2012. február 14., kedd

Csak akkor fáj ha nevetek

Sokak hátában ott van az a bizonyos "kés", amely már szinte tönkreteszi az életüket. Van akinél ez a "kés", ez éppen pénzügyi kérdés, van akinél egészségügyi, magánéleti, szakmai, lakhellyel kapcsolatos, politikai vagy bármi egyéb. Érdemes ezen picit elgondolkodnunk, hiszen egy friss kutatás is tanulságos tükröt tart elénk. Nézzük!

"Az Ipsos globális kutatócég legfrissebb, 24 országra kiterjedő felmérése szerint a magyarok a legboldogtalanabb emberek a világon." ...tovább >>

Szóval nincs is mit ezen szépíteni, nagyon durva depresszió tombol hazánkban. És most el ne kezd itt nekem mondani hogy jogosan, mert falnak megyek! Igen, tudom hogy sok minden nagyon nehéz, rengeteg minden kilátástalan, és reménytelenséget lehet látni mindenfelé! És tudod miért van ez?

Mert ezt akarjuk látni! Igen, valóban nagyon kemény helyzetek és szituációk vannak, de most akkor szerinted mi a megoldás? Az hogy ezeken rágódunk, vagy megpróbálunk kiutat keresni belőle? A kiút keresés Szerinted hogy kezdődik? Úgy hogy leülünk keseregni, és szépen alaposan egyenként számolgatjuk a sérelmeinket és a bénaságainkat? Miután jól összegeztük a bánatunk, a bosszúságunk, és a szomorúságunk okát, akkor még el is kezdjük keresni a felelősöket érte? Ülünk a kis fotelben és átkozzuk Gyurcsányt, Orbánt, a Bankokat, a Multikat, a Világtőkét, a Gyógyszeripart, az Ufókat, a Zsidókat, a Mayákat, a Médiát, a Titkos Társaságokat, a Szomszédot, a Főnököt, a Férjünket, a Feleségünket, a Gyerekünket, a Szüleinket, a Polgármestert, az Iparkamarát, az x Faktort, a Megasztárt, a Blikket, a Búlvárt, a Válságot, Európát, Amerikát és még ki tudja kicsodát...

Igen igazad van, Ők egytől egyig felelősek nagyon sok mindenben! Együtt meg még inkább! De vajon Te miért vagy felelős? Vajon mi magunk milyen dolgokért vagyunk felelősek? Igen, azt mindig nagyon tisztán és szépen látjuk, hogy kinek miben kéne megváltoznia, hogy nekünk jobb legyen! Nemigaz? Itt a 10 millió "szakértő" országában mindenki nagyon tisztán látja azt, hogy mit kéne a kormánynak tennie. Hogy mit kéne az ellenzéknek tennie. Hogy mit kéne az egyházaknak, a sportolóknak, a nagyvállalatoknak, a kisvállalatoknak, a külföldieknek, a szomszédnak, a polgármesternek és mindenkinek tennie. Ezt mindig világosan látjuk, azonban azt vajon észrevesszük, hogy nekünk mit kéne tennünk? Persze mindenki csinálhatná sokkal jobban a dolgát, de mindig másoktól várjuk ezt el elsőként. (és ezzel csak az a probléma, hogy mások is Tőlünk várják ezt elsősorban!)

Vajon amikor szidjuk a rendszer és a külvilág aljasságait és tökéletlenségeit, akkor szembe nézzünk azzal, hogy mi hogyan állunk kicsiben ezekkel a dolgokkal kapcsolatban önmagunkhoz, és az életünkhöz? Szidható az oktatás, de vajon kicsiben mi mennyire vagyunk hajlandóak oktatni, képezni saját magunkat? Tényleg nehogy a kifogásokkal gyere nekem, hiszen ma már elképesztő lehetőségek vannak ingyen is! Hibáztatható a stresszes világ, és a borzalmas egészségügy, de vajon mi mennyiben vállalunk részt és felelősséget a saját egészségünkért? A megelőzésért? A rendszeres mozgásért, a kevésbé káros életvitelért, egészségesebb testi-lelki hozzáállásért? Kivesszük teljes mértékben a saját részünket, a saját magunk egészségesebb életünk alakulásáért? Sok terület van még.

Pénzügyek, kultúra, emberi kapcsolatok, karitatív szolgálatok, kis közösségek hangulata, környezetvédelem és még sorolhatnék rengeteg területet, amit érdemes megnéznünk mielőtt (jogosan) felelősségre vonnánk bárkit is, hogy mi a magunk módján hogyan állunk ezekhez a területekhez az életünkben? Te hogyan állsz? Mint egy felelős felnőtt állampolgár, vagy mint egy duzzogó nagykamasz? Most még ha sértőnek is érzed ezt a hangnemet vagy sorokat, akkor ne haragudj, nem annak szánom, pusztán ébresztőnek, mert azt látom hogy sokszor bilibe lóg a kezünk és úgy üvöltünk! Elnézést mégegyszer attól, aki önmagát nem ilyennek érzi, de Ők szerintem értik is hogy miről írok itt. Arról hogy vajon mi magunk kicsiben felvállaljuk életünkben azokat a felelősségeket, amit nagyban elvárunk mindenki mástól? És persze még ezután is jócskán jöhetnek nehézségek, hiszen...

------------------------------------------------------------------------
Mi van a felelősségen és reménytelenségen is túl?
------------------------------------------------------------------------

"Segíts magadon, az Isten is megsegít!"

Tarja a klasszikus mondás. És igen, vannak akik bizony mindent meg is tesznek Önmagukért (és másokért) és aztán várják hogy az Isteni segítség is jöjjön. ( Te egyébként mindent megteszel Önmagadért? És másokért?) Aztán vagy jön, vagy nem az Isteni segítség. Van hogy nem is úgy jön hogy észrevennénk, ezért azt hisszük hogy nem is jött, nincs is itt, pedig csupán annyi van, hogy nem akarjuk észrevenni (talán mert akkor már nem is tudnánk "örömmel" panaszkodni). De az is lehet hogy valóban nem jön. Nézzük meg ezt egy picit közelebbről, hogy akkor most ilyenkor mi is van!

Sokan legyintenek erre az egész Isten, meg Felsőbb Erők, meg stb dologra. Végzik az életüket így vagy úgy. Persze ez az Erő, ilyenkor is azért Velük van, csak az emberek elutasítják a társaságát. Ez az erő ilyenkor is figyel, terelget, néha megkocogtatja az emberek vállát, de azok ilyenkor sem veszik észre, vagy agresszívan lesöprik, vagy bármi. Egészen addig a pontig így megy ez...

Ameddig az ember eljut a teljes reménytelenségig. Addig a pontig, amíg már úgy érzi hogy semmi felelőssége és befolyása nincs az eseményekre, kicsúszott kezéből az irányítás, és beüt a krach! A lelke legmélyén, ebben a reménytelen állapotban jut el ahhoz, hogy a kapcsolatot keresse ezzel az Erővel. Aztán vagy megleli vagy nem. Még itt is lehet hogy elvárásai vannak ezzel az Erővel szemben, és nem tud kellő alázattal fordulni felé. Azonban lehet hogy megtörténik a Találkozás és a Felismerés, és akkor elindulhat egy folyamat, ami már más szintre helyezi a dolgokat.

------------------------------------------------------------
A Meditáció Művészetének Magasfoka
------------------------------------------------------------

A meditációban, pont ezzel az Erővel kerülhetünk egyre szorosabb kapcsolatba. Ebből meríthetünk. Rábízhatjuk a gondjainkat. Azonban ez nem mentesít attól, hogy fejlődjünk a tudatosságban, és a felelőségvállalásban is. És itt jön már egy magasabb szintű meditációs tudatosság, amikor is...

Úgy vállalsz fel felelősséget mind önmagad, mind a környezeted irányába, hogy eközben átadod az egész felelősség érzését az Isteni Erőnek. Párhuzamosan zajlik mindkettő, úgymond egyszerre. Nem hárítod el a felelősséget, de nem is az Egód gyönyörűen csillogó világában forgatod, hanem úgymond együtt viszitek az Isteni Erővel! A sahaja jógából ismerhető két energiacsatornával kapcsolatban elmondható, hogy akiknek a baloldalival van gyengeségük, azok kevesebb felelősséget vállalnak az életükben. Ilyenkor történik a hárítás, a letargia és a depresszió, és az, hogy mindenki hibás a mi életünkért, csak mi magunk nem. Akiknek a jobb oldali energiacsatornával van nehézségük, azok pedig azok, akik túl sok felelősséget vállalnak fel. Akár egy családban, akár egy munkahelyen, akár egyéb más közösségekben. Az ő kedvenc mondásuk hogy:
"majd Én megoldom"

Itt az Egó illúziója "ragyogja be" a felelősséget és a problémamegoldást. Viszont ha ezeken a csatornákon túljutunk, akkor találunk rá az Isteni Harmóniára, Szándékra és útmutatásra. Akkor juthatunk el az egyre kedvezőbb megoldásokig bármelyik területen. Ekkor lelhetjük meg a végrehajtáshoz szükséges kellő ritmust, erőt és dinamikát, és ekkor szépen lassan kikecmereghetünk a keserű letargiából is.

Ekkor az életünket már beragyogja a Fény, a Remény és a Meditatív Boldogság. Könnyebben észrevesszük a lehetőségeket, és nemcsak a problémát! Tisztábban láthatjuk azt, hogy mi mit tehetünk, hogyan segíthetünk, és mindeközben átélhetjük az Isteni Rendező Elv csodáját. Ekkor már teljesen más minőségű életet élhetünk. Olyat, ami a következő kutatás alkalmával már nem minket fog kihozni a legboldogtalanabb ország, szomorú statisztikájává.

Ehhez kívánok minden kedves olvasónak Mély Meditációkat, optimistább és derűlátóbb hozzáállást! Olyat ami elhozza azt, hogy tartalmasan és szépen, boldogan és harmonikusan tudjuk szemlélni itt együtt, életünk útját!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!