2011. július 31., vasárnap

A kecskék karmája

Életünk karmájában folyamatosan jönnek mennek a szereplők. Vannak akikkel rövidebb ideig, vannak akikkel hosszabb ideig fonódik össze életünk útja. Roy és Balu "kollega urak" után, újabb tagokkal bővült a Kolostoros társaság.

Őket ismerheted meg most itt a bejegyzésben. Rajtuk keresztül pedig elmeditálunk picit azon, milyen viszonyban is vagyunk életünk szereplőivel, milyen feladatot hordozunk a karmánkban egymás irányába, és hogy milyen jelentőségei vannak ezeknek a találkozásoknak. Alaposan átvizsgálhatod majd viszonyodat életed szereplőihez, benne még a Kolostoros Bloghoz is. Érdemes ezeket észrevenni, tudatában lenni, és ezek alapján helyére tenni a dolgokat. A tisztánlátás nemcsak a magasabb tudatossághoz, és ezáltal a rendezettebb, egyértelműbb élethez, hanem a csalódások tompításához, és a szomorkodás enyhítéséhez is hozzájárulnak! Láss tehát tisztán Te is, és figyeld nyitott szemmel életed szereplőit, akár a Te "kecskéid" karmáját is, hiszen véletlenek nincsenek, életetek útjai bizony OKkal keresztezték egymást.

A bejegyzésből megtudhatod még a legfájóbb pontot is, ami a szereplők egymás közti viszonyában sokszor megjelenik, és azt is, hogy Te magadban hogyan tudod ezt tompítani, hogyan tudod ezt úgy levetni, hogy ne rántson magával a letargikus mélabú, és életed fő hangulatát bizony a vidámság, a boldogság, és a derű járja át! Kezdjük!


Nos tehát, Roy és Balu "kollega urakat" már ismerheted. Pár éve már hogy együtt töltjük napjainkat. Egymás mellett fut az életünk útja, kissebb nagyobb súrlódásokkal, kölcsönös türelemjátékokkal (-:

Mivel ők már többször szerepeltek itt, ezért bemutatnám inkább a Kolostoros társaság legújabb tagjait, a "kollegínákat", azaz a kis kecskegidákat, akiket nem is olyan rég szereztünk be Zsuzsával, innen a faluból.


Hogy változik az ember élete, nemigaz? Szeretek gyönyörködni ebben a változásban. Hogyan jönnek be emberek, állatok, szituációk, helyzetek az életbe. Van akivel csak pár percre keresztezi életetek útja egymást, van akivel évekig is egymás mellett vagytok. Soha nem tartottam még kecskét, és Zsuzsa se, most azonban mégiscsak. Ki tudja, lehet hogy jövőre még több lesz! (-:

Nyugdíjba küldjük a fűnyírót, és elmerülünk a kecskesajt készítés rejtelmeiben. Nagyon kedveljük a vidéki életet, a természetet, a növényeket és az állatokat. Biztos vagyok benne, hogy a Te életedben is vannak hobbyk, emberek, könyvek, helyzetek, amelyek egyszer csak megjelentek, és aztán huzamosabb ideig ott maradtak nagy-nagy örömödre. Érdemes megfigyelni hogy ilyenkor mennyi üzenetet hordoz az adott helyzet. Mennyi tanulni, fejlődni való dolog jelenik meg ilyenkor. Feltéve ha észreveszed.

Aztán ott van még a dolognak az a része is, hogy van olyan, hogy a Te megjelenésed hoz valaki életében, vagy egy közösségben, egy szituációban felismerést, fontos üzenetet mások számára! Érdemes mindenképp nyitott szemmel járni, hiszen soha nem tudhatod, hogy ki milyen üzenetet ad át Neked, vagy pedig Te milyen fontos üzenettel tudsz szolgálni másoknak! És ez bizony helyzettől és időtől teljesen független. Lehet hogy csak 5 percre találkozik az életetek egy buszmegállóban, vagy akár egy balesetben, de az is lehet hogy hosszú éveket is egymás mellett töltötök egy munkahelyen, vagy bárhol. Nincs jelentősége az időnek, hiszen ha az életed eljutott ahhoz a ponthoz, amikor megértél egy fontos felismerésre, vagy információra, akkor azt akár a legváratlanabb helyről is megkaphatod információként, lehetőségként. Egy pillanat műve alatt, és az "üzenethozó" már tovább is állt. Az is lehet hogy észre sem vette, hogy milyen fontos dolgot hozott a Te életedbe. Vagy akár Te a másokéba! Szóval gyönyörű ezt mindig látni, ahogy kibontakoznak a dolgok. A kecskék is egy új fejezetet nyitottak az életünkben, kiváncsi vagyok hogyan alakul majd a történet. A folytatásról majd beszámolok! (-:

A LEGFÁJÓBB PONT, amitől sokan szenvednek

A fenti sorokkal bizony könnyen lehet hogy nem mondtam Neked sok újat, és még az is lehet hogy a most következő infók sem lesznek újak Számodra, azért mindenképp olvasd el, hiszen ez még nehezebben megy nekünk, de érdemes ebben is fejlődnünk! Mire is gondolok?

A fentiekben említett nyitott hozzáállást, azt hogy figyeljünk a "jelekre", azt már sokan elsajátították, és alkalmazzák az életükben. Felismerték ezt, hogy az élet milyen különös módon nyit meg kapukat a számukra, és már felkészülten is fogadják ezeket az eseményeket. Azonban a másik oldallal is tisztában vannak, de ez már sokkal több embernek megy nehezebben, sokkal többen szenvednek ettől, kínzó fájdalom, vagy letargikus mélabú hatalmasodik el rajtuk. Pedig nem kéne, és bár nehezebb felkészülni rá, mint a fentiekre, azonban lehet ezt is tudatosan "gyakorolni", a figyelmünkbe helyezni! A lényege az egésznek, az ellenpont!

Vagyis hogy ha Te már felismerted hogy bármelyik pillanatban találkozhat a karmád mások életével, nyitottan állsz a dolgok elé, és igyekszel befogadni és felismerni a dolgokat, ennek az ellenpontja bizony az, hogy ugyanilyen módon, bármelyik pillanatban el is távolodhat egymástól! Azaz, nyitottan és felkészülten fogadjuk a találkozást, de vajon ugyanilyen nyitottan tudjuk fogadni az elválást is? Ez a nehezebb tudom, hiszen nagyon beindulnak az érzelmi ragaszkodások, és amilyen könnyen vesszük azt, hogy valami új dolog történik, ugyanilyen nehezen viseli az ember, ha valami megszűnik. Pedig erre is minden pillanatban megvan az esély, hogy az életed útja összefonódott valakijével, de bármelyik pillanatban meg is szakadhat ez a kapcsolat. Lehet ez munkahely váltás, költözés, halál, előléptetés, bármi...

Te fel vagy erre készülve? Ugyanazzal a nyitottsággal, és örömmel teli várakozással tudod a változásnak azt az oldalát is szemlélni? Ez már keményebb dió, ugye? Pedig nem mehetünk el emellett a dolog mellett az életünkben, mert ez ugyanúgy hozzátartozik a fejlődéshez. Szereplők jönnek-mennek. Hosszabb-rövidebb ideig. Érzelmileg hozzájuk láncoljuk magunkat, beléjük csimpaszkodunk, ragaszkodunk, utána pedig csavar egyet az élet a szituáción, és a teljes kétségbeesésben űl ott az ember, és nem érti hogy miért. Miért pont vele? Pedig csak a saját természetük szerint haladnak a dolgok. Most akkor mit is lehet tenni?

Kezdetnek már az is nagyon jó, ha egyáltalán felismered ezt a dolgot, ha a figyelmedbe helyezed! Azaz, valóban nyitottan és elfogadóan tudsz tekinteni az érkező dolgokra, és hasonló elfogadással tudod szemlélni a távozót is! Ahogy a zen mondja:

...ami jön azt fogadd, ami megy azt engedd...

Aztán amivel a legjobban "edzheted" magad, az a meditáció! Gondoltad volna hogy ebben a blogban, ez lesz a legfőbb tanács? (-:

A meditáció abban segít Neked, hogy a békességed és a boldogságod, ne a külső dolgoktól függjön! Nem azt mondom hogy ne tudj örülni az élet ajándékainak, de a meditáció szépen lassan függetlenít a dolgoktól. A harmónia Benned már nem a külső dolgok, elvárásaid szerinti alakulásából fog fakadni, hanem önmagadból! Visszatalálsz az élet forrásához, a Benned élő és lélegző, pulzáló, valós Isteni Erőhöz, a Lélekhez, és ebben merítkezhetsz. Aztán ahogy fejlődsz egyre jobban átjárja ez a lényedet. És itt már a béke, a nyugalom, az öröm és boldogság már belülről fakad. Valami olyasmi megfogalmazást olvastam erről egyszer valahol, hogy a Teremtő és a Teremtmény feloldódik egymás szemlélésének a gyönyörűségében. És ha már ebben az állapotban vagy, akkor már látod, hogy csupán egy "Játék" az ami "kívül" történik. Mindenben és mindenkiben ez az Erő pulzál, ez az Erő Írányít, kérdés csak az, hogy rálelünk-e, felfedezzük-e Őt az életünkben?

VÉGSŐ JÓTANÁCS, a kecskéid karmájához

Alakuljon bárhogy is az életed, a hobbyd, a kecskéid, vagy az életed szereplői, egy dologra próbálj figyelni. Az emelkedettségre, azaz hogy felül tudj emelkedni a dolgokon, az érzelmeken, a gondolatokon, az elképzeléseken, a vágyakon, a ragaszkodáson, az agyaláson, a hamisságon, szóval mindenen, és keresd a Teremtő és a Teremtmény közti kapcsolat csodálatos élményét, áramlását, és gyönyörűségét...



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Rövid megjegyzés: Az elmúlt 3 év blogolása rengeteg "hírvívő" és "hírhozó" kapcsolatot hozott az életembe. Valakinek én adtam át valami fontosat, van aki pedig nekem hozott. Én örömmel tekintek mindig ezekre a helyzetekre. Még ha csak pár perc is az egész, és csupán egy-két email erejéig találkozik életünk útja. Vagy ha akár hosszabb időre is csatlakoznak karmáink, és együtt hallgatjuk a szelek susogását, figyeljük az élet áramlását...
Örömmel szemlélem én ezt itt kérem, az ŐrBódé magányában...

(-:

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!