2011. június 19., vasárnap

Önuralom gyakorlat a modern kor gyermekeinek (+ Jozef élményei)

Könnyedén megvalósítható, és igazán pénztárcakímélő gyakorlat ez, olyan ami visszahoz Téged a harmónia és a csendesség állapotába, ezáltal kívül kerülsz a hétköznapok konfliktusaiból, és az energiavámpír emberek csatározásaiból! Az emelkedettség állapotából fogod szemlélni azt, hogyan "sikítoznak" mások, a modern kor érzelmi hullámvasútjainak egyre szélsebesebb és megállíthatalan föl-le száguldásában.

A természetes ritmusunkból és a harmóniánkból bizony nagyon kiestünk most itt a modern korokban. Sőt, olyan mintha soha nem is lettünk volna benne, vagy csak pillanatokra. Erről szól az egész meditáció, hogy ide visszataláljunk. Azonban vannak apró kis gyakorlatok, amelyek kiegészítve a meditációt hozzásegíthetnek minket még jobban, ehhez a hőn áhított harmóniához. Ez itt most ilyen lesz.

Hallgatni arany

Tartja a mondás, és mennyire nehéz is ezt megvalósítani. Annyira fel van pörögve a világ, benne pedig az emberek, hogy szinte eltűnt annak a képessége, hogy megtudjanak hallgatni másokat, "meghallják" a világot. Egy olyan belső izgatottság és nyugtalanság van a világban, ami egy szűnni nem akaró folyamatos fecsegéssel terhel mindenkit. Ráadásul ez olyan szinteken van már, hogyha valaki mégis úgy tűnne, hogy tud hallgatni, akkor valójában ugrásszerűen vár csupán arra, hogy Ő is elmondhassa a véleményét. Függetlenül attól, hogy értékes vagy éppen hasznos az a mondanivaló.

Figyeld csak meg az emberek párbeszédét. Belelendülnek, és csak mondják, mondják, mondják.... de olyan egyre kevesebb van, hogy "megemésztenék" a hallottakat. Hogy elgondolkodnának, hogy hagynának időt a befogadásra. Persze a felületes fecsegésen nincs sok emészteni való, de ha fontos dologról van szó, akkor is inkább az odafigyelés és a hallgatás helyett, azon van a figyelmük, hogy a másik vajon mikor fejezi már be, hogy Ő is mondhassa a magáét. Persze ez nem az emberek hibája, hiszen a negatív erők sokat dolgoznak ezen, hogy az emberek tudatlanságban, természetellenes életformában, és szinte egy észrevehetetelen, de egyre nagyobb őrületben éljenek. Ez az ami okozza ezt, hogy felborul a természetes ritmusa az egész lényünknek, a testünknek, a figyelmünknek,a beszédünknek és az egész viselkedésünknek. Állítsd meg az őrület burjánzását!

Két típusú ember van. A (túlságosan is) csendes, letargikusabb, és a túlpörgő nagydumások. Főleg ebből az utóbbiból van egyre több, ezért nekik ajánlatos ez a mostani gyakorlat. Ha Te is ilyen vagy, próbálj picit lelassulni, és arra figyelj, hogy meg tudj hallgatni másokat! Ne akarj mindenáron Te beszélni! Ez Számodra borzasztóan nehéz lesz, abban biztos vagyok. Nekem sem könnyű ez sokszor! (-:

A lényeg hogy ne akard mindenáron, mindig elmondani a véleményedet és a hozzáfűzni valódat a dolgokhoz. Figyelj, mert most jön egy nagyon jó tipp, amit én egyre többször igyekszem alkalmazni (persze csak ha figyelmem elég éber tud lenni)! Próbálj csakis akkor beszélni, ha kérdeznek!!! Leírom mégegyszer, hogy érezd a fontosságát. Próbálj csakis akkor beszélni ha kérdeznek!!!

Korábban hallottam egy olyan mondást, hogy az emberek 80%-át egyáltalán nem érdekli a Te problémád, 20% pedig titkon még örül is neki. Ezek után szerinted akkor érdemes a szomszédot, a kollegát, a postást stb. stb. folyamatosan terhelned a nyűgjeiddel? Valóban kiváncsi Ő erre? Most mondhatod hogy akkor milyen is az a világ ahol nem vagyunk kiváncsiak egymás problémáira, és igazad van! Azonban Te őszintén kiváncsi vagy mások problémáira? Amikor elkezdi Neked a kollegád sorolni a nyűgjeit, akkor Te őszintén kiváncsi vagy rá, vagy belül már csak arra a pillanatra vágysz, amikor végre valahára abbahagyja, és Te kezdhetsz el beszélni, hogy Te is sorolhasd a gondjaidat?

Most mondhatod hogy micsoda érzéketlen ez az Őr itten a problémákra, azonban arra hadd hívjam fel a figyelmedet, hogy ha elkezdesz rendszeres meditálni, akkor ez a szó hogy "probléma", teljesen más megvilágításba kerül! Átalakul. És mindenkinek meg van az esélye arra, hogy benne is átalakuljon ennek a szónak a jelentése, kérdés csupán az, hogy vágyik-e rá? Hidd el, nagyon sokan a látszat ellenére, de nem akarnak egyáltalán megszabadulni a problémáktól és a nehézségektől! Legyen az testi, lelki, pénzügyi vagy bármi. Sokkal könnyebb panaszkodni, felelősséget hárítani, sebeket nyalogatni, mint fejlődni és továbblépni.

Tehát próbáld ki azt, hogy egyre kevesebbet nyomod magad előtérbe, és egyre kevesebbet beszélsz. Próbáld ki azt, hogy türelemmel megvárod amíg kérdeznek. Azért a ló túloldalára, teljes némaságba, amolyan aszkétikus hozzáállásba nem kell esned. Nyugodtan beszélgess, meg minden, de azért gyakorolj egy kis önuralmat, és a beszéd helyett inkább figyelj! Figyeld önmagadat, figyelj másokat, figyeld a világot. Olyanokat fogsz észrevenni, amiket eddig talán még nem. Ha megtudod ezt valósítani, sokkal kiegyensúlyozottabbá fogsz válni! Harmónikusabb és békésebb lesz az életed majd meglátod.

Emlékszel még Jozef és a mester találkozására? Bizony ott is, a csend békéje végül elmosta a zavarodottság és a nyugtalanság hangjait. Figyelj erre Te is, és fogadd meg a Mester tanácsát,
amit Jozefnek mondott >>


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!