2022. március 9., szerda

orosz-ukrán háború


KÉP: Reuters

Két hete egy olyan véres és pusztító őrület folyik a szomszédban, ami az emberek rémálmaiban szokott csak előjönni. Most azonban valósággá vált. Az egyik oldalon egy elnyomó agresszor, a másik oldalon pedig a kisember, aki színészként és komikusként szórakoztatta a nagyérdeműt, hogy aztán fellépjen a történelem színpadára. Úgy tűnik utolsó leheletéig küzdeni fog, és bárhogy alakul is a helyzet, egy biztos: már most hőssé vált.

Akárhány házat bombáznak még le, akármekkora hadsereget is mozgósítanak, bárhogy alakul is a vége, nagyon úgy tűnik hogy Putyin vesztett, mert ebből már sehogyan sem fog győztesként kikerülni. Zelenszkij pedig ha tragikus hősként is végzi, ami még egyáltalán nem biztos, akkor is győzött. Dávid küzdelme ez Góliáttal.

Ji King, 36.

A Biblia mellett még a Ji King 36. jele is jutott eszembe, aminek neve: A fény elsötétedése

Részlet a jel hosszú magyarázatából:

"Itt az elsötétedés elérte a tetőpontját. A sötét hatalom már olyan magasra emelkedett, hogy képessé vált megkárosítani mindent, ami jó és világos. Végül azonban bele kell hogy pusztuljon a saját sötétségébe, a rossz ugyanis magától hanyatlásnak indul abban a pillanatban, hogy teljesen felülkerekedett a jón, mert ezzel felszámolta azt az erőt, aminek eddig fennállását köszönhette"


A Kolostor Őre