2020. május 2., szombat

Beethoven útja


Nagyításhoz klikk a képre!

Madárcsicsergős tavaszi hangulatban indul a május. Kellemes az idő, irány a természet! Nagy elődök lába nyomán haladva, hátha némi ihletettség is ránk ragad.
 
A híres zeneszerző
 
Beethoven nagy kedvelője volt Baden és a Helental környéki vidéknek. Több nyarat is ott töltött, pihent, zenét szerzett, fürdőzött és sétálgatott. A környéken több emlékhely is van. Egy teljes erdei kirándulóutat is elneveztek az emlékére, aminek egy részén állítólag rendszeresen sétált is a fák alatt az erdőben.
 
Zsuzsával elindultunk hát mi is a nagy zeneszerző lába nyomán. Friss levegő, csönd, nyugalom, madarak, és szolid kirándulók természetesen. Igazán idilli tavasszal az erdő, a patak, és úgy az egész völgy. Nem csoda hogy vonzza az embereket.
 
 Nagyításhoz klikk a képre!
 

250
 
Aktualitás még, hogy 250 éves évfordulója van a nagy zeneszerző születésének:
 
 
 
A himnusz
 
"1972-ben az Európa Tanács választotta himnuszául Beethoven Örömódáját, majd a művet 1985-ben az EU vezetői az Európai Unió hivatalos himnuszává tették. Az európai himnusznak nincs szövege: szavak nélkül, a zene egyetemes nyelvén szól a szabadság, a béke és a szolidaritás európai eszményeiről." - Európai Unió
 
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés: