2011. augusztus 14., vasárnap

"Olyanok kell legyetek, mint a víz, ami mozgékony, hűsítő, nyugtató és tisztító."

(a társaság egy része a Dunánál)

============================================
* Gödön jártam, meditáltam *
avagy, rövid kis beszámoló a hétvégi szemináriumról,
kiegészítve az elpazarolt élet történetével!
============================================

Az ország különböző pontjairól jöttünk most össze szombaton Gödön, hogy együtt, még inkább "megfürödjünk" a meditáció, a lélek, azaz a határtalan nyugalom és békesség állapotában.

A sahaja jóga meditációs technikákból gyakoroltunk több félét is. Aztán persze voltak jó kis beszélgetések, sétálások, ismerkedések és közös étkezések is. Innen Pécsről, két kocsival mentünk a "Meditáló Társakkal", és érkeztek más városokból is. Jó volt látni a jelenlévőkön, hogy nekik... na de ne rohanjunk ennyire előre, erről majd inkább "az elpazarolt élet" résznél írok.

Az egy napos szemináriumnak volt egy része, amikor Shri Matajitól, a sahaja jóga alapítójától néztünk meg egy videót, amiben 5 elemről beszélt. Fény, Levegő, Víz, Tűz, Földanya, és hogy ezeknek a finomszintű megnyilvánulása, hogyan is jelenik meg bennünk az önmagvalósulás után.

Az önmegvalósulás nagyjából azt jelenti, hogy a Valódi Lényed, az Igazi Önvalód, a Lelked "megvalósul", azaz a Tudatosságod rátalál, és Eggyé válik vele. Felébred Benned a Lélek Fénye, amely természetesen folyamatosan ott van az életedben, figyel, szemlél, és csak arra vár hogy Rálelj, felismerd Magadban, felébreszd, és hagyd hogy betöltse életed harmóniával, bölcsességgel és boldogsággal. A megvilágosodás állapotát adja meg Számodra azzal, hogy kiemel a hamis azonosulás (test, elme, érzelmek) illúziójából, és megismertet Valódi Önvalóddal. Ebben a folyamatban van elengedhetetlen szerepe a kundalini energiának.

A videóban elhangzott dolgokból, álljon itt egy kis részlet az öt elem közül, a vízről:

"Víz is az egyik alkotóelemünk. Mi a víz finomszintű megnyilvánulása? Néha az angol nyelvben hiányoznak a kifejezések, de úgy hívják… arra gondolok, ami a bőrt, a kemény bőrt puhává teszi. A bőr puha lesz. Ez egy másik jele az önmegvalósult léleknek – vannak olyan krémek, amit arra használnak, hogy puha legyen az arc –, de valójában ez a vizesség kölcsönzi azt a ragyogást, ez táplál úgy, hogy a bőrünk nagyon lággyá válik, és ez a puhaság rendkívül jól látható. Ez a legkevesebb, ami történik, mert az ömegvalósult ember igen kellemes, tapintatos személlyé is válik.

Amikor valakivel beszél, a hangjában melegség van, vagy úgy mondanám: „jise kehte hein apne yahan pani, Hindi mein kehte hein pani hona”: van benne egy áramlás, a víz áramlása és hűvössége. Ez egy másik finomszintű dolog, aminek meg kell mutatkoznia a viselkedésetekben, a bőrötökön, abban, ahogy másokkal bántok. Olyanok kell legyetek, mint a víz, ami mozgékony, hűsítő, nyugtató és tisztító. Tehát ez is szerves részévé válik a lényeteknek, amikor önmegvalósult lelkek lesztek."


SHRI MATAJI NIRMALA DEVI
1988

Képzeld csak el hogy micsoda változás lenne az emberek közti kapcsolatban az, ha sokakban felébredne, a Shri Mataji által említett víz, finomszintű tulajdonsága! Azaz ha a nyugtalanság, a stressz, a félelmek, a frusztráció,a cinizmus és a boldogtalanság helyébe valóban egy megnyugtató, kellemes és tapintatos emberekkel találkoznánk. Jól hangzik, nemigaz? De miért mindig másoktól várjuk hogy elinduljon a változás, miért nem magunkkal kezdjük?

-------------------------------------------
Az elpazarolt élet története
-------------------------------------------

Fáj a szívem, és egyáltalán nem értem azokat, akik olyan szinten pazarolják el a napjaikat és az egész életüket, hogy az már szinte ijesztő! Olyan szintű tudatosság, spirituális és meditatív változás van jelenleg az emberiség életében, ami még nem volt! Persze tudom, hogy e téma körül is egyre jobban tolonganak a "bazárosok", de ennek ellenére olyan változás van a levegőben, hogy bámulatos! Csak bele kell eggyet szippantani, és azt érzi az ember, hogy teljes átalakulás megy itt végbe! És ennek ellenére mégis tömegek vannak akik teljesen elpazarolják a napjaikat, buta pótcselekvésekbe menekülnek, és strucc módjára dugják homukba a fejüket, hogy ne kelljen szembenézni az elkerülhetetlen változással, és legfőképpen önmagukkal!

Ilyenek azok, akiket teljesen lenyűgöznek a "játékszereik", és egész életüket az ilyen kissebb-nagyobb státuszszimbólumok hajhászására, kergetésére, és a velük való villogására teszik fel. Ilyenek azok, akik az egész heti nyomás és stressz után, alig várják hogy hétvégén totál kiüssék magukat, és őrült módjára viselkedjenek. Ilyenek azok, akik teljes letargiában, a biológiának totál ellent mondva, szinte egy testté váljanak a tv távírányítójával, és életüket szinte már csak egy nagy hosszú bambulás jelentse, és nem győzik szidni a környezetet, a kormányt, a rendszert, vagy bármit. Ilyenek még azok az őrült módjára élő emberek, akiknek az életük, szinte egy véget nem érő ringlispilezés, amiben már-már úgy tűnik hogy semmi más nem fontos, csakis a folyamatos pörgés. Mindegy merre, és mindegy kivel, a lényeg hogy rohanjunk minél messzebb a harmóniától. És akkor még nagyon sokakat nem is említettem, de nagyon már nem szeretnélek sokkolni, hiszen szerintem sejted Te, hogy miről is beszélek! Na ezek az emberek vajon mit tesznek, ha nem elpazarolják az életüket?

Arról már nem is beszélek hogy valami Kollektív Jót tegyenek, valami önmagukon is túlmutató, az egyéni érdekek fölött álló, valóban bölcs és önzetlen tetteket. Nem, ennyire messze nem kell menni, csak figyeld hogy saját magukkal mit tesznek. Szerintem teljesen elpazarolják az életüket. És ezért nagy öröm viszont az...

Amikor olyanokkal találkozom, mint most hétvégén a szemináriumon! Olyanokkal, akik valóban arra vágynak hogy egy sokkal szebb, egy teljesen más "minősségű" életet éljenek! Olyat, amiben már egyre nagyobb tér jut az őszinteségnek és az önismeretnek. Amiben tiszta szívükkel vágynak arra, hogy valóban boldogan és emelkedettségben tudjanak végre élni, és ezért hajlandóak tenni is! Hajlandóak megmozdulni, és hátrahagyva az ostobaságokat, egyre több időt szentelni ennek. Hogy csiszolódjanak, hogy fejlődjenek, hogy felismerjék és szépen lassan el tudják engedni saját maguk korlátait. És hogy nem csak a saját életükben érzik ezt fontosnak, hanem másokéban is, és mindent megtesznek azért, hogy másokat is hozzásegítsenek ehhez! Komolyan mondom nagy öröm ilyen emberek társaságában lenni. Egy valódi oázis az őrület közepén. Teljes feltöltődés, frissítés és újjászületés! Ezt kívánom Számodra is, hogy életed óráit ne a pazarlás és az ostobaság, hanem a tudatosság, a megvilágosodás, és az Isteni Boldogság járja át!


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: A regisztrált blogolvasóknak küldött előző levelemben felvetett témára, a "Saját életed éld, ne másét!" -ra, annyi levelet kaptam hogy magam is meglepődtem! Nem is válaszoltam mindenkinek, sorry. Ráadásul olyan dolgokat is megírtatok, amit én első lendületre nem is gondoltam, és nem is terveztem beleírni a bejegyzésbe, de nagyon jók a témafelvetések, így mindenképp belekerülnek! Megírom majd, hogy én mire gondoltam így első körben, és hogy Ti miket írtatok, azt is.

Kiegészítve azt, amit ebben a mostani bejegyzésben írtam, ezek a levelek is nagyon felemelőek. Jó volt olvasni és látni azt, hogy azért mennyien nyitottak, és "élesszeműek" az élet sokkal finomabb szintű dolgaira! Ha ebben az országban nem lenne morbid felhangja annak, hogy "Vidám Vasárnap", akkor ezzel jellemezném most ezt a mai napomat, olvasva a leveleket, és a beszámolómat írva a tegnapi napról, de akkor ettől most eltekintek. Csupán tájékoztatlak arról, hogy valóban remek ez a hétvége, csodás ez a nap, és hasonlóan felemelő dolgokat kívánok Számodra is! (-:


*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!