2010. március 18., csütörtök

Jáksó csakrájának gondja, a mi ügyünk is!

Olyan rövid kis hírt olvastam a napokban Jáksó Lászlóról, ami bemutatja azt, amitől a térségünk is szenved! Jáksót is gyötri, de mi is érintettek vagyunk, hiszen ez, Magyarország egyik fő problémája!

Akár tudatosul ez Benned, akár nem, de finomszinten ott bújkál bennünk ez a negativítás. Nagy erőkkel rágja, gyötri, és emészti az egyik csakránkat! Jáksót bizony lehet kedvelni vagy nem kedvelni, ahogy jólesik. Tudom hogy roppant együgyűként, felszínesen, idegesítően, és sokszor alpárian viselkedik.

Ebben a kis hírben azért meg lehet látni az "emberi arcát", a nehézségeit és gyötrelmeit is. Olvassd el a hírt, aztán megbeszéljük, hogy melyik csakrát érinti ez a téma, és hogy mit is tudunk mi ezzel kezdeni! Klikk ide:

Iszonyatos bűntudat gyötri Jáksó Lászlót!

Szóval bűntudatot érez! Ez egy nehéz ügy. Amikor meditációs programokon vagyok, nagyon gyakran látom hogy így vagy úgy, de előkerül ez a téma. Az emberek nagy többségének itt Magyarországon jelzik a csakráik, hogy bűntudat gyötri! Amikor elkezdenek meditálni, akkor meg aztán pláne! (Velem is így volt) Hogyan is jelentkezik ez a csakrajelzés a gyakorlatban? Mindjárt kiderül, de előbb nézzük meg, miért is káros ez a Bűntudat!

Nem vagyunk tökéletes lények az kétségtelen. Hibázunk, vétkezünk, bűnt követünk el. Néha tudatosan, néha akaratlanul is. Ezt be kell hogy lássuk. Az érzés maga, a bűntudat viszont nem egy ebből kivezető, megoldást kereső út, hanem egy felesleges önostorozó, a letargiába taszító állapot. Mit lehet akkor tenni?

Tudatosan szembe kell néznünk önmagunkkal. Legalábbis ez az első lépés. Igen, hibáztunk, de ezt ki tudjuk javítani. A meditáció, mint állapot a Jelenről szól. A pillanat teljességéről. Ha bűntudatunk van (pláne ha erős) akkor nem a Jelenben, hanem a múltban van a figyelmünk. Akkor nem tudunk a Lélek Állapotával azonosulni. Abban élünk hogy vétkeztünk, és különben is, mi milyen szörnyűek vagyunk, ezért meg ezért meg ezért... (attól függ, kinél milyen szinten mélyül el a bűntudat)

Vissza kell találnunk a Jelenbe, a Tudatosságba! (ez meditáció nélkül nem nagyon megy) Az önostorozás helyett nézzünk szembe a dolgokkal, és próbáljuk meg kijavítani azokat. Ha már nem lehet, akkor csak figyeljünk arra, hogy legközelebb ne essünk abba a hibába újra! Ja, hogy ezt könnyű mondani, hallom szinte a hangodat, és igazad van! Ezt tényleg könnyebb mondani, mint csinálni. Azonban ha elkezdesz rendszeresen meditálni, akkor egyre élesebb lesz a figyelmed, egyre jobban észreveszed milyen dolgok kötnek a múlthoz, mi az, ami miatt bűntudat gyötör, és a meditációban szépen lassan fel lehet majd ezt oldani. Figyeld csak meg ezt az ábrát!



A 7 fő energiaközpont, és a 3 fő energiacsatorna

Figyeld meg, hogy az ujjak meg vannak számozva. A mutatóujj az 5. a torokcsakra (visshudi). Ha ez az ujjad a meditációban, erősebben kezd bizseregni a többitől, netán szúr is, akkor azt jelzi, hogy ebben a csakrában van valami akadály! Ha más ujjak jeleznek, akkor más csakrákban van akadály/negativitás. Ha a bal kéz valamelyik ujját érzed esetleg erősebben bizseregni, vagy szúrni, akkor az a csakra baloldali csatornához eső részében jelez akadályt. Ha a jobb kéz, akkor a jobb csatornához eső része a csakrának. Ha pedig egy ujjadat mindkét kézben érzed erősebben bizseregni vagy szúrni, akkor az a csakra középső részén jelez akadályt. Erről bővebben a www.csakra-kerek.hu oldalon találsz infót.

Most az 5. torokcsakra, baloldali részét nézzük.
A letölthető meditációknál az elsőben, volt is egy rész, amikor a torok baloldalára tettük a kezünket és azt mondtuk: Én egyáltalán nem vagyok bűnös!

Ez, ezt a részt kívánja megtisztítani a bűntudattól, ami egy negativitásként rátelepszik a torokcsakra baloldali részére, és ezáltal nemcsakhogy a múltban, és letargiában tart minket, hanem a csakra egy fontos tulajdonságát is gyengíti, az önbecsülést! Ha meditálsz, egyre inkább látni fogod, hogy emiatt a bűntudat miatt, Magyarországon milyen gyenge az emberek önbecsülése! Mindig szabadkoznak a legapróbb dolgok miatt is, és magyarázkodnak. ....csak ezért mondtam....csak ezért hoztam...csak amazért tettem ezt meg ezt... szóval nagyon sokszor, teljesen feleslegesen magyarázkodnak, amolyan "bocsánat hogy élek" (megszólaltam, ideálltam, ezt csináltam, azt csináltam) típusú hozzállással.

Ne tévesszen meg az, ha valaki az ellenpéldája, azaz "túl nagy" önbecsüléssel rendelkezik, mert lehet hogy ő így kompenzálja az önbecsülésproblémáját! Na, szóval ez egy erős negativitás ami bennünk van! Nemcsak egyénileg, hanem kollektíven is. Érdemes erre odafigyelnünk, hogy ne rántson magával a múltba, a gyenge önbecsülésbe, és a letargiába! Mit lehet akkor tenni? Két gyakorlatot ajánlok!

- Csakrafeltöltés

- Égetés

Kattints a gyakorlatokra, és pontos útmutatást fogsz ott találni, hogy mit is, és hogyan is érdemes csinálni! Aztán már csak erre a csakrára kell alkalmazni a fentieket!

Bűntudatmentes Kellemes Létezést, a Lélek állapotának Örömét és Jelenét kívánom a továbbiakban!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Apropó Jáksó! Olvastad már a tavalyi, Kern András és az Akarás című bejegyzést? Érdemes!