2010. október 20., szerda

Meditáció kontra Vizualizáció


Mivel egyre több helyen látom hogy összekeverik ezt a két fogalmat, arra gondoltam hogy a legalapvetőbb különbségüket megírom, hogy mindenképp tiszta víz kerüljön a pohárba! Pár médiafelület már át is vette és publikálta.

"Ha már ezt a cikket olvasod, akkor nagy valószínűséggel Számodra nem hangzik ismeretlenül a fenti két fogalom valamelyike. Könnyen lehet hogy már ismerkedsz is velük akár elméleti, akár gyakorlati szinteken.

Most egy olyan alapvető különbségre szeretném felhívni a figyelmedet, ami olyan, mint a tej és a víz közti különbség! Képzeld csak el két pohárban a két italt. Mivel már gyerekkkorod óta ismered az ízüket, színüket és állagukat, nagy valószínűséggel nem fogod összekeverni őket. Teljesen egyértelmű lesz, hogy melyik melyik, és hogy miben mások. Hasonlóan karakteres és „szembeötlő”, alapvető különbségre szeretnék rávilágítani ebben a mostani cikkben azért, hogy ne érjen csalódás ha éppen meditációs, vagy vizualizációs tanfolyamra jelentkeznél! Ha végigolvasod, egyértelmű lesz Számodra a két technika közti alapvető különbség, és könnyebben választhatsz a kínálatok tengernyi sokaságából..."

A teljes cikket itt olvashatod:

NőiTeázó >>

NemBulvár >>

Egészségére >>

Royalmagazin >>

-----------------------------------------------------
AMI A CIKKBŐL KIMARADT!
-----------------------------------------------------

Az írásban említett alapvető különbségen túl ami a legfontosabb, hogy a Vizualizáció erősíti Benned az E mítoszt, míg a meditáció oszlatja azt! És még ha első látszatra úgy gondolod hogy a két "technika" akár erősítheti is egymást, hidd el, épp az ellenkezője fog történni, össze fog zavarni!

Még ha nem is a tudatos Vizualizációról, de az agnya csakra nem megfelelő működéséről, a Meditációt zavaró "látomásokról" beszélgettem egy külföldi meditációs szeminárium alkalmával az egyik sahaja jógitársammal, amelynek felvételét itt nézheted meg >>

Jöjjön most egy másik aktuális téma:

MOST SZOMBATON OKTÓBER 23. !

Bizony-bizony vannak nagy történelmi pillanatok, amikor az Igazság és a Szabaságvágy utat kért (követelt) magának! Most szombaton azokra a hősökre emlékezik a magyar történelem, akik NEM-et mondtak az elnyomásra, és kiálltak a Szabadság mellett. Nagyon nem mennék bele a témába hiszen erős sebeket és indulatokat téphet fel, és mindenfajta ítélkezés is nehézzé teheti a.... hogy mit is? Na ez az! Ez vezethet el az igazi Szabadsághoz!

Ha már fizikailag nem élünk elnyomásban, akkor az emberiség életében eljöhet az, hogy finomabb szinteken valósítsa meg a "szabadságot"! Azaz, a belső gátjait, korlátait, elnyomásait és negativitásait tudja szépen lassan levetkőzni, feloldani. Ebben segít a meditáció. Nem durván, nem agresszíven, hanem lágyan, szépen és kellemesen elkezdi a meditálót a saját "E mítosz"ából kivezetni, hogy egy sokkal szabadabb, írhatnám úgy is hogy a legszabadabb, a világi lét illúzióján és gyötrelmein is túlmutató, Lélek állapotához vezesse...

Most szombaton ha megemlékeztél a szabadságharcosokról, utána mindenképp állj be, a finomszinten is szabaddá vágyók közé! Szabadulj meg Te is a saját belső láncaidtól és ellenségeidtől, adj helyet önmagadban a meditatív békének és a lélek szabadságának...

Tarts Velünk Te is, Meditáljunk Együtt!!!

OKTÓBER 23. SZOMBAT

*****************
VESZPRÉM
*****************
Ahimsza jóga központ, József Attila u.9.
14:00 - 18:00

Ez egy intenzívebb, 4 órás meditációs program lesz! Kezdőknek, haladóknak egyaránt ajánlott! Ha itt nem tudod Magad mögött hagyni a felszültségeidet és nehézségeidet, akkor sehol!

(...na jó, kicsit túloztam, egy alkalom még nem a világ, de az biztos hogy erős és intenzív lesz, úgyhogy szerintem mindenképp adj Magadnak, és a programnak is egy esélyt!)

*****************
ESZTERGOM
*****************
Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Szakközép Iskola (volt Bottyán János Műszaki Szakközép) Főapát út 1.
17:30 - 19:30

...jaaaj, ESZTERGOM, a szívem csücske! Jópár évvel ezelőtt személyesen láthattam, és lehettem aktív részese annak, hogyan indult be ott a sahaja jóga! Csodás emlékek. Hol vonattal, hol autóval érkeztünk. Vittük lelkesen a DVD lejátszót, néztük Shri Mataji beszédeit, jókat meditáltunk az érdeklődőkkel, beszélgettünk, cukrászdáztunk, szóval tényleg szuper volt! Ha a környéken laksz, mindenképp nézz be Hozzájuk egy közös meditációra, és mond meg Nekik hogy üdvözlöm Őket! (-:

*****************
SZEGED
*****************
Kálvária sugárút 14. az épület neve, Bibliotéka
16:00 órától

Ahogy hallottam, most nagy érdeklődése van az ottani sahaja jóga programoknak! Ébredezik és nyílik a város! Jó ilyeneket hallani! Ha már otthon kísérletezgetsz a meditációval, és még a környéken is laksz, akkor OTT A HELYED, mindenképp látogasd meg a programot, hiszen bűn lenne kihagyni annak az élményét, hogy milyen az, amikor több tucat emberrel meditálhatsz együtt! Tudod milyen vibrációk vannak ilyenkor? Nem mondom hogy a képzeletedre, inkább a tapasztalatodra bízom, úgyhogy hajrá, szombaton irány Szeged!

*****************
BUDAPEST
*****************
XIII.Dagály utca 15a Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház
15:00 - 17:00

Egy ekkora nyüzsgő és pezsgő, forgalmi dugókkal és stresszel teli városban azt hiszem mindenkire ráfér egy kis lazítás! A felpörgetett és túlfeszített városi életformában, én kötelezővé tenném, receptre irnám fel mindenkinek a meditációs programokat! Hová lesz így a világ, és hová lesznek így az emberek, ha ez így folytatódik? Mese nincs, meditálni kell! Szombaton látogasd meg a város sahaja jóga programját, és meríts erőt a meditáció csendjéből, hogy feltöltődve nézhess szembe az új héttel, és a városi kihívásokkal!

*****************
PÉCS
*****************
KPDV (volt Petőfi S. Művelődési Ház) Alajos utca 2/2
15:00 - 17:00

Itt pediglen a Kolostor Őre tanyázik (e sorok írója) innen "szemléli" a környéket! Ha van valami amit meg szeretnél tőlem kérdezni, ha van valami amit el szeretnél nekem mesélni, vagy ha csak itt laksz a környéken és kedved támad egy könnyed meditációs programhoz, mindenképp látogass meg most szombaton!
Gyere el, meditáljunk együtt!

- - -

(Az összes fent említett program, abszolút Pénztárcakímélő üzemmódban működik, azaz teljes mértékben díjtalanul, és mindenfajta kötelezettség nélkül látogathatod! Hihetetlenül hangzik? Pedig igaz, tégy egy próbát!)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
-----------------------------------------------------------------
OLVASÓI ÉLMÉNYEK A MEDITÁCIÓRÓL
-----------------------------------------------------------------

"...Nekem nagyon tetszett. Tényleg lehetett érezni, hol hideget, hol meleget, vagy néha egyfajta erőt ami az ember fejtetőjéből áradt ki, egyfajta ellenállást éreztem a tenyerem és a fejem közt....

...Az igazság az hogy nekem is vannak problémáim, s úgy érzem nem az megoldás ha bekapok 1-2 tablettát ami lenyugtat, mert gondok mindig is vannak és lesznek és szerintem ha az ember egy kicsit másképp áll dolgokhoz, akkor könnyebben veszi az akadályokat. Végeredményben szerettem volna egy megoldást keresni arra, hogy tegyem magam túl a problémákon, ne aggodalmaskodjak annyit a jövőmön, hogy mi lesz...

...Őszintén szólva nagyon megfogott, mert rájöttem hogy egy fajta öngyógyítási technikát lehet elsajátítani. Saját magam jöhetek rá arra, hogy hol vannak problémáim és kezelhetem a mantrákkal illetve a Kundalini energiával... nem tudom megmondani, hogy miért és hogyan kerültem kapcsolatba a meditációval. Az ember keresi önmagát és helyét a világban. Egyébként mindig is érdekeltek az ezoterikus dolgok csak nem volt senki aki egy kicsit irányítaná az embert, mi a jó és mi a rossz... KOZMA JÁNOS, Szeged"

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Üdv
A kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Had búcsúzzam egy általam nagyra tartott, az üzleti világban jeleskedő ember mondatával, aki gyakran zárja így a jótanácsokat tartalmazó leveleit:

"Ne csak olvasd, csináld is!"

...már nincs is más hátra, mint hogy fordítsd le ezt a jótanácsot a meditációra, és hagyd hogy az életed békésebbé, kapcsolataid kiegyensúlyozottabbá, jövőképed magabiztosabbá, boldogságod pedig határtalanná váljon!

Üdv mégegyszer
(-: