2017. augusztus 7., hétfő

A Felkelő Nap Országa


"A Japán társadalmat az esztétika alakítja. Nemcsak a festészetet és a szobrászatot, nemcsak az otthonokat és a kerteket, de azt is, ahogyan a cseresznye virágzását szemléled, ahogy a teát iszod, vagy akár még egy ételdoboz elrendezését is. Japánban szinte mindennek megvan a képessége, hogy művészetté váljon."

- - -

"Mindennek megvan a képessége, hogy művészetté váljon."
Milyen szép ez, nem?

Ezekkel a szavakkal kezdi bevezetőjét a BBC művészet történésze, Dr. James Fox, ahogy egy csodálatos utazásra invitálja a nézőket. A Felkelő Nap Országába, Japánba. 

Lenyűgöző hogy milyen kifinomultságra képesek, és hogy milyen művészeti magasságokba tudnak emelni még egészen kis hétköznapi, apró dolgokat is. Amikor ilyet lát az ember, érdemes egy pillanatra megállnia, eltűnődni, és csak hagyni hogy hassanak rá a dolgok, úgy ahogy vannak... ki tudja... talán életre kell benne is a szépség, a művészet és a létezés, egy sokkal kifinomultabb formája... 

Köszöntsd hát a felkelő napot Mr. Fox -al kedves kolostoros látogató, és engedd hogy felébresszék a napsugarak Benned is a tűnődőt, és az alkotót.



Ha tetszett, akkor talán majd ezek is:

- Gó klub >>
- Hangulatjelentés >>>
- Zen Születésnap >>>
- A hét könyve >>>
- Fontos, nem fontos >>>
- Szushi mester >>>
- Hara Hachi Bu >>>
- Hétindító Hangulat >>>
- Csöndben dolgoznak >>>
- A Haiku Letisztultsága >>>
- Elegáns megoldás >>>
- Kisfilm >>>
- A kevesebb ereje >>>
- 11 Téli Haiku >>>
- Két Öregúr >>>
- Shinrin-Yoku >>>
- Setagaya Park >>>
- Ráhangolódás a tavaszra >>>
- Aprócska nesz >>>
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén



Társadalmi célú hirdetés: