2010. március 15., hétfő

Meditációs élmények

Egy igazán különleges meditációs program élménybeszámolóit olvashatod most itt. Januárban már volt egy ehhez hasonló, viszont ez a mostani, sokkal nagyobb szabásúra sikeredett!
Mi is történt pontosan?

Januárban már lett szervezve, a Kolostoros Blog, aktív, gyakorló meditálói részére, egy közös internetes meditáció. Azaz, egy időben végeztünk el közösen egy meditációs gyakorlatot, mindenki a saját otthonában, a kedvenc "foteljében"! (-:

Most is hasonló készülődött, csak most még csatlakoztak a Jógameditáció portál aktív meditálói is az eseményhez. Kb. 200 olvasó kapott értesítést erről. Már önmagában ez is nagy élmény tud lenni, viszont ami még hozzájött ehhez az egész eseményhez az az, hogy csatlakoztunk egy a világon átívelő, nemzetközi meditációs eseményhez, aminek a központjában Shri Mataji, a sahaja jóga alapítója állt!

Néhány alkalommal az évben tart szemináriumot, közös meditációt, ahová a világ minden tájáról érkeznek a sahaja jógik, hogy egy hétvégét együtt tölthessenek, és amolyan "csúcs" eseményként vasárnap, egy nagy közös meditáción vegyenek részt Shri Matajival. Ez a mostani Olaszországban volt. Ilyenkor, azok akik nem mennek, általában otthon, vagy a hozzájuk közel eső sahaja jóga közösségben tartanak mélyebb meditációt. Tehát most vasárnap, a világ több mint 100 országában, sok-sok ezer ember együtt meditált, hogy íly módon Ők is együtt meditálhassanak, az olaszországbeli szemináriummal. Ezek mindig nagyon erősek, és felemelőek szoktak lenni!

Ehhez a világeseményhez csatlakoztunk most mi is. Már kb. 2 héttel az esemény előtt elkezdtünk készülődni "Ráhangolódni", különböző meditációkkal, majd vasárnap este "összejöttünk", mindenki a saját otthonában, és elvégeztünk közösen, egy több mint egy órás, intenzív, mély meditációt. Az átélt élményekből állítottam össze egy csokorra valót. Olvasd el, hogy milyen fantasztikus tapasztalatokról számoltak be a résztvevők!


"Olyan csodás napra ébredtem, hogy magam is alig hiszem el! Érdekes módon a mostani meditáció is hasonlított a januárihoz. Nagyon készültem rá, hiszen a múltkori is csodát tett velem. Délután ismét jött egy olyan esemény sor ami megint ki akart zökkenteni a nyugalmi lelki állapotomból, csak hogy már a múlkoriból tanúltam, és sokkal könnyebben ment ez alkalommal "az elengedés". Valahogy ilyenkor, azt figyeltem meg, hogy az egóm sokkal agresszivebben támad ellenem, de azt is megfigyeltem, hogy az előző alkalomhoz képest milyen sokat fejlődtem lelki szinten.

Ahogy jött a kisértés alig pár másodperc után tudatosult bennem, hogy miért van. Ugyanis du. 6 óra körül szerettem volna letölteni az anyagot a meditáciohoz, hát ne tudd meg, mi minden akadályba ütköztem hirtelen. Ugyanaz történt a múlt alkalommal is. Háromszor ugrottam neki januárba míg végül sikerült. Most szépen felálltam kimentem a levegőre, és egyáltalán nem izgattam magam, hogy esetleg lemaradok róla. Csodák csodája este fél kilenckor bekapcsoltam a gépet és minden simán működött...

...A dalok is csodásak voltak. A szív csakránál nálam nagyon felpörgetett át vettem a dal ritmusát, el nem tudom mondani milyen volt a dallal eggyütt rezegni. Szóval nem számítottam semmire, mégis csodát éltem át. Abban bíztos vagyok, hogy még az igazi hatás ezután csapódik le az én esetembe. Ezt valahol belül érzem nagyon erősen. most olyan emelkedett állapotban vagyok, hogy szeretem az egész világot...."


* * * * * *

"...Az anyag letöltésével kapcsolatos izgalmak elmúltával lelkileg nagy nyitottsággal, de bevallom, némi testi feszültséggel kezdtem el 8-kor a közös meditációt. És remekül éreztem magam!!!

Bár kissé idegennek tüntek kezdetben a hosszú szanszkrit mantrák, de egyre inkább elmúlt bennem a "tartózkodás". Az énekek pedig egészen bevontak: önkéntelenül is tapsoltam a ritmusukra, és egyre felszabadultabbnak és boldogabbnak, könnyebbnek éreztem magam. A Te szövegeid is sokat segítettek, a hosszú magyarul elmondott mantrád is nagyon megfogott: csodaszép mese volt a bennem lévő gyermek számára.

A meditáció végén észleltem, hogy előzetes testi feszültségeimnek sincs nyoma, a lelkem pedig könnyű volt és megszabadult minden gondtól-bajtól-aggódalomtól. Éjszaka gyorsan elaludtam, és mély álmom volt..."


* * * * * *

"..részese lehettem egy óriási élménynek. mivel egy iszonyú megfázás vége efelé járok így a meditáció végére teljesen lehűltem mondhatni minden hideg lett körülöttem, de sikerült maradéktalanúl kikapcsolni mindent és eggyé válni a rezgések áradatával !!!"

* * * * * * *

"...Érdekes élmény volt. A mantrák sokat segítettek. Többször is meg fogom csinálni ezt a meditációt a jövőben, és remélem idővel sikerül a mantrákat kívülről is megtanulni. Sokat segítenek abban, hogy a gondolatok folyamát megakasszam. Valahogy lefoglalják az agyat. A zenék is nagyon jók voltak. Amúgy is szeretek zenét hallgatni, nagyon el tud lazítani. Szép zenék. Nagyon erős vibrációkat éreztem. Talán azért is, mert hosszú a meditáció. Határozottan éreztem a csakrák vibrálását. Bizsergést a testemben és a gerincem mentén. Azt nem tudom, hogy ez jó vagy rossz, de mióta rendszeren meditálok, tudom hol vannak a csakráim. Nem is jó szó a tudom, jobb szó az, hogy érzem. Meditáció közben előfordult már régebben is. Volt olyan, hogy a szívdobogásom ütemére éreztem a lüktetést. Furcsa volt. Az egész testem bizsergett és lüktetett.

Amúgy nem szokatlan számomra a belső csendesség, befelé figyelés. Közel 20 éve foglalkozom harcművészettel (shotokan karate). Azt sem lehet zavaros elmével csinálni. A formagyakorlatokat sem és a küzdelmet sem. Egy kósza gondolat és már szét is esik a mozgás. :) Persze a meditáció kicsit más jellegű és mélyebb. A meditáció, sokat segít a hétköznapi életben is. Hamarabb tudok lenyugodni, mivel elég pörgős fajta vagyok, nem ritkán túl is pörgetem magam. A meditáció által "megszáll" valamiféle egység élmény. Kellemes és boldog állapot. valahogy mindenkit szeretek ilyenkor. :) ..."


* * * * * * *

"Nagyon intenzív, és lélekemelő volt, ami sok szeretetet, békességet, boldogságot és HARMÓNIÁT adott. Szépségre, nyugalomra, szeretetre, feltöltődésre számítottam. (ezeket nagymértékben felúlmúlta a meditáció). A zene lélekemelő volt, a fülemen keresztül egészen a szívemig hatolt és ott fenomenális szeretetet árasztott. Az első meditáció alatt a gyökércsakrámnál nagyon nagy melegséget éreztem, majd utána a szívcsakrámnál a lótusz virág teljes egészében megnyílt, és csak úgy szívta magába a szeretetet. Nagyon jóleső érzés volt...."

* * * * * * *

"...Nekem csak fél 10-kor sikerült bekapcsolódnom, és eléggé szétszórt voltam, és közben is elvesztettem a fonalat, de mindez eltörpül szerintem amellett a tény mellett, hogy 2007 novembere óta nem meditáltam ilyen hosszú ideig egyhuzamban, mint tegnap este; és nem meditáltam ilyen gyakorisággal sem, mint most, a felkészülési időben. Évekig nem bírtam kitenni Shri Mataji képét, csak a pénztárcámban hordoztam, most már kettő is van az asztalomon, és ez az utóbbi egy-másfél hónapban változott meg. Az utóbbi két-három évben egyáltalán nem meditáltam Shri Mataji képe előtt úgy, hogy gyertyát is gyújtottam volna, tegnap este ez is sikerült.

Ami pedig a meditációt magát illeti: a fejemen végig hűvöst éreztem, a kezemen váltakozó volt, de leginkább nagyon meleg volt mindkettő. Ami viszont még soha nem történt meg velem, az az volt, hogy egyszer csak úgy éreztem, mintha hirtelen mindkét vállamról leesett volna valami teher, és a hűvös a nyakam és a vállam találkozásából jött, szinte fújt fölfelé, a fülemre, és olyan érzés volt, mintha egy üres tér keletkezett volna a vállaim körül, hátrafelé és oldalra is. Aztán elmúlt, és aztán kicsit kiestem a meditációs állapotból. De megtörtént, az biztos. :)

Nagyon köszönöm még egyszer, hogy lehetővé tetted, hogy együtt, egy időben meditáljunk többen is. Nekem nagyon fontos volt ez, és nagyon örülök, hogy részt vehettem benne...."


* * * * * * *

"Egész héten vártam tegnapi estét örömmel töltött el minden leveled és A KÉSZÜLÖDÉS! Vasárnap reggel izgatottan nyitottam a küldött anyagot, hajnali órákban végig hallgattam és olvastam az anyagot. Erős bizsergést, áramlást éreztem lábaimban és kezembe, majd amit már párszor megfigyeltem magamon erősen melegem lesz és izzadni kezdek, de ez igen rövid ideig tart, kicsit nyugtalanná válok, majdnem szeretném abbahagyni, de kitartok és ez lassan átmegy nyugalomba és a fent említett bizsergésbe.

Este természetesen nem igazán sikerült, úgy ahogy terveztem, családomat felkészitettem, hogy 8-10ig meditálni szeretnék és biztosítsák számomra, hogy nem zavarnak. Természetesen 8 kor minden összefutott vendég, telefon stb...

Fél kilencre sikerült elcsendesedni körülöttem, végig azzal biztattam magam, hogy nem számít a jelenlegi helyzet. A meditáció alatt végig éreztem a vibrálásokat, most gerincemen is végig jelentkezett, a lábaim hidegek voltak és hűvös áramlást éreztem. Amit pedig még egyszer sem a légzésem nagyon mélyé vált és ritmusossá, késztetésem volt a mély légzésre, talán nem érted meg, de hasonlított a szülés előtt lévő lökés hullámra, amire azt mondták az orvosok, hogy tartsd vissza, de nem tudod, mert a tested teszi ezt, önkéntelen és kellemes. Lehet nem tudtam kifejteni levelembe az érzéseim, de nagyszerű volt, különleges. Köszönöm"


* * * * * * *

"...Az előtte való napokon igyekeztem rendszeresen meditálni és tisztítani a finom testem. Kiváncsian es enyhe izgalommal vártam a vasárnap estét. A meditáció előtti másfél órában megmagyarázhatatlanul fáradt, álmos voltam. Igyekeztem, hogy különös elvárásaim ne legyenek. Rá biztam az Istenségre.

A hanganyag kitűnő volt. Már elejétől fogva egyfolytában éreztem a hűvös vibrációkat kitartóan és szeliden. Bevallom egy kicsit csodálkoztam, hogy miért nem erőssebbek a vibrációk, mivel hogy : Shiva, világmeditació, erős mantrák, ima s ez a sok kedvelt ének - tehát még is volt elvárásom.

Az állapotom emelkedett, boldog és békességes volt. Miután lefeküdtem aludni nyugodt, de teljesen éber voltam szinte egész reggelig. Nem tudtam aludni. Egész éjjel dolgozott a Kundalini a csakráimban és egyes testrészeimben. Ettől függetlenül ma is teljesen frissnek érzem magam. Ezt tudtam eddig is, hogy ha késő este a megszokottnál hosszabb ideig meditálok, akkor nem tudok aludni. Ez a dolog zavar is egy kicsit. Persze nálunk Romániaban egy órával még később is van..."


* * * * * * *

"Sajnos nem éreztem semmi átütőt. Nem tudom miért, és miért így történt? Tudom, Te mindent megtettél. Kétszer is megpróbáltam, de semmi. A zenék jók voltak, az ősi hosszú imák nem hatottak rám, figyeltem, de nem jöttek érzések.."

* * * * * * *

"...Itt vagyok, telve örömmel, boldogsággal! Most kavarognak a fejemben a gondolatok, mert mindent egyszerre szeretnék elmondani – az érzések dübörögnek bennem! - nem tudom melyikkel is kezdjem. Azért megpróbálom.

Ez a meditáció teljesen más volt, mint a többi. Ahogy írtad, a legnagyobb dolog, ami történhet velünk - hogy együtt meditálhatunk Shri Matajival!!! A két hetes felkészülés ideje alatt ez mindig ott élt bennem, de igazából csak tegnap este tudtam „felfogni” – Istenem! - ez valóban megtörtént!!!

Amikor átküldted a hanganyagot, kicsit féltem. Ének, taps - vajon nem fog ez kizökkenteni a meditációból? Hiszen ezt így még nem próbáltam! Ezért én úgy döntöttem, maradok a megszokottnál – ülök, becsukott szemmel. ( De azért meghallgattam a dalokat, próbáltam énekelni, tapsolni. Persze a „kiejtésem….” erről inkább nem írok.) Aztán este nyolckor elkezdődött…… Amikor meghallottam a Shri Matajit köszöntő dalt, a kezem önkéntelenül tapsba kezdett! Tapsoltam önfeledten, az első sort (ez többször ismétlődött) énekeltem boldogan. A dal végén aztán csodálkozva tapasztaltam, hogy érzem a vibrációkat!!!

Az ezt követő hosszú mantrát csak hallgattam csendben, behunyt szemmel. A vibrációk felerősödtek, valamiféle csendes öröm kezdett átjárni. És megszólalt a gyönyörű szanszkrit dal! Önkéntelenül dúdolni kezdtem, a szöveg nélküli részt pedig én is „énekeltem”. Ez nagy hatással volt rám. Boldog voltam!

A Shivához szóló imánál különös dolog történt velem. Hirtelen forróság öntött el. A lábamtól a fejem búbjáig. A torkomban szorítást éreztem, a szívem erősen dobogott, aztán bizseregni kezdett az arcom, az egész fejem. Egy kis idő után hirtelen egy gyenge hűs áramlat indult el a lábamtól, és átjárta az egész testemet. Olyan volt ez, mint egy gyógyító balzsam. Aztán újra a meleg. Majd megint a hűs szellő. Ez háromszor ismétlődött. A harmadik hűs fuvallat már megmaradt ( nem jött több forróság), és végig kitartott.

Az imát követő gyönyörű dalt végtelen örömben, boldogságban hallgattam, majd újra önfeledten tapsoltam , énekeltem a vidám hindi dalt, aztán újra elcsendesedtem, elmélyültem, és a mantrát már együtt mondtam a Kolostor Őrével.

A meditáció végén határtalan ÖRÖM, BOLDOGSÁG volt bennem, és ez még most is itt van!(Pedig minden probléma, gond, baj megmaradt. De hol itt a probléma??!! Mondta az egyik beszédében Shri Mataji!!)

Olyan volt nekem ez a meditáció, mint egy ÉLETELIXÍR! Szeretném hangosan kiáltani, hogy mindenki meghallja – én BOLDOG vagyok !!!!! És még jobban szeretném, hogy mindenki AZ legyen!!"


* * * * * * *

"Nagy nyugalmat éltem át, és nagyon erős koncentrációra voltam képes sokszor hosszú ideig. 18-tól 22-ig végeztem a meditációt,összekapcsolva víz tisztítással. Az energia nagyon magas szinten áramlott, a testem lehűlt ,körülöttem a kis szobában a levegő hűvösen áramlott. Ilyen erős hideg érzetet még soha nem éreztem. A multkori meditáció után teljesen felpörgetett az energia,most meg teljes nyugalomba kerültem Köszönöm Mataji Anyámnak, Neked és mindenkinek aki részt vett benne a világon."

* * * * * * *

"A tegnapi nap már korán reggel várakozással töltött el. Reggel elmentettem a küldött anyagot. Majd zenét hallgattam, később úgy döntöttem átmásolom CD-re. Ugyanis az utóbbi időben tapasztaltam ha a gép előtt meditálok ellenkező hatást gyakorol rám.

Ekkor jött a megpróbáltatás nem sikerült, majd a gépen sem találtam a mentett anyagot. De nem adtam fel, kisebb szünetekkel újra és újra próbálkoztam különböző módon. Nyugalmam nem csökkent mivel tudtam hogy estig még van idő. Aztán sikerült is. Készültem az estére teljes békében. Igaz egy kis izgalommal vegyült, a kíváncsiság (EGO) ott motoszkált bennem. Délután bele hallgattam az anyagba...

...Eleinte elég nehéz volt kikapcsolni, de a zenék segítettek ebben, a baloldalamon éreztem fájdalmat kisebb-nagyobb megszakításokkal és különböző helyen (hát, nyak, arc, fül majd vissza a hátamra). Aztán a belsőhang türelmetlenségre akart rávenni, de kitartottam. Kezdtem álmosodni. Persze éreztem hatásokat a bőrömön is( bizsergés, meleg, hideg).

Szóval nagyszerű élményben volt részem. Majd nyugovóra tértem. Békességet, elégedettséget, megnyugvást éreztem. Mondhatni szeretetet. Az elmúlt 4 évben volt ehhez hasonló érzésem egy párszor, és amikor elmúlt hisztiztem, mert még-még
akartam. De most már tudom ez az érzés bennem van és csak rajtam múlik meddig tart. Reggelre sem múlt el ez az érzés, és elmélkedtem egy kicsit. Nagyon köszönöm hogy részt vehettem ebben a közös meditációban. Megint sokat tanultam."


* * * * * * *

"Nagyon szép, felemelő érzés volt részt venni a kollektív medítációban. Nagyon intenzíven éreztem a pozitív energiákat, amik teljesen átjárták a testemet. A legintenzívebben a csecsemőmirigyemnél és a szívcsakrámnál éreztem a túláradó energiát. A közös énekeknél úgy éreztem hogy mások kezét fogva együtt vagyunk jelen a medítációban."

* * * * * * *

"...Elejétől a befejezésig, végig a jelenben tudtam lenni, végig jelen tudtam lenni az adott csakrákon. A program közepe felé, a középső energia csatornámon, hűvös áramlás indult el, a csakráim is hűvösre változtak a melegről. Csodálatosan építetted fel az egész meditációs programot, örömmel töltött el, úgy a mantrák, mint az énekek hallgatása. Szívesen maradtam volna ebben az állapotban az idők végezetéig is."

* * * * * * *

"Nehezen találok szavakat az érzéseimre. Az egész idő alatti vibrálás annyira intenzív volt, hogy ezt szavakkal nem lehet leírni, kifejezni, de ezt neked nem kell elmondani, tudod miről beszélek. Belső izzás, forróság, bizsergés volt jellemző rám a meditáció alatt, ugyanakkor megkönnyebbülés, lebegés, harmónia az amit éreztem.
Mintha kicseréltek volna, olyan könnyűnek, boldognak érzem magam.

A zenék egyszerűen fantasztikusak voltak, könnyedek boldogságot és szeretet adók. Az estém kiegyensúlyozott, harmónikus és boldog volt. Szerintem egyre hamarabb és könnyebben tudok ellazulni, gondolatok nélkülivé válni. Köszönöm, fantasztikus volt."


* * * * * * *

"Nagyon tetszett, ahogy összeálltottad a zenéket, mantrákat. Én nagyon jól el tudtam lazulni és nagyon jó érzés volt hallgatni egymásután ahogy következtek. A vibrációkat már az elejétől fogva éreztem és folyamatosan hol felerősödtek, hol egy kicsit gyengültek, de végig nagyon kellemes nyugodt és boldogság érzésem volt. Tényleg olyan érzés volt mintha csak Én lennék és nincs külvilág. Nyugodt estém és éjszakám volt és most is egy emelkedettebb érzésem van. Olyan érzés, hogy nem tud semmi negatív, vagy rossz dolog elérni."

* * * * * * *

"Egy szóval úgy tudnám ki fejezni, hogy fantasztikus volt. Én nem régen kezdtem a sahaja jógát kb. egy hónapja. De az én ide oda cikázó gondolataimat ami miatt sokiáig nem is próbáltam meditálni teljesen le tudom állítani, tudok csak a meditációra figyelni. Előtte való nap éppen Hódmezővásárhelyen volt megint meditációs kurzus. Úgy,hogy az előtte való napon sikerült is már eléggé rá is hangolodnom. És nagyon vártam az estét.

Nem hiába csodálatos élmény volt nagyon jó volt a hanganyag is és a meditációs zene is. Amit szeretnék viszont megkérdezni , hogy amikor az a mantra volt amikor az Istenségektől kértünk segítséget nagyon hideget éreztem, majdhogy nem elkezdtem fázni nem is kicsit ennek van valami jelentősége? Pedig előttem ott volt a Shri Mataji fényképe és éget a gyertya is. De szerencsére ez a fázás nem tartott túl sokáig. A hang anyag nagyon segítette a nyugalmamat, segítette a "meditációs emelkedettséget" aminek a hatását még a mai napon is érzem. Csodálatos élmény volt az este amit szívből köszönök."


* * * * * * *

"Köszönöm a tegnap esti gyors segítségedet, hogy a másik email címemre elküldted. Megijedtem amikor szembesültem a ténnyel, hogy nem kaptam meg az utolsó leveled és nem tudok bekapcsolódni a meditációba.

Én bennem nagy volt a várakozás, mert lassan haladok a fejlődésben és az ujjaim bizsergésén kivül eddig nem éreztem a kundalini felemelkedését. Nagyon jól, nagyon kellemesen és nagyon békésen éreztem magam és érzem még most is. A második éneknél, a szankszrit dalnál ért hatalmas élmény, éreztem a kundalini melegét a 3. csakrámtól és egy kellemesen hüvős fuvallat simitotta az arcomat. Mindkét tenyeremben éreztem az erős szuró bizsergést és a 3 középső ujjam erőteljes zsibbadását.

Amikor elkezdtem meditálni, nekem az is nagy kihivás volt, hogy 5-10 percig tudjak arra koncentrálni, hogy gondolatok nélküli állapotban legyek Tegnap este eszembe sem jutott az idő. Nagyon érdekes, hogy nem láttam azokat akikkel együtt meditáltam és mégis olyan közelinek és szinte érinthetőnek éreztem Őket és még ma is közelállónak érzem őket és szeretetet érzek irántuk."


* * * * * * *

"Kétségtelenül ez volt az eddigi legerősebb meditációm, a vibrációk messze a legerősebbek voltak és, amit nagyon nem tudok megmagyarázni, az egyik mantránál főleg a bal karomon libabőröngzés vett elő, illetve akárcsak az előző nagy, közös meditációnál, itt is jelen volt a könnyezés. A meditáció végén nagyon könnyedén aludtam el és, amikor felkeltem frissnek és energiával telinek éreztem magam."

* * * * * * *

"MÁRCIUS 15 - ÉN TALÁN MEGBOCSÁJTHATÓ::: ARRA GONDOLTAM HOGYHA JOBBAN "MAGYAROSÍTVA" LENNÉNEK A MEDITÁCIÓK TALÁN "NÉPSZERŰBBEK" IS LEHETNÉNEK....IDEGEN NYELV, IDEGEN KULTÚRA (semmi bajom az indiai kultúrával, - én - és a többiek is gondolom - a magyar, az európai, a Nyugati" kultúrában érezzük magunkat otthonosnak),- EZÉRT NEM VOLT SZÁMOMRA IGAZÁN "BEFOGADHATÓ", - IGAZ VOLT MAGYARUL IS MANTRA, (erősen is kellett hozzá koncentrálni) ....A zenék tetszettek, a negyedik, amelyik "népdalosan" indult, és főleg a legutolsó igazán, a gitár zene ami igazán felemelővé tette a meditációt a végén"

* * * * * * *

"A meditációval kapcsolatosan vegyes érzéseim vannak. Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy nagyok voltak az elvárásaim, - amit jól tudom, hogy nem kellene! - hisz az eddigiek mind nagy élményt jelentettek, és arra szmítottam, hogy akkor most majd!...

Mivel volt egy kis zűr az előkészületekkel, biztosra akartam menni, ezért megcsináltam az általad küldött szív meditációt is. Az fantasztikusan jó volt, nyugodt voltam, tetszettek a zenék, igazán feltöltődtem általuk. (nem volt ismeretlen, nem először csináltam már!) Azt hiszem, így egy kicsit hosszúra sikerült, és a végefelé elfáradhattam. A zenék nagyon tetszettek, a mantrákkal sem volt bajom egészen addig, míg nem értettem őket, csak a rezgéseiket éreztem.

A "bajom" nekem a magyar szöveggel volt. Az egy kicsit nekem sok volt, hirtelen megszűnt a varázs, belépett az értelem, de ez az én bajom. Én ezt azzal magyarázom, hogy a szív meditációval együtt ez nekem több mint 2 óra volt, amire valószínűleg még nem vagyok felkészülve. Mindenesetre remekül aludtam, és reggel ismét a szokásos meditációval - kundalini 2 alapgyakorlata - kezdtem a napom. Köszönöm, jól vagyok, és kíváncsian várom a következő közös meditációt."


* * * * * * *

"Ilyesmire számítottam, de többet adott, mint vártam:-))) Kíváncsi voltam, tehát az előző nap kellemes várakozásban telt, de próbáltam nem "elvárni" semmit. A mantrák engem inkább zavarnak, mint segítenek...úgy érzem. Eddig az zavart, hogy egy szót sem értek belőle és miért nem lehet ezt magyarul? Most, hogy magyarul szólt, még kevésbé tetszett. Ennek ellenére nem zökkentett ki , sikerült "nem foglalkoznom" vele, csak a hangod rezgését "hallgattam" nem a szavakat.

A zenék viszont csodálatosak voltak!!!! Egyszerre emelt és nyugtatott, leírhatatlanul jó érzés volt... Ennyire zavartalanul, szinte folyamatosan még soha nem éreztem a vibrációkat és ilyen könnyed nyugalmat sem. Ma is a hatása alatt vagyok, nem pörgök, nem kapkodok, lelassultam magamhoz képest...:-)))
Nagyon-nagyon jól éreztem magam! Szerintem érdemes volt megszervezni."


* * * * * * *

"A meditációt nagyon vártuk már a feleségemmel együtt, napokkal előtte készültünk is rá. Nagyon szépek voltak a dalok és a mantrák, egyre mélyebben vittek a meditációba és a végére kialakult egy belső béke és teljes nyugalom. Azt hiszem ennél több nem is kell. Én nagyon nehezen tudtam utána elaludni. A rákövetkező nap is belső békében és nyugalomban telt, sokkal kevesebb gondolattal mint eddig. A mai meditációim sokkal mélyebbek és gondolatnélkülibbek voltak mint idáig."

* * * * * * *

"...Az első dalnál késztetést éreztem, - bár nem ismertem a szöveget, mégis - énekelnem kellett a többiekkel. Furcsa mód úgy tűnt, mintha tudnám a szöveget. Ez nagyon furcsa volt. A dal után már éreztem a fejem tetején a lüktetést. A meditáció alatt nagyon érdekes dolog történt... Olyan volt, mintha a homlokomtól fölfelé léteznék, határok nélkül felnyúlva a testemen kívülre is. Mintha mindenhol lennék. Nem éreztem fölöttem a határokat. Olyan tökéletes volt..."


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Köszönet mindenkinek aki velünk tartott! Jó volt együtt!