2011. március 18., péntek

A jövő kezdete

Hogyan tehetnénk sokkal jobbá a világot? Erre az igazán embert próbáló kérdésre keresi egy tanár a választ a diákjaival. Az egyik nebulónak nemcsak hogy fantasztikus, és egyben roppant egyszerű ötletet támad, hanem nagyon hamar útjára is indul a VilágMegváltó "vállalkozás". Nem áll meg az ötlet a "vágy" szintjén, hanem hamar "cselekvésre" is sor kerül. Hogy meddig jut el a kisfiú ötlete, hogy milyen nehézségekkel találkozik, és mi is lesz a történet vége, azt mind megtudhatod a Kolostoros MoziHétvége legújabb filmjéből itt:



"Olyan egyszerű!!!!
Vajon miért nem működik?
Hol akad el a folyamat? Miért?"


Ezt kérdezte tőlem a blog egyik hirlevél olvasója, ugyanis nekik már a héten írtam erről, és Ő ismerte a filmet. Szóval ezt a kérdést intézte hozzám, hogy az a nagyon is egyszerű dolog, amit a kisfiú kitalált, és útjára indított az miért nem működik? Hol akad el?

Azt kell mondjam hogy szerintem működik! Csak nem filmszerűen, hanem reálisabb módon, sokkal életszerűbben, picit lassabban, és egyelőre még nem annyira moziszerűen látványosan. Szerintem igenis vannak akik már hasonló módon élnek. Egyre többen vannak akiknek az önzetlenség megnyílvánul az életükben és a tetteikben. Még ha nem is úgy és olyan formában ahogy a filmben, de hasonló szándékkal, motivációkkal és tettekkel igenis egyre többen élnek így, úgyhogy fel a fejjel! (-:

Kolostoros MoziHétvége korábbi filmjei:

-> Napfivér Holdnővér >>>
Assziszi Szent Ferenc életének emléket állító film, Önmagunk és az Isten kereséséről.

-> Tavasz, nyár, ősz, tél... >>>
Egy misztikusnak tűnő kunyhó ad otthont mesterek, megtértek, megvilágosodásra, elvonulásra, csendességre vágyók újabb és újabb generációjának. És az évszakok csak úgy jönnek, mennek...

-> A békés harcos útja >>>
Milyen tudást is adhat át egy öreg benzinkutas, egy fiatal és erős sportolónak? Talán a legfontosabbat.


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!