2010. augusztus 14., szombat

Életünk meghatározó közös pontja


A héten vendégeket fogadtunk Zsuzsával. Olyanokat, akikkel bizony van egy nagyon is meghatározó közös pont az életünkben. Egy olyan fontos részlet, amire pár éve még én is nagyon gyanakvóan, és furcsán tekintettem.

Az ország másik végéből, a csodás Esztergomból látogattak a környékünkre Baranyába, az ottani sahaja jógások közül páran. Eltöltöttek pár kellemes, amolyan kirándulós és ismerkedős napot Pécsen és környékén, így hozzánk a faluba is beugrottak látogatóba. Persze ismerjük egymást már évek óta, szoktunk találkozni hazai, vagy nemzetközi szemináriumokon, meditációs programokon, és mindig nagy öröm a viszontlátás, az újabb találkozás.

Beszélgettünk sokat, kivel mi újság van, és hogyan, milyen mederben zajlik az élete. Az időjárás is kedvezett, úgyhogy Zsuzsa által készített finom falatokat, pompás vacsorát tölthettünk el kint a kertben. Aztán pedig egy nagyon kellemes kis kirándulásra indultunk a Zengő lábánál. Természetesen ilyen jó kis programból nem lehet kihagyni a "kollega urakat", az "Őr-társakat", a KUTYÁKAT sem, így Ők is velünk jöttek. (-:

------------------------------------------
A kétségeken túl...
------------------------------------------

7 évvel ezelőtt, amikor kezdtem a sahaja jógát, nagyon gyanakvóan tekintettem Shri Matajira is, meg a sahaja jógikra is! Fura volt nekem (...halkan súgom meg, picit még olyan szektagyanús is volt ez az egész) aztán persze megválaszolásra kerültek a kérdéseim, eloszlottak a kétségeim, és minél inkább részese lett életemnek a meditáció, annál inkább kezdtem megérteni azokat a dolgokat, amiket előtte nagyon furának találtam.

Jóérzés látni azt, hogy akár hazai, akár nemzetközi szinten,
Shri Mataji üzenete és tanítása mennyire össze tudja hozni az embereket! Ráadásul olyanokat, akikkel könnyen elképzelhető hogy teljesen különböző vagy, azonban ez egy olyan közös meghatározó pont az életünkben, aminek mélységét, tartalmát és üzenetét csakis az értheti meg igazán, aki részese ennek teljes szívvel! Nem elmével, nem ímmel-ámmal, nem felületesen, hanem ÚGY IGAZÁN!

Különböző emberek alkotnak Shri Mataji körül közösséget. Teljesen más korú, anyagi helyzetű, eltérő hobbyjú és érdeklődési körű, más bőrszínű és társadalmi kultúrából és hagyományokból származó embereknek, ez a meditáció nagyon erős kapcsolódási pont az életükben. Nem mondom, hogy nincsenek "súrlódások", esetleg eggyet nem értések, de a finomenergiák és a meditáció szintjén nagyon közös az utunk, és ez egy óriási erő! Jó ezt látni, ápolni, és ebből meríteni! Ráadásul ahogy látom a sahaja jóga elmúlt 40 évét, hogy nemzetközi szinten mennyien érzik már most is magukénak ezt a közös pontot, (ÚGY IGAZÁN) nagyon nagy jövő előtt áll szerintem. Az elmúlt 40 évben, már rengeteg helyen "megalapozódott" ez, és ahogy a technika is fejlődik, szinte már már semmi sem gátolja abban hogy mindenkihez, minden háztartásba eljusson az ÜZENETE!

Annak a lehetősége, hogy bizony megtalálhatja az ember a belső békéjét, derüjét, és sokkal, de sokkal közelebb kerüljön ahhoz az ERŐhöz, amitől MINDEN FÜGG! Ez a Kapcsolat az, ami elhozza életünkbe azt, hogy a kérdéseket és a megoldásokat is Önmagunkon belül megtaláljuk, és valóban meg tudjuk "ízlelni" a LELKÜNK, az Igazi Önvalónk erejét, nagyságát és örömét! Ennél többet nem is érhetünk el az életben! Minden ami ez előtt, és ezen kívül van, csak vakon elkövetett pótcselekvések sorozata!

Lehet hogy most picit erősnek érzed ezt, vagy az ilyesmi kijelentéseket, de nem baj, nincs ezzel semmi gond. Tégy belátásod szerint. Én is azt teszem, ezért is készítem ilyen lelkesedéssel ezt a blogot. A technikai fejlődés és a lehetőség már adott, hogy tényleg minél több emberhez eljusson Shri Mataji Tanítása. Csak rajtunk áll, hogy felismerjük-e egyáltalán azt, hogy mit is kaptunk ettől az egésztől, és hogy mit is kezdünk vele!
Megtartjuk magunknak, vagy továbbítjuk másoknak?

**************************************************************************
További kellemes, felismerésekben,
vibrációkban és meditációban gazdag napokat kívánok!

**************************************************************************


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.