2009. május 18., hétfő

Vissza az alapokhoz! - 1.

Az elmúlt években sok-sok emberrel leveleztem a meditációval kapcsolatos dolgokról. 4 olyan alaptémáról hallgathatsz itt most, letölthető mp3 hanganyagokat, amelyek nagyon sűrűn, vissza-vissza térő témái voltak ezeknek a levelezéseknek.

Több részes is lesz ez a, "Vissza az alapokhoz!" című sorozat, amelyben szerintem találsz majd biztos olyan témákat, amelyeken Te is gondolkoztál már, esetleg meg is akartad kérdezni, csak aztán mégsem...

Tehát akkor nézzük az első csokorba tartozó témákat!
Hallgatáshoz, bal klikk - Letöltéshez, jobb klikk, mentés másként.

A Sahaja Jóga jelentése >>
(10 perc arról, hogy pontosan mit is jelent a sahaja, és a jóga szó, és ez hogyan is nyilvánul meg az életedben)

Mi is a meditáció? >>
(13 perc arról, hogy mi is pontosan a meditáció, és milyen félreértések vannak körülötte. Nagyító alá kerül az is, hogy vajon benne vagy egyáltalán az életedben, részt veszel benne, vagy sem?!)

A csakrák és az élet viszonya >>
(16 perc arról, hogy vajon "kik" is irányítják az életed pénzügyeit, emberi kapcsolataidat, és az egész közérzetedet)

Meditáció és a vallásosság >>
(15 perc arról, amiért lehet hogy nagyon sokan megharagszanak majd rám, de nem bánom!)

Meditáció a gyakorlatban >>
(32 perces, "szíverősítő" meditáció, hogy az elméleti tudás után, a gyakorlati tapasztalásod is fejlődjön! Próbáld ki most!)

Vissza az alapokhoz! - 2. - 3.

Pár hét múlva hallgathatod a sorozat 2. részét is, amiben Shri Matajiról lesz szó. Megtudhatod a neve jelentését, és sok mindent az életéből.
Pl.: milyen a viszonyban állt az ENSZ-el, a Nobel díjjal, Európával, Amerikával, és Magyarországgal is! Pár hét, és érkezik az anyag!

Utána pedig, az alapozó sorozatban, visszatérünk egy nagyon fontos (alap)helyszínre, a hasunkhoz! (-:
Azaz, ételekkel kapcsolatos jótanácsok lesznek! Kiderül, hogy melyik segíti a meditációdat, és fizikai szinten is, a sokkal egészségesebb életet, és melyik az amelyik nem! Tippek, hogyan készíthetsz majd otthon, "vibrált" ételt, és italt! Hamarosan érkezik...



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: A szombat délutánunk annyira kellemes volt,
el kell hogy meséljem! (-:

Szomszédaink a helyi tájegység Nemzeti Parkjának alkalmazottai, és meghívtak minket a falunktól, egy kb. 4 km-re lévő, csendes kis eldugott völgyben lévő rétre, ahová pár hete egy karámot építettek, és egy másik tájegységből, birkanyájat hoztak, hogy itt legeljenek, trágyázzanak, szaporodjanak az ősz végéig. Párommal, és a bernáthegyi kutyánkkal felkerekedve kisétáltunk a völgybe, és eltöltöttünk ott pár órát.

A szomszédaink bemutatták a birkákat, a karámot, és az egész kis völgyet. Nagyon kellemesen éreztük magunkat! Voltak kis birkák is, és egész nagy, öreg birkák is. Aranyosak voltak nagyon. Pláne ahogy a kutyát szemlélték messziről, ő meg ugatta őket jobbról is, meg balról is! (-:

Fantasztikusan friss levegő, csöndesség, békesség, szántóföldek, legelők, nagy séta, sok-sok évtizedes régi itatókút, birkák és karámszag...

Nagyon kellemes, és igazán üdítő volt az egész! (-: