2011. január 26., szerda

Massachusetts-i kutatók a meditációról

Az elmúlt napokban nagy örömömre, több blogolvasó is felhívta a figyelmemet egy cikkre. Miután elolvastam, rögtön tudtam hogy itt a blogban van a helye, tudnod kell róla Neked is! Olvasd el, mert szerintem segíteni fog abban hogy most már Te is, rendszeresen, mindennap leülj meditálni!

"A Massachusettsi Általános Kórház pszichiátereinek vizsgálatában 16 önkéntes vett részt meditációs tréningen. Agyi struktúráikról két héttel a meditáció kezdete előtt, valamint a nyolchetes, stresszoldó és tudatosságot erősítő meditációs tréninget követően is MRI-felvételeket készítettek. A résztvevők hetente közösen is meditáltak, az önálló otthoni meditációhoz pedig különféle hanganyagokat kaptak. Kontrollként a kutatók ugyanabban az időszakban MRI-felvételeket készítettek 17 nem meditáló emberről.

A meditáló csoport, amely nyolc hét után markáns változásokról számolt be életében, naponta átlagosan 27 percet gyakorolt. A változásokat alátámasztották az MRI-felvételek is: a tanulás, emlékezés, részvét és önészlelés szempontjából kulcsfontosságú hippocampus területén például a szürkeállomány sűrűségének növekedését mutatták ki. A résztvevők egybehangzóan a stressz csökkenéséről számoltak be életükben. Ez együtt járt a stresszel, dühvel kapcsolatba hozható agyi terület, az amygdala szürkeállomány-sűrűségének csökkenésével.
...a teljes cikk itt >>

Ha úgy érzed a cikk után, hogy a rendszeres otthoni meditációidnak nem ártana néha egy kis "löketet", igazi élményfrissítést adni, azaz közös meditációkon is részt venni másokkal együtt, akkor most szombat a Te napod, kiváló lehetőséged lesz rá!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Meditatív Szombatok Pécsen
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A kéthetente megrendezésre kerülő programsorozat, most szombaton is folytatódik. A pár hete elkezdett, rövidebb mantrák gyakorlása után, most áttérünk a picit hosszabbakra is! Kezdők és haladók egyaránt meríthetnek vibrációkat, feltöltődést, valódi meditációs élményeket a programból, úgyhogy otthon ne maradj nekem! Gyere el Te is, meditáljunk együtt!
Pontos helyszín és időpont itt >>

---------------------------------------------------------------------------
Egyéb érdekességek a netről
---------------------------------------------------------------------------

--> Politikáról higgadtan. Még ha nem is tartozom egyik csoportosulás közé sem, azért a témát igyekszem szemmel tartani olyannyira, hogy például a főiskolán a szakdolgozatomat is ebből írtam. Egy nagyon szimpatikus és korrekt elemzővel, (akinek rendszeresen követem munkásságát) Török Gáborral láthatsz most
egy jó kis interjút itt >>

(nemcsak a "poltikai elemzőt", hanem az "embert" is
megismerheted az interjúból
)

--> A Vidék Dzsedikardja, a Búcsúszentlászlói Betyár, Bödőcs Tibor, végre bemutatja élőben is azokat a karaktereket, azokat a hús-vér embereket, akik rendszeres megjelennek a produkcióiban. Egy nagyszerű negyedóra Ferussal, a tűzoltóval, a biciklivel érkező viharral, a tanár és az őstermelő beszélgetésével, és egyéb humorbonbonokkal, a videó itt >>

--> Ha Pécs messze van, akkor meditálj Esztergomban, Pesten vagy Vácon! Egy a lényeg, hogy otthon ne maradj nekem barátom! (-:
Sahaja jóga meditációs programok itt >>


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!