2011. január 12., szerda

Balhé a kertben! - avagy harc egy falat szalonnáért

---------------------------------------------------------------------------------
"Kollega Urak", akik darabokra tépték a madáretetőt,
és felzabálták a madárkáknak szánt szalonnát!

--------------------------------------------------------------------------------

Egy történet, ami csak első ránézésre szól a kutyák és a madarak harcáról, és ami megmutatja Számodra azt, amire mindenképp érdemes figyelned az életedben, hogy ne lepődj meg azon, ha vérszomjas szalonna tolvajok garázdálkodnának a Sorsodban!

Téli hónapokban kedves kis szertartásom az, hogy reggelente feltöltöm a madáretetőt kis szalonnával, magokkal, és ilyen olyan eleségekkel. A környék madarai lelkesen szállnak hozzánk falatozni. Van pár nagyobb fa a kertben, amin pihengetnek, eszegetnek, majd visszaszállnak az etetőbe egy kis elemózsiáért, később aztán tovább állnak. Nagyon aranyosak, és igazán kedveljük őket Zsuzsával.

Azon a bizonyos napon is, szokásomhoz híven, reggel éppen battyogtam ki az etetőhöz még kissé álmosan, amikor is teljesen ledöbbentem a látványtól. Mintha valami háborús helyszín lett volna, ugyanis darabokra volt tépve az etető. Néhány része még a fán csüngött, néhány darabja pedig már a földön hevert "ájultan". Azt persze rögtön észrevettem hogy egyetlen egy darab szalonna sincs már benne.

Azonnal sejtettem hogy a "Kollega Urak" voltak azok, ugyanis már napok óta ott legyeskedtek az etető körül. Amire sajnos későn jöttünk rá, hogy bizony túl alacsonyra került az alsó ágak közé. Őrizték, szemeztek vele, szinte csak a megfelelő pillanatra vártak hogy megkaparintsák az ízletes zsákmányt! A kutyákkal kapcsolatban sok mindenre fel vagyok készülve, de azért folyamatosan, újra és újra meg tudnak lepni.


........................nagyításhoz klikk a képekre........................


--------------------------------------------------------
A maximális felkészültségen túl!
--------------------------------------------------------

Az életünket folyamatosan átjárják a tanácsadók tippjei, hogyan is, mi módon tudjuk maximálisan megvédeni az életünk különböző részeit. Gondolj csak a számítógépes vírusírtók lehetőségeiről, pénzügyi tanácsadók tippjeiről, biztosítási szakértők ajánlataira, kerti gazok és kártévők elleni technikákra, egészségügyi, étkezési, tanulási és egyéb területek mestereinek tengernyi kínálatára. Életünk szinte minden területére van ajánlat, amivel lefedhetjük, bebiztosíthatjuk magunkat maximálsan. Körbebástyázhatjuk magunkat mindenféle ötletekkel, hogy ne érjen minket meglepetés. Van egy rossz hírem! Mindig lesznek meglepetések! Nagyon is jól tesszük ha elővigyázatosak vagyunk és megteszünk mindet annak érdekében hogy odafigyeljünk minden részletre, de a Sors Szeszélyessége ellen nem tudunk semmit sem tenni!

Persze nagyon helyes, ha folyamatosan csiszoljuk és bővítjük a tudásunkat és ismereteinket az élet dolgaival kapcsolatban, újra és újra levonjuk a kellő tanulságokat (...például hiba volt túl alacsonyra helyezni a madáretetőt...) hogy leközelebb felkészültebbek és bölcsebbek legyünk, azonban emellett párhuzamosan a legjobb amit tehetünk, az az hogy...

--------------------------------------------------------------------
Megingathatatlanok leszünk...
--------------------------------------------------------------------

Kifejleszthetünk magunkban egy olyan erőt, egy olyan megingatahatatlan belső békét, amiből egyre nehezebben tudnak majd kizökkenteni a külső körülmények, az élet viharai. Képzeld el hogy továbbra is tudatosan készülsz az élet kihívásaira, de belül egyre erősebbé válsz! Ha ez megvan, akkor a madarak könnyedségével tudod majd élni az életed, és vidáman repülhetsz tovább ágról-ágra...

Persze ez sem jön egyik napról a másikra, de folyamatos odafigyeléssel és meditációval, szépen lassan ki lehet ezt alakítani az életünkben. Ez az, amit a sok-sok tanácsadó ajánlatán túl tudok Neked mondani! Légy erős, békés, kiegyensúlyozott, aztán kellő nyugalommal várd és szemléld a dolgokat. Ha ezt megvalósítod, a legnagyobb viharban is magabiztosan, és erős kézzel tudod majd kormányozni életed hajóját!

-----------------------------------------------------
Ebben segít például a...
-----------------------------------------------------

Meditatív Szombatok Pécsen című, idén is tovább folytatódó, kéthetente megrendezésre kerülő, továbbra is abszolút pénztárcakímélő üzemmódban zajló, meditációs programsorozat!

Most szombaton lesz az idei első program. Páran már jelezték hogy jönnek, úgyhogy mi már mindenképp egy közös meditációval indítjuk az évet. Tarts velünk Te is!

Pontos infók, helyszín és időpont itt >>


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!