2011. október 31., hétfő

Ásotthalom - a túlcsorduló öröm és boldogság hétvégéje

Az, amikor már nincsenek szavak.
Az, amikor a szív teljesen megnyílik, a világot öleled kebledre, és a mérhetetlen boldogság tölti ki az egész lényedet.
Az, amikor a létezés teljes örömében fürdesz.
Az, amikor megérted hogy a meditáció, az nem a savanyú, néma letargia és mélabú, hanem a teljes Isteni Boldogság Állapota.
Az, ahová titkon életünk minden percében vágyakozunk.
Oda, ahol teljesen magad mögött hagyhatod az aggodalmaidat, félelmeidet, szorongásaidat, bánatodat, és csak az öröm marad.
Az öröm, a harmónia, a vidámság, a derű, és a túlcsorduló boldogság!

Ne haragudj hogy ennyire fokozom itt a dolgokat, de még mindig nagyon fel vagyok töltődve, még mindig nagyon eleven a hétvégi szeminárium élménye. Pár szóban akkor arról hogy mi is történt:

Ásotthalmon rendeztünk egy országos sahaja jóga, haladó szintű szemináriumot most hétvégén. Az ország különböző pontjairól érkeztek a meditálók. Voltak akik életükben most voltak ilyen találkozón először, voltak akik pedig már rutinos szemináriumra járóként érkeztek. Csodálatos őszi időt fogtunk ki. Ragyogó napsütés volt, és egy fantasztikus erdő közepén lévő, erdei iskola kollégiumában voltunk.

Nagy fák, gyönyörű park, friss levegő, teljes nyugalom, kikapcsolódás, ismerkedés, meditálás és töltődés. Voltak szabadtéri meditációk is, sétálgatások, beszélgetések, élőzene, táncbemutató, videók a sahaja jógáról, Shri Matajiról, hatalmas zenélések, éneklések, szóval rengeteg minden, elég sűrű volt a hétvége.

A Kolostoros Blogolvasók közül is találkoztam olyanokkal, akik már régóta olvassák és figyelemmel követik a blog életét, de személyesen még nem ismertük egymást, most azonban végre találkoztunk. Nagyon jókat beszélgettünk. Mindig is lenyűgöz engem az internet ereje, hogy micsoda lehetőség az, hogy az ember így távolról is, mégis milyen közel tud kerülni másokhoz, mennyi mindent át tud így is adni az ember. Én magam is így vagyok ezzel, hiszen különböző témákban és szerzőktől, én is nagy lelkesedéssel tudok várni blogértesítőket és hírleveleket, amikre fel vagyok iratkozva, és rengeteg mindent tudok így tanulni. Így hát nagy öröm az, hogy mások pedig így vannak a Kolostoros Bloggal, és szépen lassan de tényleg „befolyik” egyre több háztartásba, családhoz és ember életébe, és valami kis pluszt hozzá tesz a mindennapjaikhoz. Hozzájárul ahhoz hogy végre valóban boldogabb, kiegyensúlyozottabb, és igazán emelkedett életet éljünk.

A szeminárium szervezésében aktív szerepem volt, így már nem maradt se energiám, se figyelmem arra, hogy felvegyek ott kis videókat, hogy bejelentkezzek onnan ide a blogba, pedig gondoltam rá, talán majd legközelebb. A szervező és aktív jelenlét ellenére nagyon meditatív voltam, sőt! Amikor az embernek a figyelme, az egész lénye azon van, hogyan tudja mással megosztani a meditáció állapotát, akkor az őt is nagyon segíti. Pl figyeld meg magadat akkor, amikor valakinek (aki nyitott!) elkezdesz mesélni a Te saját, eddigi meditációs élményeidről. Figyeld meg magadat, ahogy "csak" beszélsz erről a dologról. Át fogsz alakulni. Ahogy beszélsz róla, egyszer csak már benne is leszel a meditációban! És nem lehunyt szemmel, csendben ülve magadban, nem! Nyitott szemmel ahogy beszélsz, ahogy mondod, ahogy gesztikulálsz, de ami a legfontosabb, ahogy a FIGYELMEDET ERRE A DOLOGRA HELYEZED, a meditációra, és arra hogy megoszd másokkal, már ettől meditálni fogsz! Nyitott szemmel és beszéd közben! Furán hangzik? Pedig ez így működik! Elkezded megtapasztalni párbeszéd közben a végtelenség állapotát! Kilépsz az ÉN-ből, a Lélek irányába. Velem is ez volt már a szeminárium terveitől elkezdve.

Ahogy Mártival, és a T.P. monogrammú "Gyújtózsinórral", az
"Élő Szikrával", elindult a szeminárium ötlete és kezdeményezése pár hete Pesten, én már azóta nagyon erős vibrációkat éreztem. Erősen ezen volt a figyelmem, és éreztem otthon hogy ezáltal egyre mélyebben tudok meditálni, és egyre erősebb vibrációkat éreztem. Pedig ugyanúgy otthon ültem, és a "szokásos" meditációimat végeztem, de közben egyre erősebb energiákat, vibrációkat éreztem. És akkor valójában még "csak" az előkészületek folytak. Szóval ilyen ereje van annak, ha a figyelmed azon van, hogyan tudod minél több embernek átadni ezt az egész csodát! Nagyon felemelő.

Teltek a napok, és egyre jobban közeledett a hétvége. Közben persze szokás szerint, azok akik aktívabban részt vesznek a szervezésben átmennek mindenféle "megpróbáltatáson". Fizikai, szellemi, emberi, testi, gondolati, érzelmi, szóval minden szinten. Ahogy beindul egy kedvező dolog, hogy egy ilyen nagyobb volumenű esemény formálódik, akkor a negatív erők is intenzíven beindulnak, hogy "megtorpedózzák". Ezek van hogy másoktól érkeznek, van hogy bennünk indul be valami, vagy egyéb más módon jelentkeznek a "letérítő dolgok". Egy idő után az embernek már szinte rutinja lesz ezekben. Nagyon örültem hogy Márti is, és mások is "hősiesen" vették az akadályokat, és a negatív erők nem tudták letéríteni az esemény alakulását. Mindenki aki a szervezésben, a programokban és az egészben részt vett, nagyon kitett magáért, és szerintem egy olyan eseményt sikerült összehozni, hogy akik ott voltak, sokáig emlékezni fognak majd rá. Szerintem szép emlék lesz ez az Ásotthalmi hétvége mindannyiunk életében az biztos! (-:

A szemináriumon aztán még inkább csak fokozódott ez az intenzív vibrációáramlás, ami olyan emelkedettséget és boldogságot hozott, amit semmi más nem ad meg az életben. Ez az Igazi Isteni Öröm, ami nem abból fakad, hogy a gondolati vagy az érzelmi oldala az életünknek él át valami "kellemeset", hanem amikor a valóban magasabbrendű boldogságba, a megvilágosodás örömébe nyerhetünk egyre mélyebb bepillantást. Minél jobb állapotban vannak a csakráink, minél erősebb a finomenergiarendszerünk, annál mélyebben tudjuk megtapasztalni ezt az állapotot. Annál nagyobb kanállal tudunk meríteni belőle. Ez egy folyamat, amihez meg is kell érni, rá is kell hangolódni. Felkészületlenül ha beesik az ember egy ilyen eseményre, akkor nem fog ilyeneket átélni! Sőt!

Akkor fogja csak igazán kényelmetlenül érezni magát, hiszen ahogy erősödnek a vibrációk, úgy kezdik belőle is felszínre hozni, a mélyben bújkáló feszültségeit, szorongásait és minden egyebet. Ehhez kell bizonyos fajta "rutin", vagy érettség, hogy az ember mit is kezd ezzel, hogyan is kezeli ezt. Én azt láttam a résztvevők nagy részén, hogy bizony nagy oldottság, harmónia és boldogság bontakozott ki bennük. Mint ahogy egy virág is megnyílik. Egyre szebb és illatosabb lesz, úgy volt ez itt is.

Akikkel tudtam személyesen, még ha akár csak egy kicsit is beszélgetni, újra üdvözlöm innen őket, és nagy öröm volt hogy végre találkoztunk, hogy megismerkedtünk, remélem mihamarabb újra folytatjuk mindenkivel ott, ahol abbahagytuk! Akikkel most úgy alakult, hogy nem sikerült személyesen beszélgetni, legközelebb bepótoljuk!

Jó volt veletek, jó volt együtt! Csodás volt a hétvége, és minden résztvevőnek azt kívánom, hogy minél tovább kitartson az ott elért állapot. Kívánom azt is hogy mindenki fejlődésére inspirálólag hasson ez a hétvége, és a beszélgetésekben feltett kérdésekre is megtaláljátok a válaszokat. Mélyítsétek a meditációtokat, és a hétvégén megtapasztalt élményekből juttassatok minél több helyre, minél több emberhez, épp ahogy beszéltük egy váci meditálóval, ahogy a nap süt, terjedjen a fény, ne csak egy, ne csak két, hanem minden irányba!Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!
.