a blogolvasóknak akik már járnak programra, hogy fontolják meg, hiszen ahogy hallottam a hétvégén az elmondottakból, ezen az úton is voltak olyan felismerések és élmények, amelyek életre szóló emlékek lesznek, pl a Szegedről kiutazóknak. Ezekhez a jövőbeni utakhoz és élményekhez kívánok minden meditálónak mélyreható felfedezést, és csodás pillanatokat!

A spirituális és meditatív élmények után bizony, a házigazda dícséretére legyen mondva, de átadtuk magunkat a kulináris élvezetek állapotának is, ugyanis hamar megjelent a halászlé, a puliszka és még egy hatalmas adag palacsinta is. Falatozás közben jókat beszélgettünk, nevetgéltünk, úgyhogy igazán jól éreztük magunkat. Galahed Lacival megtárgyaltuk az élet nagy dolgait, és még ígéretet is tett arra nézve, hogy idén mindenképp be fog még köszönni ide a kolostorba.

A legutóbbi MoziHétvége filmje is szóba került. Volt akivel erről beszélgettünk, hogy milyen csodás és önzetlen volt a faültető ember munkássága, és hát kétségtelen a párhuzam közte és a sahaja jóga közt. Erről volt pont szó az év, legelső blogbejegyzésében is, ami a "VÉGE! Itt az utolsó bejegyzés!" címmel született meg. Ez igazán felemelő, amikor az ember valóban önzetlenül tud másoknak segíteni, és ha így tesz, kitartóan "évekig ülteti a fákat", akkor valóban egy csodás világgá tudja varázsolni, az addigi kihalt és kopár tájat.

A szombat estét pedig Jógameditációs Péteréknél töltöttem, ahol alaposabban mesélt az új terveiről és projektjeiről. Én nem vagyok a szósölmédia rajongója és tagja, de azért mindig örömmel hallgatom Péter új ötleteit, és terveit Facebook témában. Kétségtelen hogy ez is egy kíváló útja annak, hogy minél több emberhez eljusson a meditáció lehetősége, az emelkedett, és a sokkal boldogabb élet élménye, a szeretet és a békesség erdeje...

...úgyhogy csatlakozz Te is a Spirituális Faültetők táborához, akár a neten, akár a való életben, és ültessük el minél több ember szívébe a meditáció fényét, a békesség erejét, és végtelen örömét!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!