2011. január 18., kedd

A meditációra vágyók 3+1 fő típusa

"3+1 olyan különböző hozzáállás és személyiségtípus, ami már az elejétől meghatározhatja a meditációs fejlődésedet és „sikereidet”! Ismerd meg most itt ezeket, hogy ne kelljen egy hosszú, saját magad által épített zsákutcában pörögnöd és téblábolnod, és hogy minél hamarabb a fejlődés útjára léphess!"

Néhány portál és online magazin már át is vette a legújabb cikkemet, és publikálta az olvasóik számára. Itt olvashatod:

Tudatoslét >>

Royalmagazin >>

Életforma >>

Kakukk >>

Nőiteázó >>

NőiNet >>

-----------------------------------------------------
A cikk utóélete
-----------------------------------------------------

Az írás kapcsán az egyik portál szerkesztőjével volt pár levélváltásom, egy eléggé ismert meditációs fajtáról. Azt nem írnám le hogy melyikről, és hogy mi is volt ezzel kapcsolatban a meglátásunk, azonban egy figyelemreméltó dolgot mégis kiemelnék. A szerkesztő írta nekem, hogy ezt a technikát bizony nagyon magas összegért lehet csak elsajátítani, holott hitük szerint, az lenne a jó ha a világon minél többen megtanulnák ezt, és ezáltal jobbá is tennék a világot. Ezügyben írta, hogy akkor most hogy is, mint is lehet ez? Miért nem adják olcsóbban, ha már pénzt kérnek érte?

Véleményt cseréltünk pár levélváltáson keresztül, de most megosztom Veled azt, amit én írtam e téma kapcsán, hátha tanulságul szolgálhat, nemcsak a meditáció, hanem az élet egyéb más területére is. Magáról a meditációs "technikáról" most nem beszélnék, hanem inkább "csak" az anyagiakról. Túl azon, hogy ez valaki(k)nek kiváló üzletet jelent, hogy méregdrága "meditációs" tanfolyamot hírdetnek, amiből a pénz miatt eleve kizárnak nagy tömegeket, van ennek mélyebb pszichológiája is!

Ha valamiért nagyon sok pénzt kérnek (bármilyen termék vagy szolgáltatás) akkor tudatalatt is akár, de elhelyezzük azt magunkban a "prémium kategóriába". Lehet hogy fenntartással fogadjuk, de mégis csak az lesz bennünk hogy az bizony drága, nehezen megszerezhető, ezért az biztos nagyon különleges, értékes stb. stb. Persze az esetek többségében ez akár lehet így is, hogy valóban értékes és meg is éri az árát, azonban vannak olyan termékek és szolgáltatások, amikor ez nincs így, de ilyen jellegű ár-hatással, mégis manipulálnak minket!

A másik lényeges dolog pedig, ha már kifizettünk valamiért nagyon sok pénzt, akkor igencsak elköteleződünk magunkban iránta, és minél nagyobb az összeg, annál nehezebben fogjuk bevallani magunknak ha tévedtünk volna, azaz hogy nem volt igazunk és nem érte meg! A nagy összeggel, sokkal inkább elkötelezetté válunk, és nehezebben hagyjuk magunk mögött, nehezebben ismerjük be a csalódást, a tévedést. Úgyhogy ha ilyen jellegű ajánlattal találkozol, mindig állj meg egy pillanatra, próbálj meg hideg fejjel, és tiszta szívvel dönteni, kövesd az intuícióid hangját!

Most akkor ezek után képzeld csak, hogy ha ilyen az ár pszichológiai hatása, akkor milyen helyzetben vagyunk mi, sahaja jógások a világ minden táján, hogy mi ingyen oktatjuk! Képzeld csak el, hogy ha az emberek nagy része tudatalatt a drága árhoz, prémium minőséget társítanak, akkor vajon mit köt az ingyenességhez?!?! (és akkor itt most még csakis az árról volt szó, semmi egyéb "külsőségről"!)

A gondolatmenetet most itt nem is folytatom tovább (majd egyszer talán). Ha volt tanulság, szűrd le, emészd meg, és oszd meg másokkal!

-----------------------------------------------------------------------------
Egyéb, figyelemre méltó érdekességek a netről
-----------------------------------------------------------------------------

-> 3 órás szilveszteri rádiókabaré, amiben a nagy kedvencemet, a bámulatos búcsúszentlászlói Bödőcs Tibort 2:45:03 -tól
hallhatod itt >>

-> Mister Duncan Fagyos Napja, azaz az őrült angol tanár legújabb videója pár napja már látható a neten! Nyugi, ha nem is mindent értesz belőle, ne aggódj! Én sem vagyok profi angolos, mégis lenyűgöznek a fazon videói és kreativitása! Mellesleg hátha még tanulunk is pár új angol szót belőle! Duncan videója itt >>

-> A magyarországi sahaja jóga programokkal kapcsolatban változások vannak, helyszínek és időpontok ügyében, ezért mindenképp ellenőrizd mielőtt elindulnál, nehogy üres terem fogadjon! Részletek itt >>


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!