2011. október 19., szerda

Karatetábor

2x200 fekvőtámasz, napi 45 kilométer futás, szétrugott állkapcsok és vérző sípcsontok után, most végre van egy csöpp időm, úgyhogy rohanva írok, hiszen már rég jelentkeztem itt a blogon.

A viccet félretéve, nem egy karatetáborban vagyok, de valami hasonló formálódik, úgyhogy picit le van foglalva a figyelmem, az energiáim és az intéznivalóim, de van pár tanulság, és ezeket azért gondoltam, még ha nagyvonalakban is gyorsan, de megosztom Veled.

Képzeld csak el milyen brutál lenne ha most bekerülnél egy karate edzőtábor kellős közepébe. Napi 3-4 kőkemény edzés. Küzdelmek, hajnali kelés és sok-sok egyéb, embert próbáló dolog. Egész egyszerűen nem bírnád! Se a tested, se az elméd. Valószínűleg kikészülnél teljesen, már az első nap. Persze ez érthető, hiszen nem vagy ráhangolódva, nem vagy felkészülve, úgyhogy ez elég kemény "mélyvíz" lenne. Azonban vannak olyanok, akik alig várják egész évben, hogy eljussanak egy ilyen kemény edzőtáborba. Egész évben edzenek, készülnek, gyakorolnak, és utána még rátesznek egy lapáttal, hogy egy ilyen edzőtáborba elmennek. Tisztában vannak vele, hogy a rendszeres heti edzések nagyon sokat segítenek nekik a fejlődésben, mind az erőnlétben, mind a technikákban, vagy a kitartásban, azonban egy ilyen táborban intenzívebb sebességbe kapcsolhatják a fejlődésüket.

Ha a kellő alapozás megvan testileg és szellemileg, akkor egy ilyen intenzívebb táborban rengeteget fejlődhetnek, hiszen egész nap ezzel foglalkoznak. Ilyen fokú fejlődésre, nem is annyira képesek a "normál" napok közt. Na, valami hasonló készül most itt, a magyar sahaja jógában is.

A meditációs fejlődésnek, és "gyakorlatoknak" is meg van a maga üteme, tempója, és (hát nem ez a legjobb szó) "edzései". És természetesen megvannak az intenzívebb "edzőtáborok" is. Lehet hogy furán hangzik, de aki nincs felkészülve egy ilyenre, annak ez lehet hogy annyira megterhelő (csak hát inkább a finomabb, vibrációs szinteken) mintha egy karate edzőtáborba csöppenne felkészületlenül. Azonban ha eljár a "meditatív-edzésekre" hétről hétre, otthon is rendszeresen meditál, akkor viszont olyan élményeket, fejlődési lehetőségeket talál egy ilyen meditációs szemináriumon, ami semmihez sem hasonlítható. Nagyszerű pillanatok ezek, és egy ilyen formálódik most!

Országos szinten készülődik most egy nagyszerű, többnapos találkozó, aminek szervezésében eléggé aktív szerepem van, ezért nem is jelentkeztem most itt a blogban, mert lefoglalja teljesen a figyelmemet. Sokan vannak most az országban, akik már jópár hónapja ismerkednek a programokon a sahaja jóga meditációval. Most ez jó lehetőség lesz mindenkinek a fejlődésre, az intenzívebb tapasztalatokra. Azoknak is akik még nem voltak ilyenen, és természetesen azoknak is, akik már jópár ilyenen részt vettek az elmúlt években. Mindenki tud fejlődni, és új, egyre mélyebb dolgokat megtapasztalni. Pár nap, amikor semmi más nincs, csak a meditáció. Teljes elvonulás, és a lélek emelkedettségének felfedezése. Akinek kellett erről most hallania, az már tud róla, és valószínű jelentkezett is. Aki nem halott róla, annak valószínűleg nincs még itt az ideje, hogy ilyen "intenzívebb" napokon részt vegyen. Szóval akik tudnak róla, és jönnek majd az ország déli részébe, erre a szemináriumra, erre a "spirituális edzőtáborba" azoknak van itt pár jótanács:

- Meghoztad a döntést hogy részt veszel, azonban ezzel nincs vége, mert a negatív erők beindulhatnak, és megpróbálhatnak könnyen letéríteni erről az útról, hogy a fejlődésedet hátráltassák. Ezek a negatív erők megnyilvánulhatnak benned, saját magadban is, vagy a környezetedből is jöhetnek. Akár ismerősöktől, akik önkéntelenül is, de megpróbálnak visszahúzni, vagy a "körülmények" valahogy úgy fognak alakulni, hogy nehézséged támad. Ha igazán van benned a fejlődésre, a mélyebb tapasztalatok iránti vágy, akkor nem fognak tudni visszahúzni. Ha nem erős benned a vágy, akkor viszont sikeresek lesznek ezek az erők, úgyhogy légy résen!

- Ahogy a karate példában benne van, minél felkészültebben jössz egy ilyen eseményre, annál többet tudsz majd belőle meríteni! Azaz, minél inkább felkészülsz, alapozol, annál nagyobb fejlődést tudsz majd elérni, tehát már az előtte lévő napokban és hetekben, próbálj jobban odafigyelni a meditációkra. Este is reggel is. Végezz mélyebb meditációkat, tisztítsd és töltsd a finomenergiarendszeredet, és próbálj napközben is egyre inkább meditatív lenni. Tehát "alapozz", hogy utána a fejlődésed, és a tapasztalataid is intenzívebbek legyenek.

- Egy ilyen igazán feltöltő eseményre az ember nyílván azért megy, hogy ő maga, minél jobban érezze magát, minél emelkedettebbé és kiegyensúlyozottabbá váljon. Hogy megerősödjön, jókedvre, harmóniára és lelki békére találjon. Azonban ne csak magadra gondolj! Gondolj arra, hogy ha Te fejlődsz, az milyen nagy segítségére lesz a környezetednek is a későbbiekben! Akár a veled együttélőknek, a kollegáidnak, szomszédaidnak, és mindenkinek akivel kapcsolatba kerülsz nap mint nap. Lehet hogy Te még most nem látod rajtuk a nyitottságot és a fejlődést, de hidd el, ha meditálsz, akkor finomszinten körülötted szépen lassan megváltozik a "légkör", és ez óhatatlanul pozitív hatással van mindenre és mindenkire, amerre csak megfordulsz. Tehát amikor Te fejlődsz majd a szemináriumon, akkor valójában, arra az egész "élettérre" is pozitív hatással lesz ez, ahol élsz. Legyen a figyelmedben ez is!

Nos, egyelőre ennyi, majd írok még róla mindenképp. Előtte is, meg majd utána is.

Addig is kívánok innen a másik fő szervezőnek, Mártinak kitartást, további hasonló lelkesedést, nyitott szívű hozzáállást, és maximális elismerést a precíz, pontos, és gyors szervező munkákért! Szerintem ez egy olyan szeminárium lesz, amire még sokáig emlékezni fogunk majd jópáran! (-:



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!