2011. március 13., vasárnap

Divathullámok a spiritualitás világában

====================================================
Lementél alfába, hogy bevonzd életedbe
az angyalokat és energiákat keringessetek?

====================================================

A spiritualitás színpadán feltűnő, reflektorfényben parádézó "sztárjait" bizony már messziről felismerheted a jellegzetes szavaikról és kifejezéseikről. Azonban ha igazán hűvösre és kellemetlenre fordul az idő az életedben, akkor mit választasz? A meggazdagodott "spirituális divatdiktátorok" érthetetelen ruhakölteményeit, vagy a már jól bevált sálat sapkát, és a meleg kötött pulcsit?

Ebben a mostani bejegyzésben 4 karakteres irányvonalat szeretnék bemutatni Számodra, amely jól példázza hogy a spiritualitás szinpadán is mennyire az "aktuális divat" határozza meg a fő irányvonalakat, az érdeklődők "mozgásirányát". Persze ennél azért több divatos irányzat volt, vagy van jelenleg is. Pár évig a közbeszédben vannak ezek a technikák, mindeki erről beszél, mindenki el van ájulva az aktuális divattól, pár év múlva meg sarokba dobják, hogy az újabb "csodától ájuljanak el".

Nem a Te hibád ha belekóstolsz a különböző dolgokba, hiszen abszolút érthető hogy az ember keresi és kutatja a lelki békéjét és a saját útját. Teljesen érthető hogy szeretne mindenki boldogabban, kiegyensúlyozottaban élni. Írásom célja pusztán az, hogy a Keresésed közben azért maradj meg mindig a tisztánlátás állapotában. Ne hagyd hogy a spirituális divatdiktátorok a pénztárcádban turkáljanak, majd valami ködös magyarázattal kápráztassanak el, amikor a súlyos összegeiket és komoly pénzeket kérnek el Tőled. Úgyhogy csak óvatosan a showman-ekkel, és a divatdiktátorokkal! Nos, nézzük akkor mi is ez a mai 4, picit nagyító alá került régi/új divatirányzat a spiritualitás világából!

"Lementél alfába, hogy bevonzd életedbe
az angyalokat és energiákat keringessetek?"

Spirituális Divathullám #1
"Lementél alfába... "

Emlékszel még a 90-es évekre, mekkora agykontroll láz volt? Mindenki alfába akart lemenni, és programozni akarta az elméjét. Nem kis pénzért komplett hétvégeken lehetett résztvenni, egy kis "alfás utazásra". Hová tűnt mára már ez a fajta agykontroll láz? Sokakat megfogott akkor a téma, a José Silva könyvek, meg a hanganyagok. Főleg szerintem olyanokat, akik a hagyományos materialista megközelítésen túl, valahogy érezték hogy azért több is lehet itt a "levegőben" mint pusztán csak az anyag. Talán még azokat is megfogta, akik akkorra már kiábrándultak a hagyományos nagy egyházak papságából, püspökségéből, és helyi képviseleteiből, és hitüket inkább saját magukba, saját "mindenható" alfa állapotukba vetették. Érthető mind az Ők, mind mások próbálkozása. Én is kísérleteztem a dologgal, bár engem nagyon nem fogott meg.

Kétségtelenül el lehet(ett) érni "eredményeket" ezzel a fajta technikával, azonban hogy miért is érzem én ezt egy "zsákutcának", olyannak, ami azért nem mellesleg valaki(k)nek azért egész csinos bevételt jelenthetett, az nagymértékben hasonlít az agykontroll "unokatestvérének" tekinthető másik nagy divathullámnak, ami nem a 90-es években, hanem jelenleg, most itt a napjainkban dübörög teljes erőbedobással! Ez pedig a...

Spirituális Divathullám #2
"...hogy bevonzd életedbe"

Napjaink agykontrollának, a 21-század "alfázásanak" is lehetne nevezni ezt a fajta modern "őrületet". Igehírdetői terjesztik a Vonzás Törvényét, azaz Te bármit megtehetsz, és az életedbe folyamatosan magadhoz vonzod a dolgokat. A nagy nagy népszerűsége szerintem arra épülhet, ami a 21. század emberének az egójában is benne van, hogy Ő Mindenható, körülötte forog az Univerzum, és Ő bizony azt csinál amit csak akar! Függetlenül attól hogy kellő bölcsességgel rendelkezik vagy sem, de Ő bizony térdre kényszeríti az univerzumot!

A másik amire hat nagyon, az az ember pénzéhsége. Félre ne érts, én is kedvelem a pénzt, és tudom hogy nagy nagy lehetőségeket adhat az ember életében. Tudomásul kell vennünk hogy nem tudunk nélküle élni (legalábbis egyelőre) szóval meg kell tanulnunk életünk anyagi területét is harmónikusan tudni kezelni, de ebben a "bevonzom az életembe" őrületben, én csak azokat hallom "kiabálni" akiknek motivációjában főleg a saját anyagi helyzetük, karrierjük javulását óhajtják.

Valahogy olyan vonzásokat nem hallok, hogy vonzuk be életünkbe a friss levegőt, vagy vonzzuk be hogy békesség legyen és ne háború, stb. stb. Szóval valami olyan, ami a kollektív jólétet szolgálná, úgy hogy nekem mint ÉN-nek ne is legyen benne közvetlen haszna.

A meditáció kontra vizualizáció bejegyzés szólt picit bővebben erről, hogy ez a fajta "képvetítős" technika miben is különbözik a meditációtól. Kétségtelen amúgy hogy a "hasonló, hasonlót vonz", tehát természetes hogy van egyfajta vonzás-taszítás az életünkben, akár emberekre, akár helyzetekről van szó, és érthető is hogy az ember szeretné ezt még jobban ő maga kontrolállni, írányítani és felügyelni, csakhát mintha a kellő alázat és a bölcsesség hiányozna sokszor. Minnél inkább ezen görcsöl valaki, hogy még nagyobb hatalommal és kontrollal bírjon életének ezen a területén is, annál inkább fogja lesz az ÉN-nek, amitől egyre nehezebben fogja megtapasztalni a sokkal magasabbrendű békesség állapotát.

Spirituális Divathullám #3
"...az angyalokat "

Jópár éve már eléggé csúcsosodott ez az angyalozás, mostanára már mintha azért kezdene lecsengeni, de még mindig lehet érezni ezt a levegőben. Miről is szól ez?

A jelenleginél sokkal intenzívebb kapcsolatra törekvés angyalokkal, és egyéb égi társakkal való kapcsolatfelvételre. Ezek aztán lehetnek halottak, angyalok, segítők, és ilyen olyan erők. Na itt aztán olyan szintű szabadrablás folyik, hogy borzasztó! Szellemidézők, halottlátók, angyaltársalgók, hangok közvetítői, ilyen olyan látók, egy olyan megszállottságért szednek be rengeteg pénzt, amiből inkább ki kéne gyógyítaniuk saját magukat! A hozzájuk fordulókat pedig máshogy kéne rávezetni a lelki békéjükre, nem pedig íly módon.

Brutális példája ennek a jelenségnek, a Szepes Mária Vörös Oroszlán című könyvében olvasható, amikor is a főszerplő "belecsúszik" ebbe a dimenzióba, a démonok és a negatív erők világába, nem tud szabadulni onnan, és folymatosan gyötrődik. Van egy másik nagyon kemény példa is, az egy mozifilm Keanu Reevessel, de azt azért nem írom le, mert most kutatom éppen a neten, hogy egy
"Kolostoros MoziHétvége" kapcsán megnézzük.

Borzalmas vibrációi vannak az ilyen megszállott embereknek, akik úgymond "kaput" képeznek a mi világunk, és egy másik dimenzió közt. És hidd el, inkább átok ez számukra mint áldás! Ők aztán nagyon-nagyon távol állnak a belső béke, a kiegyensúlyozottság és a harmónia világátától. Az a legdurvább, amikor ezt még fel sem ismerik magukban, hanem mint egy kiválasztottnak, vagy égi áldásban részesült személynek érzik magukat, közben meg csupán a negatív erők játéka zajlik bennük. Azt már szerintem mondanom sem kell, micsoda pénzgyárat építenek föl maguk körül az életükben ezek az emberek, erre a típusu képességükre, amitől szerintem inkább meg-szabadítaniuk kéne magukbat, nem pedig erősíteni. (és másokat szédíteni vele)

Persze most lehet mondani, hogy de vannak olyanok, akik csak a "jó oldallal" barátkoznak, csak a jó oldalon álló erőkkel, angyalokkal társalognak, és ezt a korábbi "vonzásos" témára is rá lehet húzni, hogy de hiszen ott is csak a jó szándékú dolgokat vonzák be az életükbe, csak hát a helyzet az, hogy az ember egója sokszor nem engedi a helyes és tisztán látást, és nagyon könnyen tévútra vihet, és akkor már régen nem a jószándék vezet minket! Ráadásul ha valakiben megnyílik a többi létforma és dimenzió irányába történő nyitottság és kapcsolatfelvétel, akkor már egy idő után nagyon könnyen játéktere lesz ezeknek az erőnek, és oda bizony már nem csak a jószándékú segítők fognak "bekérezkedni"! Úgyhogy CSAK ÓVATOSAN!

Spirituális Divathullám #4
"...energiát keringessetek"

Az energiázósok területén aztán sok sok féle technikát lehetne megemlíteni. Ennek különböző változatai, és verzió jelentek meg a 90-es években is, de napjainkban is sokféle van. Emlékszel még arra, amikor "varászpálcákkal" mértek házak és szobák alatt ilyen-olyan energia vonalakat és mezőket? Persze valami gubanc mindig volt, valamit mindig helyre lehetett hozatni valami varázseszközzel (nem kevés pénzért) Nem azt mondom hogy nincsenek ilyen-olyan energiamezők és területek, amelyek ilyen-olyan hatással lehetnek ránk, de most őszintén, ha az egyik fogad gyökérkezelésre szorul, akkor kenheted Te a bőrödet csodás arckrémekkel, az még a fogadat nem fogja meggyógyítani! Azaz, ha az emberben belül kialakul valami feszültség, letargia, negatív dolgok, stb. stb. ami beül az életébe, a lelkébe, akkor valjuk be, a legkönnyebb a külső dolgokat, külső körülményeket hibáztatni, és abban bízni hogy ha a külső dolgok változnak, akkor a belső is.

Kétségtelen hatással van a környezetünk a belsőnkre, de ugyanígy a belsőnk is a környezetünkre és ha belül gondok vannak, akkor előbb utóbb elkerülhetetlen, hogy ott bent rakjunk rendet! Lehet pótcselekvésként kívül is maszatolni, de igazán mélyreható és hosszútávú megoldásra az sohasem vezet!

Energiák terén aztán vannak még a csodálkozókat, az egóhízlalókat gyűjtő energiások. A semmiből anyagot teremtők és hasonlók, akik olyan képességeket birtokolnak, ami kiválthatja mások lenyűgözését, és elkápráztathatja a külvilágot. Most őszintén, ez kinek jó, és mi értelme? Jó-jó, tudom az alapigazságot, hogy a népnek kenyér kell és cirkusz, amivel semmi baj sincs, csak hát akkor ne keverjük a dolgokat!

Tisztázzuk le hogy mi a kenyér, és mi a cirkusz. A kenyér elengedhetetlen, létfenntartó táplálék, a cirkusz pedig egy (szintén elengedhetetlen) örömteli szórakozás. Na de itt a spirituális piacon, sokszor a cirkuszt akarják nem kevés pénzért eladni az embereknek, kenyérjellegű, elengedhetetlen és létfenntartó alapélelmiszerként!

Ha már kenyér, akkor pedig a másik klasszikus "élelmiszeripari" példa: ne halat adj, hanem halászni taníts meg másokat! Mekkora igazság, nem?! Na itt aztán az energiások terén meg aztán rengeteg helyen látni ezt, hogy sokkal inkább magukhoz kívánják láncolni a behálózott alanyokat, hogy a nagy tudású energetizálónak folyamatosan legyen "páciense" akit jópénzért folymatosan "megenergetizálhat". Persze halászni is meg lehet tanulni tőlük, csak hát annak is megvannak az árai. És valóban jó halásszá fognak válni, vagy ők is inkább cirkuszépítők lesznek pékségnek álcázva?

ÖSSZEGZÉS

Az ember természeténél fogva kíváncsi, érdeklődő, és egyre jobban szomjazza valóban az igazi békességet, a belső megnyugvást és az emelkedettséget, ezért érthető ha kalandozik, keresgél és kutatgat. Azonban keresésed és vándorlásod során tényleg tartsd meg józanságodat és higgadtságodat, és saját magadban keresd a válaszokat és a megoldásokat! Tudom hogy nagyon pörög a világ, benne mi magunk is, és sokszor ez a szédítő sebesség a legnagyobb gátja annak, hogy a rohamos tempóban és az őrjítő zajban meghalljuk az igaz szót, vagy észrevegyük a valódi értéket, de ha ezt keresed, előbb utóbb rátalálsz!

Ha a vágyaid tiszták, akkor egyre inkább rá fogsz találni a keresett dolgokra. Ki fog szépen kristályosodni a spirituális divatdiktátorok, és a pékségnek álcázott mutatványosok szemfényvesztő és szédítő játéka. Nem fogsz bedőlni nekik, és egyre tisztábban fogod látni a szándékukat. Ehhez az kell, hogy picit le tudj csendesedni, az elméd nyüzsgését picit lazítsd, és csak próbálj ráhangolódni a tiszta, gondolatnélküli tudatosságra, a meditációra. Figyeld és kövesd az intuícióidat. Ha így meditatívvá válsz, a figyelmed "finomabbá és mélyebbé" válik, akkor egyre tisztábban fognak előtted kirajzolódni mások szándékai! Egyre tisztábban fogod látni, hallani, érezni, hogy valaki amit mond, vagy ajánl Neked, azt miért, milyen szándékból teszi! Erre figyelj, és kevesebb csalódás fog érni utadon...


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
VIDD HÍRÉT A MEDITÁCIÓ NYUGALMÁNAK! - Kérlek ne foszd meg az ismerős és ismeretlen társaidat a közösségi oldalakon a kolostoros meditációk békéjétől és nyugalmától! Ha tetszett ez a bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor most mindenképp küldd tovább! HAJRÁ!