2015. október 21., szerda

Befektetői esten az Őr


Az osztrák ingatlanos cég, az S Immo Ag tartott tegnap befektetői estet. Mivel kisebb részesedéssel rendelkezem a cégben, ezért ott voltam. Szó volt az ingatlanpiacról, üzleti, gazdasági környezetről, kamatokról, piaci ciklusokról, és hasonlókról. Az este folyamán eszembe jutott az, amit az ilyen témák kapcsán a meditálók szoktak tőlem kérdezni.

Hogyan születik meg a döntés?

Legutóbb is az egyik meditációs programon, amikor felmerültek ilyen jellegű témák egy beszélgetésben, az kérdezte tőlem az egyik fiatalember, hogyan hozom meg a döntéseket? Leülök a befektetési döntések előtt meditálni? Megfigyelem a vibrációkat? És hasonló jellegű dolgokra utalt az érdeklődése. A válasz ennél sokkal hétköznapibb.

Vezetékek jobbra-balra

Az említett beszélgetéskor a terem zenei, hangtechnikai részénél álltunk, ezért egy könnyed példával tudtam szemléltetni a választ. Az erősítők és a hangtechnika vezetékeire mutattam, és mondtam hogy azokat sem lehet össze-vissza dugdosni. Megfelelő szabályrendszer és törvényszerűségek alapján működnek.

Autós példa

De említhetnék egy autós példát is. Amikor a kocsidat szervizbe viszed, ott is megvan a szabályrendszere az olajcserének, az alkatrészeknek, vagy bármi egyébnek. Így van az ilyen befektetési témákban is, hogy vannak bizonyos szabályszerűségek, amik mentén meg lehet hozni a döntéseket. Azonban mégis van egy rész, ahol megjelenhet a meditáció.

Az emberi oldal

A racionalitáson és a szabályszerűségeken túl, azért mégiscsak vannak emberi oldalai is a folyamatoknak. Mert az autóban a motor működésének a törvényszerűségei adottak, de az, hogy melyik szerelőt választod, abban már több emberi tényező is megjelenhet. És ilyenkor már bizony a meditáció is segíthet.

Mert az ember a meditáció által sokkal intuitívabbá válhat. És ez már jobban segíthet a döntésekben. Mert ha az ember nem óriási multinacionális cégeket néz, ahol már sokkal inkább az automatizmusok működtetik a rendszert, hanem kisebb kaliberű cégeket, ott több az emberi tényező. És abban hogy Te csatlakozz azokhoz az emberekhez, akár tulajdonosi, alkalmazotti, vagy beszállítói szinten, annak megítélésében segíthet egyfajta, a meditáció adta, intuitív megfigyelés. És van még egy terület ahol nagyon jól jön a meditatív életforma, az pedig a

Stresszkezelés

Mert a stressz bizony az élet szinte minden területén előfordul. Családi kapcsolatok, tanulmányi területek, lakóhelyi, munkahelyi, vagy egyéb viszonyok. És nyilván az üzleti területek is. Azoknak is megvan a sajátos stressz helyzetük. És ebben segít a meditáció, hogy ezt tudd magadban kezelni. Hogy egyensúlyban tudj maradni. Hogy jobban átlásd a dolgokat. Hogy a tevékenységed sokkal örömtelibb és harmonikusabb legyen. Önmagad és mások számára is. Mi a tanulság?

Meditálni érdemes

Tevékenykedj az élet bármelyik területén is. Jót teszel ezzel önmagadnak és másoknak is.

No, most már megyek, és meditatív tekintetem, továbbra is a bécsi ingatlanpiacra vetem.

- - -

Ha tetszett a bejegyzés, akkor talán ezek is:

- Bojár Gábor és a Graphisoft Park >>

- Graphisoft Park és a "polgár" >>

- A csindonguk világa >>

- Világgazdaság >>* * *

Meditatív ücsörgésünk és ráérős szemlélődésünk
mai helyszíne és padja pedig:Ezt a fotót most én készítettem.
Helyszín Bécs,
Türkenschanzpark.
Nagyításhoz klikk a képre!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!