2012. augusztus 8., szerda

Sanjay Talwar - az élő legenda

A sahaj művészek egyik kiválóságát szeretném most itt Számodra bemutatni. Az indiai énekest, akinek szívében és torkában valami igazán Isteni gyönyörűség lakozhat, mert így énekelni, hát az valami felfog-
hatatlan csoda. Bámulatos és lenyűgöző. Ahogy meditál az ember a dalaira, igazán megérinti az Isten iránti áhítat, alázat és szeret finomsága.

Vannak gyorsabb és lassabb dalok is amiket előad. Van amiket ő írt, van amiket mások, mindesetre mindegyik a megvilágosodásról, a spiritualitásról, Istenről és a meditációról szól. Magával ragadóak, szívet és lelket simogatók a dalok is, és az előadása is.
Ismerd meg picit Te is közelebbről az élő legendát, Sanjay Talwart!

Ráhangolódásképpen álljon itt pár nagyszerű dal:
(Mindet hallgasd meg, mert megéri! Nem fogod megbánni!)

-> "Az Univerzum szívében ülve" >>>
Ezen a címen szerepelt itt a kolostoros blogban először Sanjay Talwar, amiben egy videó van, egy szemináriumról, ahol egy igazán lendületes és gyönyörű sahaj dalt adott elő.

-> "A guru tattwa hétvégéje" >>>
Ebben a kis szemináriumi összefoglaló klipben van 3 zene, abból 2 énekes. Mind a kettőt Sanjay Talwar énekli. Annyira gyönyörű ez a két dal (főleg a második, ami kicsivel a 12. perc után kezdődik) hogy az elmúlt hetekben rengetegszer hallgattam ezt a dalt kocsiban. Gyönyörű! Hogyan tud valaki így énekelni? Micsoda dallam, micsoda hangok és finomság jön ki ebből az emberből? Csodálatos. Ott kint Olaszországban beültünk a kocsiba az egyik "meditáló kollegával", elindítottam a teljes hanganyagot, és csak meditáltunk rá, csak úgy hallgattuk, és teljesen elmerültünk a végtelenben... Feltettem neki is a költői kérdést, hogyan tud valaki ilyen szépen énekelni? Mire ő csak ennyit válaszolt: "szívből"

-> "Apne Hriday Ke" >>>
Nincsenek is rá szavak. Csak indítsd el, hallgasd és érezd!

-> "Jago kundalini ma" >>>
Szinte már-már klasszikusnak számító dal ez a sahaja jógában. Most ez a felvétel 1993-ból származik, Brüsszelből, ahol Shri Mataji meditációs programot tartott. Ennek részeként énekelte el ezt ott Mr. Talwar, akkor még kevesebb ősz hajszállal. Ha ez a dal nem nyitja ki valakinek a szívét, akkor semmi. Csöndesedj el, hallgasd, és csak meditálj rá!

-> "Saba Ko Jagruti Do" >>>
Kint a természetben, a fűben ücsörögve énekel orosz sahaja jógiknak... és az Isteneknek...

** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *



Pár éve készült Sanjay Talwar -ral 1, 2, 3, részes interjú. Ebben mesél, a Shri Matajival, a mára már világméretű mozgalommá növekedett sahaja jóga meditáció alapítójával történt találkozásáról is. A 80-as évek elején ugyanis Sanjay Talwar nővére, Shri Mataji egyik unokaöccsével házasodott össze. Shri Mataji mesélt Mr. Talwarnak a sahaja jóga erejéről, és hívta Londonba, ahol a férjével élt. Egyszer üzleti ügyben Mr. Talwar valóban Londoban járt, volt ideje és felkereste Shri Matajit, elment egy programra, amit akkor a városban tartott. Így kezdett el a sahaja jóga meditációval ismerkedni.

Program után Shri Mataji elhívta őt a lakásukra, ahol a férjével és Mr. Talwarral vacsoráztak, és Shri Mataji dolgozott a csakráin, főleg a vishudin. Mondta neki Shri Mataji, hogy mondja többször is, hogy: "Nem vagyok bűnös!" Ekkor született meg benne a zenész, említi az interjúban. Több hónapot is Shri Mataji közelében tölthetett aztán.

Egyszer például Indiában, egy kis Fiat autóval utaztak. Shri Mataji, Sanjay Talwar és a felesége, és még egy két ember. Shri Mataji kérte Mr. Talwart, hogy ő vezessen a 12 órás hosszú úton, míg Shri Mataji majd mellette űl. Kérte azt is hogy énekeljen nekik valamit. Ekkor Mr. Talwar egy romantikus indiai film dalát kezdte el énekelni. Shri Mataji pedig mondta hogy inkább írják át a szövegét, és Ő elkezdte mondani az újabb verziót. Shri Mataji spirituális szövegeket mondott, hogy azokat énekelje ebben a dallamban, így tett, a felesége pedig jegyzetelt. Az úton Shri Mataji hosszú órákig dolgozott a sofőr-énekes, Mr. Talwar csakráin. Rátette a kezét a torkára, a feje hátsó részére, masszírozta a vállait, a fejét, és kérdezte hogy érzi-e, ahogy megnyílik a hangja. Mr. Talwar pedig alig hitte, de egyre jobban megnyílt a hangja, egyre szebben énekelt. Így indult a nagyszerű énekes története, amiből aztán rengeteg szép dal, koncert és meditációs porgram született meg, és ami tart a mai napig is (-:

------------------------------------------------------------------------
Amikor még az öreg mesterek is meglepetést okoznak
------------------------------------------------------------------------

Végezetül pedig álljon itt egy különleges videó, amiben Mr. Talwar nem is a színpadon, hanem a közönség soraiban látható, és a maga egyéni stílusában perdülve táncra élvezi az előadást. Van amikor néha olyan meglepetést okoznak az öreg mesterek, hogy nem is tudod hihetsz e a szemednek, vagy sem. (-:
Ez is valami ilyesmi lesz. Nem egy mindennapi felvétel. Mr. Talwar nagyon belendült, kb. 2:20-tól kezd csak igazán belehúzni a táncba.



----------------------------------------------------------------------------------
Ezúton kívánok Sanjay Talwarnak jó egészséget, és hosszú boldog, meditatív életet! Sok-sok Isteni dalt és koncertet, vibrációkban és áldásokban bőséges életet!
----------------------------------------------------------------------------------

Jai Shri Mataji!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!