2017. január 7., szombat

Nyílt Levél Zsiday Viktor részére!


Az elmúlt napokban magyar befektetők egy szűkebb csoportjának életét óriási, szinte tektonikus mozgások rázták meg. Milliárd forintok sorsa, emberek százainak ügyei alakultak át pár nap alatt, szinte földrengésszerűen. Sokunk "lábában" és emlékében meg fog még maradni ez a mozgás. Ez inspirálta ezt az erősen személyes jellegű, nyílt levelet.

- - -

Fantasztikus voltál Viktor!

Nagyot mentél az elmúlt években, lenyűgöztél és gazdaggá tettél sokakat, példaképpé, legendává váltál, maximális elismerés, haveri hátba veregetés, szívélyes és hálás kézfogás, és őszinte baráti ölelés az, amit átadok Neked ezúton (is).
 
Lezáródik ez a fejezet majd, kipihened magad,
és néhány év múlva,
új tervek és új célok lesznek előtted.
 
Az jutott eszembe, amit azt hiszem a SNOWBALL című könyvben olvastam Buffett életéről, amikor a kezdeti, szűkebb körű "Partnership"-eket működtette valamikor az 50-es 60-as években, aztán ott is eljött az idő, amikor egyszer csak lezárta mindet, kifizetett mindenkit, a nagy profitot zsebre tették, elbúcsúztak, aztán...
 
Aztán eltelt pár év, a piac is új arcát mutatta, Warren-ben is változtak a dolgok, és újabb célok indultak útjára, amik olyan óriási dolgokká nőtték ki magukat, amit akkor talán még senki, remélni sem mert.
 
Valahogy ez jutott eszembe a napokban.
 
Elhiszem és megértem ha elfáradtál, vagy picit túl sok volt már a nyilvánosság, a teljesítménykényszer vagy az elvárások, vagy bármi...
 
Pihenj, töltődj, relaxálj,
olvasgasd Plotinus -t (-:
aztán csak hagyd,
hogy az EGY megmutathassa majd az újabb arcát.
 
Még ha nem is holnap, vagy holnapután, de
Visszavárlak, Visszavárunk!

Köszönettel és Baráti Üdvözlettel
A Kolostor Őre

ui: Csakis egy ember csinálhatja meg a
magyar Berkshire-t, és az TE VAGY!

Türelemmel megvárjuk..