2011. július 22., péntek

Az ember aki fákat ültetett

Mostanában egyre többször kapok blogolvasóktól, könyv, film, és egyéb audió ajánlásokat. Nincs időm mindet alaposan végíg tanulmányozni, de nagyvonalakban azért átfutom őket, aztán amelyiken mégis "megakad" a figyelmem, abban igyekszem jobban elmerülni.

A láthatatlan fasor története című bejegyzés után is kaptam egy levelet, amiben egy film ajánlás volt, amivel kapcsolatban ezt írta az olvasó:

"Szerintem le kéne vetíteni osztályfőnöki órán és beszélgetni róla. Az ember néha úgy érzi semmi értelme annak amit csinál. Hogy egyedül semmire nem jut. És akkor jön egy ilyen film az életébe."

Még ha osztályfőnöki órákra nem is áll módomba bevinni a filmet, de itt a Kolostorban mindenképp bemutatom, hiszen valóban fantasztikus és felemelő, elgondolkodtató és megindító! Fogadd sok szeretettel az embert, aki fákat ültetett!




* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Kolostoros MoziHétvége korábbi filmjei:

-> Fordulópont - Az ambíciótól az értelemig >>>
Ha csak egy filmet ajánlhatnék Neked, akkor ez lenne az! Semmiképp se hagyd ki, hiszen ha már itt jársz a Kolostorban, akkor ez Neked kifejezetten kötelező! Komolyan mondom, le fog nyűgözni!

-> Ízek, imák, szerelmek >>>
Egy fiatal hölgy története arról, hogyan is keresi a Sorsát, Istent, és a Boldogságot a világ a különböző pontjain.

-> A jövő farmja >>>
Hogyan próbálják angliai farmerek "modernizálni" a gazdálkodásukat a célból, hogy az asztalra kerülő ételeink egészségesebbek, a környezetünk tisztább, és a természettel való együttélésünk sokkal inkább a harmóniára épüljön? Egyszerű és nagyszerű gondolatok és próbálkozások arra nézve, hogy a természet felé valóban nagyobb tisztelettel forduljunk.

-> Mennyei Prófécia >>>
Peru őseredjéből előkerült rejtélyes, az emberiség tudatosságával, fejlődésével, és a felemelkedésével kapcsolatos jelentősségteljes üzeneteket tartalmazó a tekercsekről, és a körülöttük kialakult hajtóvadászatról szól a film.

-> A jövő kezdete >>>
Hogyan tehetnénk sokkal jobbá a világot? Erre az igazán embert próbáló kérdésre keresi egy tanár a választ a diákjaival. Az egyik nebulónak nemcsak hogy fantasztikus, és egyben roppant egyszerű ötletet támad, hanem nagyon hamar útjára is indul a VilágMegváltó "vállalkozás".

-> Napfivér Holdnővér >>>
Assziszi Szent Ferenc életének emléket állító film, Önmagunk és az Isten kereséséről.

-> Tavasz, nyár, ősz, tél... >>>
Egy misztikusnak tűnő kunyhó ad otthont mesterek, megtértek, megvilágosodásra, elvonulásra, csendességre vágyók újabb és újabb generációjának. És az évszakok csak úgy jönnek, mennek...

-> A békés harcos útja >>>
Milyen tudást is adhat át egy öreg benzinkutas, egy fiatal és erős sportolónak? Talán a legfontosabbat.


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!