2011. január 9., vasárnap

Shri Mataji Bécsben tartott beszéde és meditációja

Néhány évvel ezelőtt történt, hogy pár hónapra beiratkoztam az egyik legszebb harcművészetre, az Aikido -ra. Ha ismered, akkor sejtheted hogy miért irtam pont azt a jelzőt, hogy a "legszebb". Tényleg igazán harmónikus, kecses és lágy, szóval nagyon szép.
Shri Mataji is igazán elismerően szólt az alapítóról.

Feltűnt az edzéseken, hogy a több danos mesterek, a mozdulatok és a filozófiájuk kapcsán, folyamatosan visszatértek az alapítóhoz, a mesterükhöz Ueshiba Morihei -hez. Máig a fülemben cseng ahogy mondták, hogy Ő a Forrás. A gyakorlatok finomítása kapcsán folyamatosan idézték és említették, hogy az Ő tudása és iránymutatása a tiszta forrás, abból merítsenek a gyakorlók.

Most itt nekünk a meditáció és a sahaja jóga kapcsán, Shri Mataji az aki, Tiszta Forrásként csillapítja "szomjúnkat", és én is csak azt tudom ajánlani, hogy igyekezzünk ebből meríteni. 1970 óta, mióta elindította ezt a világon átívelő, igazán bámulatos és csodálatra méltó tevékenységet, és ezt a technikát, azóta Ő már sok helyen megfordult. Bejárta a kontinenseket hogy eljuttassa a meditációt a világ minden részére, és elhozza az embereknek a rég vágyott belső békét, emelkedettséget, és valódi spiritualitást hozzon az otthonunkba, a mai modern életünkbe.

Többek közt, az egyik európai körútja során, 1990-ben Bécsben tartott egy teljesen kezdő programot azoknak, akik kiváncsiak voltak a sahaja jógára és Rá. Ezeken a programokon tartott beszédeket és meditációkat is egyaránt. Ennek a kb. 1 órás programnak a teljes beszédét, és a meditációjának az írásos verzióját olvashatod el most itt. Ilyenkor százak és ezrek jelentek meg, hogy megismerjék Shri Matajit. A kora miatt, ma már nagyon ritkák az ilyen jellegű programok, inkább csak amolyan "haladó" jellegű szemináriumokon tart közös meditációkat.

Űlj be most picit egy időgépbe, repülj vissza több mint húsz évet, űlj le az osztrák sógorkomáék mellé a terembe, és hallgasd meg mit is mondott Shri Mataji, a Tiszta Forrás, az egybegyűlteknek!


A beszéd teljes szövegét, PDF-ben itt tudod letölteni:

www.archive.org/download/bcsprogram/bcs.pdf

( ha kattintásra nem nyílna meg, akkor
Jobb Klikk, Cél mentése másként)


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!