2012. február 17., péntek

Cél, a világ megmentése! Hogyan tegyük?

Hollywoodi szuperhősök módszerei azért lehet hogy most itt kevés lesz. Tényleg, vajon hogyan lehetne felemelni és megmenteni a világot? Shri Mataji egyszer valahogy úgy fogalmazott, hogy a tudatlanság és a negatív erők mocsarába ragadtak az emberek. Kétségtelen hogy burjánzik az ostobaság, a rosszindulat, a szegénység, a betegség, a harag, a szomorúság, és sok hasonló, fájdalmas és szívszorító dolog. No de akkor most mit is tehetnénk mi ezügyben?

Szemléletes példát hallottam egyszer.

" - X meg akarta menteni a világot. Szomorú és csalódott lett, mert nem sikerült neki.
- Y meg akarta javítani a vasalót. Boldog lett és örömmel teli, mert sikerült neki."


Először arra gondoltam a példa kapcsán, hogy akkor ez most azt jelentheti hogy tűzzünk ki kis célokat, meg hogy talán gondolkodjunk kicsiben. De aztán arra jöttem rá, hogy szerintem arról szól, hogy igenis, az egészen kis dolgokból tevődnek össze a nagy dolgok. Mindig olyasmire hivatkoznak az emberek hogy kicsi vagyok én ehhez. Meg én csupán egy apró porszem vagyok a gépezetben, és hasonlók. No de hát ha belegondolsz, a sivatag is apró porszemekből áll össze.

Tehát ahhoz hogy valóban egy örömteli, boldogabb, harmonikusabb, tudatosabb, és egy igazán vidám világban éljünk, ahhoz a "vasalónál" érdemes kezdeni szerintem. Egészen apró dolgokban ha az ember megtalálja a bölcsességet és a boldogságot, már akkor elindul valami. Nem nagy dolgok ezek, hanem apróak, de hát ezekből áll össze a nagy kép. Ráadásul ha ezeket az apró örömeket, ezeket az apró kis csiszolgatásokat, fejlődéseket, és az ezekben való tűnődést és gyönyörködést kihagyjuk, talán a nagyobb változásokat fel sem tudjuk fedezni. Észre sem vesszük őket! Hogyan is szól a mondás?

"Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli"

Te hogy vagy ezzel? Az élet apró örömeit, az egészen kis pillanatok boldogságát észreveszed? És meg is tudod becsülni őket? Hálás vagy értük? Merítkezel belőlük? Megosztod másokkal? Mert ha nem, akkor ne is várd hogy egyszer csak majd felragyog a nap, és egy új, elbűvölően szép világban ébredünk.

Ha ezt nem tanuljuk meg, ha erre nem figyelünk oda, ha ez nem ébred fel az életünkben akkor vajon mi marad? Akkor tényleg nem lesz más, mint az örök elégedetlenség, az örök feszültség, idegeskedés, aggódás, boldogtalanság, reménytelenség és szomorúság. Nem hinném hogy ezért vagyunk itt a földön hogy így éljünk.

Hiszek abban hogy igenis megváltozhatnak a dolgok. Hogy vidámabb és boldogabb lehet a világ. A meditáció pedig ebben óriási segítség. Minden egyéb az csak okoskodás. Ahhoz hogy el tudj merülni a pillanatban, ahhoz hogy fel tudj oldódni a "sivatagban", és észrevedd a szél és a porszemek csodás táncát, ahhoz bizony meditációban érdemes lenned. Ahhoz hogy tudj örülni annak, amire az elme és az egó csupán lenézően tekint, ahhoz meditáció szükséges. Ahhoz hogy indokok és magyarázatok nélkül tudj benne lenni valamelyest a végtelen harmónia, az öröm és a szeretet állapotában, oda bizony csakis az éberség, a csendesség, a meditáció, az öröm, a nyugalom és az egyszerűség vezet. És még sorolhatnám.

De nem kell hogy elhidd, és ha úgy látod helyénvalónak próbálkozz nyugodtan mással. Kísérletezz és csak figyelj, hogy sikerül e megjavítanod a vasalókat, figyeld hogy már mást mutat-e magából a világ. Fedezd fel azt is, hogy valójában kívül, vagy belül van az akadály? Aztán ha mégis oda jutnál, hogy szét vet az erőlködés, netán elszomorít a sok-sok reménytelen próbálkozás, és úrrá lesz rajtad a csalódottság, gyere ide vissza, látogasd meg újra csak az Őrt,
ülj le, pihenj picit és csak élvezd a kolostorát, a nyugalmat, és a harmóniát.

Kellemes hétvégét kívánok!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!