2010. október 16., szombat

Csendautomata helyett...


Érdekes egy szerkezetre bukkantam a neten.

"...A járókelők kíváncsiak voltak a kísérletre, és több százan ültek be a kabinba. Az alkotók szerint az emberek általában meglepődtek, amikor a kimondottan zajterhelt környéken öt percig csak a saját testük zörejeit hallották...." tovább a teljes cikkhez klikk ide >>

Túl a téma érdekességén, vajon mire jó ez? Jó-jó, tudom hogy nem kell mindig mindennek "valamire jónak" lennie! Na de mégis, mi lehet a célja? Bemutatni az embereknek milyen a teljesen csend? Vajon ha valaki beül egy ilyenbe, de nem 1-2 percig, hanem akár 15-20-30 percre, akkor vajon mit tapasztal? Szerintem aki próbálkozott már meditációval az sejtheti, hogy a teljes csendben is hatalmas "zajok" vannak! Mégpedig az elme "hangjai". Mert lehet hogy külsőleg behelyezzük magunkat egy zajvákumba, de vajon belül le tudunk-e csendesedni?

Ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltam már meg többször is. Sőt, nem csak én, hanem sokan mások! Amikor szabadtéri fesztiválokon, külső rendezvényeken vagyunk meditációs sátorral, sokan hihetetlennek tartják hogy ott, akkora lármában lehet-e "lecsendesedni", meditálni. És bizony lehet! Persze ehhez kell egy jó meditációs technika, de el lehet engedni az elme folytonos zakatolását, és bizony meg lehet tapasztalni a belső csendet. Gondold csak el, milyen pihentető és feltöltő lehet ez az elmédnek, és az egész lényednek, ha az egyre hangosabb világ lármájában, néha el tud lazulni. Ha rendszeresen meditálsz, akkor már Te is egyre inkább megtapasztalhatod ezt.

------------------------------------------------------------
A KOLOSTOR "CSENDAUTOMATÁJA"
------------------------------------------------------------

Egy olyan "jelenséget" ajánlok most a figyelmedbe, amit ha ötvözöl az itt található meditációs technikákkal, akkor egyre közelebb kerülhetsz a csendhez, és enyhülhetnek a hangos belső viharok. Ráadásul az internetnek köszönhetően, ha ezt az elcsendesítő technikát, mondjuk időjárási akadályok gátolnák a megvalósításban, akkor is alkalmazhatod, akár otthon is.

Elhoztam Számodra az erdő hangjait! Vízesés, levélsusogás, madárcsicsergés... kell ennél több? Picit meditálj, csukd be a szemed, csendesedj el, és csak hallgassd a természet hangjait! (akár többször is!) Csodát fog tenni, majd meglátod!




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: A Kolostoros Blog megállíthatalanul közelít egy bizonyos bűvös, 1000-es számhoz! Már csak pár hét és.... na de mindent a maga idejében! (-: