2018. október 4., csütörtök

A Képlet

A Harvard hálózatkutatója
megalkotta a siker képletét.
- írja a Forbes
 
Teljesen megváltozott a véleménye
arról, hogyan működik a világ.
- tudósít a Könyves Blog
 
"A siker egyetemes törvényei"
 
Így szól a könyv alcíme. És mennyire máshogy hangzik ez egy Harvard-i kutató professzor tollából, mint a szokásos: tükör előtti, szeretem magam mantrázás, no meg a legyél pozitív, és ott van még a, csak kérned kell az univerzumot típusú bulvár bla-bla is. Plusz a sok-sok egyéb sikermágnesezős gagyi halom a könyvespolcokon. Mennyire más viszont az, amikor megalapozott, professzori szintű kutatók erednek a siker nyomába!
 
Mélyreható kérdéseket tesznek fel,
 
a valódi válaszok után erednek, kíváncsian keresik az összefüggéseket és a számokat, aztán kutatói alapossággal nézik át a tételeket. Miért lesz sikeres valaki, és mások miért nem? Barabási Albert-László könyve megdöbbentő, elgondolkodtató, szórakoztató, és olyan, amit kötelező olvasmánnyá kéne tenni a középiskolákban. Ha ez elmarad, akkor legalább az egyetemen. Bár, azt a következtetést is levonhatjuk írásából, hogy ha az első nyugdíj kézbevételével együtt ezt a könyvet is megkapná valaki, akkor sem lenne késő! No, de azt mondom ne várjunk a nyugdíjig, hanem minél hamarabb ismerjük meg mi is a harvardi professzor felfedezéseit!
 
Forbes címlap, vastag keretes tudós szemüveg, mélyreható pillantás. Nincs mellébeszélés. Ha meg sem szólalna, életútja, már önmagában is tanulságos és beszédes lenne. Azonban ő nem hallgat.
 
Székelyföldi faluból a világtérképre került.
 
Ha itt megállna, és nem csinálna már semmit, csak mesélne, mesélne és mesélne, már az olyan lenne, amire érdemes lenne odafigyelni. Az ember ilyenkor a legjobb amit tehet, hogy hallgat és figyel. Barabási úr azonban nem áll meg. Élete a fizika, a kutatás, a művészetek, és ahogy a Forbes-ból kiderül, egyre inkább már az üzlet is.
 
5 törvényben
 
foglalta össze a siker titkát. Megérteni nem nehéz, megvalósítani már annál inkább. Kiváló könyv, remek példák, inspiráló gondolatok. Tökéletes társ azokra az időkre, azokra a lélegzetvételnyi szünetekre, amikor le tudunk ülni egy gőzölgő finom tea mellé magunkban, és átgondoljuk az életünket. Honnan hová tart, mit is szeretnék szívünk mélyén úgy igazából, és hogyan is valósíthatjuk azt meg. Ha valamin, akkor ezen megéri tűnődni. Aztán kiürül a bögre, befejezzük a könyvet, ideje útnak indulni.
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés: