2011. január 24., hétfő

Gyémánt lehetsz itt is, csak nem ÚGY!

A GYÉMÁNT szóhoz kötődő gondolatok és érzések kapcsán, két csoportba sorolhatóak az emberek. Az elsőnek általában a csiszolt drágakő, az ékszerbe foglalt értékes kő jut eszébe a szóról. A második csoportban pedig egy bizonyos üzleti forma, teljesítmény és bevételi rangsorában betöltött előkelő pozíció jut eszébe az embereknek. Erről mindjárt írok majd picit bővebben is, de még előtte megemlítem hogy itt most majd egy harmadikról is szó lesz!

------------------------------
eMeLeM
------------------------------

A legelsőről úgy gondolom nem szükséges bővebben írnom, hiszen mindannyian tudjuk mi is az hogy gyémánt, még ha nem is birtokoljuk zsákszámra a nappalinkban. A másodikhoz pedig tartozik egy friss sztorim is. Ha eddig még nem is volt egyértelmű hogy milyen típusú üzlet ez, ahol "gyémánt" szintű emberekkel találkozhatsz, akkor ebből majd kiderül.

Pár hete engem is elhívtak egy ilyen jellegű üzleti találkozóra. Ez az, ahol termékek és/vagy szolgáltatások közvetlen értékesítéséről van szó, ez pedig az MLM. Ez az, amikor a kollegádnak, a szomszédodnak, az ismerősödnek van egy jó ajánlata számodra. Ez nemcsak hogy egy konkrét üzleti típus, hanem szinte életforma (legalábbis szerintem). Ez valakinek vagy nagyon "fekszik", vagy nagyon nem. Kétségtelenül, itthon is és külföldön is, ez nagy része a nemzetgazdaságoknak, nagyon sok pénz és termék cserél gazdát ezúton. Ezt persze sokszor belengi egy nagyon vonzó, vagy esetleg nagyon taszító légkör, ami függhet akár a terméktől, akár az értékesítő stílusától. Szoktam kapni ilyen jellegű meghívásokat hogy csatlakozzak ilyen vagy olyan MLM-es csapatokhoz, de mivel nem érzem a magaménak ezt az utat, általában elutasítom. Amúgy én nagyon kedvelem a pénzügyi, befektetési, marketing, meg értékesítői témákat. Sokat olvasok is ezügyben, dolgoztam is ilyen területen, meg hát igyekszem is "nyitott szemmel" járni, de az MLM-et tényleg nem érzem az én utamnak. Azonban pár napja mégis csak elmentem egyre! Hogy miért?

Mivel egy "forradalmian új" internetes technológiáról volt szó! Na gondoltam magamban, hátha felültethetem a Kolostort az Internet legújabb trendjének hullámaira, hogy még több emberhez elrepítsem a meditáció békéjének üzenetét, ezért kiváncsian mentem az előadásra. Gyémánt szintű előadók tartottak bemutatót, mind az internetes szolgáltatásról, mind magáról az egész üzleti lehetőségről. Igazából csak annyit tudok mondani, hogy egy remekül felépített előadás volt. Látszott hogy felkészültek, rutinosak és profik voltak az előadók, ám a termék engem nem igazán győzött meg, így nem váltam a csapatuk tagjává. Visszautasítottam a lehetőséget hogy Gyémánttá válhassak a bizniszükben. Miért is hoztam most ezt föl Neked, és mit is keres valójában itt ez a sztori, egy meditációs blogban? Mert hazafelé bandukolva az előadásról, egy hasonlóság jutott eszembe!

----------------------------------------
Gyémánt születik
----------------------------------------

Amikor elkezd az ember meditálni, akkor nagyon szép dolgok kerülnek felszínre benne. Shri Mataji valahogy úgy fogalmazott, hogy szépen lassan kijövünk a "mocsárból". A csakráinkat és az egész életünket is belengi a negatív erők, lehúzós játéka. Azt hiszem nem szükséges nagyon ragoznom micsoda feszültségben, bizonytalanságban, haragban és nyugtalanságban él a világ, benne mi magunk is. Ez az a mocsár amiből szépen ki lehet emelkedni. Ilyenkor történik meg az, hogy még a leg"sötétebb", zűrösebb, negativitásoktól terhelt emberből is egy mosolygósabb, vidámabb, igazán kiegyensúlyozott egyén lesz! No persze nem egyik napról a másikra. Ehhez neki is rendszeresen foglalkoznia kell a meditációval, de szépen lassan benne is felbukkan majd a mélyben szunnyadó drágakő! Mindannyiunkban ott a GYÉMÁNT!

------------------------------------------------------------
Csiszolómester egy életen át
------------------------------------------------------------

Nem értek a drágakő bizniszhez, és talán a különbség ott lehet a fent említett példában, hogy a meditációs gyémánt csiszolásának messzebb van a vége. Egy drágakő csiszolása azt hiszem egyszer eléri a tökéletes állapotot. Mi meditálók, ahogy magunkban csiszoljuk a személyiségünk gyémántját, annak azért messzebb van a vége! Nagyon sok idő és lehetőség áll számunkra arra, hogy csillogóbb, kedvesebb és valóban csodálatos drágaköveket csiszoljunk magunkból!

Lehet hogy ez életünk legfőbb küldetése? Lehet hogy ezért kapjuk a leckéket, a feladatokat, az élet kihívásait? Lehet hogy ez életeken át tart, és folyamatos újjászületésünk is ennek a része? A reinkarnáció, a karma, az Istennel való kapcsolat is mind-mind ez lenne? Talán még az is előfordulhat hogy ez nem is egyénileg zajlik az emberben (vagy legalábbis csak látszólag) hanem kollektíven? Honnan hová tartunk és miért? Mennyi kérdés mi?

Azt hiszem a legjobb amit tehetünk, hogy csiszolgassuk szépen békében a kis gyémántunkat életünk műhelyében, és közben talán még a válaszok is megérkeznek majd...


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!