2015. január 20., kedd

Végy egy nagy levegőt! Súlyos cikk jön!

Kezdjük az egész témafelvetést egy TV-s beszélgetéssel.

Bruck Gábor tanácsadót meghívták egy stúdióba.

A beszélgetés pár mondata kiváló témafelvezető lesz. Azt mondja Bruck Gábor:

"Van egy bezárkózó magyar kultúra, amelyik nem akar tanulni. Sok százezer, sok millió ember elvégezte az általános iskolát, valamilyen középiskolát, és azt mondja:

- talán végre soha többé nem kell tanulnom!

A mai világ meg semmi másról nem szól, mint a tanulásról. Az új ideákról, az új gondolatokról."


Folytatva a gondolatot:

Nemrég a figyelmembe került a World Ecomic Forum egyik cikke. Egy japán üzletember írta. Arról szól, hogy a legjobb tanács amit életében kapott az az, hogy soha ne hagyja abba a tanulást.

Bruck Gáborhoz hasonlóan ő is ezt mondja, hogy az iskola után nem tudta magáévá tenni ezt a jótanácsot. Azonban később megértette ennek az erejét. 3 dolgot, 3 témakört javasol aztán a cikk írója az olvasónak. 3 olyan dolgot, 3 olyan területet, amit még az iskoláink befejezése után is érdemes tanulmányoznunk. Hasznunkra fog válni. Ezek pedig:

Tanulni nyelveket! -> A cikk írója említi a cégüknél folyamatosan ösztönzik és kérik a kollegáikat hogy tanuljanak nyelvet. Tanuljanak, javítsák, fejlesszék. Előbbre jutnak általa.

Kiegészítés tőlem: Te tanulsz nyelveket? Képzed magad? (a neten ezt ingyen is megteheted)

Tanulni történelmet!
-> A történelem nagy pillanatai és emberei tanulságul és inspirálólag hathatnak ránk. A cikk írója Kennedy elnököt és a holdra szállást említi.

Kiegészítés: Te azonban kereshetsz egyéb inspiráló embereket és történelmi pillanatokat, tanulságokat.

Tanulni a sikerről!
-> Ha tanulmányozzuk a sikeres cégeket, embereket, folyamatokat a világ minden tájáról, abból a saját életünkben is hasznosíthatunk majd dolgokat.

Kiegészítés: Panaszkodás helyett, érdemes lehet a jó példák megkeresése, és figyelemmel követése. Talán hasznunkra válhat. Nekem is. Neked is.

- - -

KIFOGÁSOK: Nincsenek kifogások! Vagy ha vannak Benned ez ügyben, meg ne írd nekem! Nem érdekel. Hallottam már rengeteget. Az ellenünk összeesküvő gonosz bácsikról, a magyarokat sújtó balsorsról, kommunistákról, nácikról, törökről, tatárról, Koppányról, Istvánról, meg az Orbán, Bajnai, Mayák, Hüllők, Osztrákok, Ufók, Patakyattilák és a hát a tudjukkik, ellenünk összefogó aknamunkájáról. Tudok mindenről. Én is az "ügynökük" vagyok.

Na, a viccet félretéve, ilyen és ehhez hasonló nyöszörgésekről légyszi ne küldj nekem levelet. Könyörgöm, ébredjünk már fel! Nem a fentiek a mi igazi "ellenségeink", hanem mi magunk vagyunk saját magunknak. Ha nem tűnt volna föl. Vegyük már észre magunkat! Elmegy mellettünk a világ. Mi meg karba tett kézzel, duzzogva ülünk a sarokban. ( "Tiszteletet" követelve). Kicsit unalmas már.

...a félig komoly "műbalhé" után visszatérek az Őrbódémba. Nem hergelem tovább a kolostor lakóit, de néha azért mégiscsak fel kell rázni az unalmas hétköznapokat! (-:

Aztán meg majd lesz, ahogy lesz. Vagy problémát keresünk, vagy megoldást. Bármit is, de találni fogunk.

És bevallom, szívesebben látom az olyan blogolvasókat, akik a megoldásokat keresik, kutatják, és tesznek is érte. Köszi.






Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!