2015. január 13., kedd

Csermely Péter - magyar tudósok és az Isten

A tudomány jeles képviselői legtöbbször megállnak az "anyagi" szint vizsgálatánál, és a racionális megközelítés korlátainál. Csupán az elmével felfogható területen "kirándulnak", az azon túli vidéket pedig meghagyják másoknak. Nem így, a Magyar Tudományos Akadémia Tagja, a biokémikus és hálózat kutató Csermely Péter.

2013 nyarán, már Freund Tamás professzor kapcsán
olvashattad itt a blogon, a

Világhírű magyar agykutató
döbbenetes vallomása Istenről >>


című bejegyzést. Most is valami ilyesmi következik. A tudományos világ, Isten felé fordulásának egy pillanata, Csermely Péter személyében. A videó nem túl hosszú. 19 perc. Érdemes végignézni. Ráadásul a vége felé, még egy szép Kahlil Gibran idézet is sajátos megvilágításba kerül. Jöjjön hát!



Még két idézet Csermely Péter blogjából:

"...az én istenhitem a világ egészére, a világ mozgására koncentrál, és ilyen szempontból inkább a keleti filozófiákkal rokonítható. Próbálom megérezni, merre megy a világ, illetve nekem mi a helyem benne. Bele akarok simulni a szeretetáramba, és nem ellene dolgozni. A japán teaceremóniának például része, hogy miután az italt megkeverem az egyik irányba, meg kell kevernem ugyanannyiszor az ellenkezőbe is – így áll helyre a világ rendje. Ha ugyanis az ember nem tudja viszonyítani magát ahhoz a nagy Egységhez, amelyben él, elveszett."

"...... A Szentlélek ajándéka az, ha megérzi az ember a világ szeretet-áramát, és nem sodródik bele a gyűlölet, az elutasítás folyamaiba. Ezzel a hosszú távon építkező türelemmel tudunk építeni és nem rontani, elfogadtatni és nem meghódoltatni. Így lesz az eredményünk tartós, és válik a világ szeretetáramának a részévé. Ez a folyamat az, ahogyan a tehetség hosszú távon is érvényesül."


*  *  *

Meditatív ücsörgésünk és ráérős szemlélődésünk
mai helyszíne és padja pedig:




A fotó beküldője Kati,
helyszín Kiskunfélegyháza.
Nagyításhoz klikk a képre!





Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!