2010. április 20., kedd

A vulkánkitörés tanulsága


Megkerülhetetlen témája a mostani napoknak a vulkánkitörés. A természet erői újra és újra megmutatják, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni Őket! Az ember hajlamos a saját, "mindenható" egójának a csapdájába esni, ám ilyenkor bizony, újra és újra "iskolapadba" ültet minket a természet! Figyelnünk kell újra, és tanulnunk!

Szinte minden évre jut valamilyen, országokon átívelő természeti katasztrófa. Földrengés, árvíz, vulkánkitörés, szárazság stb. stb.
A természet azon túl, hogy táplál, gyönyörködtet, megnyugtat, és bizony sokszor "elvisel" minket, van hogy bizony a keményebb arcát is megmutatja az embereknek.


Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy alázatra tanít minket. Vegyük észre magunkat, álljunk meg egy pillanatra. Ilyenkor ugyanis, az "élesebb" szituációban kiderül, hogy valójában mekkora egymásra utaltságban élünk. A természettel, és embertársainkkal is. Ilyen "katasztrófa" szituációban felborulnak menetrendek, közlekedések, szokások, és van hogy bizony komplett sorsok is!
Akár egész közösségek élete!

Alázatra, odafigyelésre, együttérzésre, türelemre, alkalmazkodásra, és a "magas lóról való leszállásra" kényszerít minket a FöldAnya, a maga bölcsességével. Figyeljünk, tanuljunk, és váljunk Jó Tanítványokká, az Élet Iskolájában!Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: A természettel kapcsolatban van egy jó hírem! Egy olyan természeti dokumentumfilmet fogok a figyelmedbe ajánlani, ami szorosan kapcsolódik a 7 nap múlva beköszöntő, különleges kolostoros naphoz! A blogbejegyzés címe, "A Harmadik X" lesz!
Pont 7 nap múlva, 27-én érkezik!