2010. február 14., vasárnap

Légy erős és kitartó!

Blogbejegyzés az Erőről, a Vágyakról, a Kitartásról, néhány kulisszatitok a Pécsi Programról, és egy kis előzetes a következő alkalomról.

Tegnap került megrendezésre a Meditatív Szombatok Pécsen című programsorozat első része, és ezzel kapcsolatban mesélek el most pár tanulságot, ami hasznos lehet Neked, ha Téged is egyre inkább érdekel a meditáció! Ezáltal nemcsak hogy egy kis kulissza titokra derül fény (na de csak félig, pont annyira ami a tanulsághoz kell (-:
hanem megfigyelheted, hogy a Te életedben hogyan jelentkeznek ezek a dolgok, mire is érdemes odafigyelned a meditációs fejlődésednél.

-----------------------------------------------------
Magáról a programról
-----------------------------------------------------
Kb. 20-an jöhettünk össze erre a közös meditációra. Valószínüleg erős vágy dolgozhatott a jelenlévőkben, ha a napos, de azért elég hűvös és szeles idő ellenére mégis csak kimozdultak a kényelmes, meleg lakásból, és útra keltek a közös meditáció reményében. Nagyon kellemes volt az egész. Beszélgettünk, ismerkedtünk, videóztunk, meditáltunk, szép zenéket hallgattunk, prezentációt tanulmányoztunk, szóval egy igazán kellemes, szó szerint "meditatív" szombat délutánt töltöttünk együtt.

-----------------------------------------------------------
A meditáció kőkemény buktatói!
-----------------------------------------------------------
2008. októberében írtam egy bejegyzést ezzel a címmel, amelyet
itt olvashatsz >>
és aminek most egy durvább verziója jelent meg a program előtt! Ebben a fenti írásban említettem, olyan kis egyszerű hétköznapi akadályokat, amelyek egészen alattomos módon, megpróbálnak Téged letéríteni a meditációról. Azaz, olyan formában jelennek meg a negatív erők, hogy fondorlatos módon, valahogy letérítsenek Téged arról az útról, hogy békére, megnyugvásra, feltöltődésre lelj, azaz elmerülhess a meditációban. Figyeld meg, hogy Nálad hogyan jelentkeznek ezek!

--------------------------------------------------------------
Az Őr megpróbáltatásai,
avagy a pécsi program kulisszatitkai

--------------------------------------------------------------
Tényként kell elfogadnunk, hogy ezek a "negatív erők" bizony folyamatosan próbálkoznak! Hol kicsiben, hol nagyban! Néha belülről jönnek, néha kívülről. Ez történt most velem is, ugyanis már a program előtt jópár nappal, egy elég kemény "támadás" ért, hogy én bizony milyen jogon is akarok ilyen programot tartani?!?! Ráadásul nem is idegenektől, hanem ismerősöktől, és elég durván jelent ez meg, ami mi tagadás, el is kezdett engem húzni a letargia irányába! Mit lehet ilyenkor tenni?

Ilyenkor kell aztán nagyon ébernek, tudatosnak, és alázatosnak lenni! Mire is gondolok? Nézzük!

Hogy "ne boruljon el" az ember agya (-:
érdemes még inkább meditálnia, hogy teljes nyugalommal, és "objektíven" tudja megfigyelni a szituációt! Ugyhogy azokban a napokban elkezdtem én is, a megszokottnál jobban a meditáció felé fordulni, hogy megnyugodjak, és tisztán lássam a helyzet.

Az őszinteség és az alázatosság a másik dolog, amit érdemes ilyenkor nagyító alá venni. Meg kell próbálni a lehető legőszintébben megvizsgálni önmagunkat és a helyzetet. Meg kell figyelni hogy a szituációban, kiket milyen szándék, milyen vágyak mozgatnak! Mennyire erősen tombolnak az egók, vagy érezhető-e az együttérzés és a szeretet. (Itt nem a hétköznapi értelemben vett, az érzelmekbe kapaszkodó, érzelgős és függő viszonyra épülő szeretetet értem, hanem a minden irányba kiterjedő, magasabb rendű állapotot)

A negatív erők próbálkozásait könnyebben felfedezheted, ha megfigyelsz két dolgot.

---------------------------------------------------------------
A Finom Vágyak, vagy a Görcsös Akarás
---------------------------------------------------------------
Egy ilyen keményebb helyzetben természetesen mindenki azt hiszi hogy neki van igaza! Hogy Ő tudja a tutit, hogy az Ő pártján van a nagy betűs igazság. Ha az ilyen helyzetben a mély meditáció felé fordulsz, akkor egyre inkább éles lesz a "szemed", a figyelmed, és felfedezheted azt, hogy melyik oldalon van egy Finomszintű, Tiszta Vágy, és melyik oldalon van, egy Egótól Puffadó, Görcsös Akarás!

Minél inkább felfedezed ezt, és nem hagyod hogy átragadjon Rád az a fajta támadás ami közelít, legyen az nyíltabb agresszívebb, vagy hátulról jövő sunyibb, az annál inkább fog Görcsös Akarásban torkolni, és az a negatív erő, amit elkezdenek irányodba tolni, az visszafelé fog elsülni, és a kiinduló pontjában kezd el "mérgezni".

Ugyhogy ezekben a napokban elkezdtem jobban a meditáció felé fordulni. Mélyebb meditációkat végeztem, próbáltam "átadni" az egész szituációt a Sorsnak, és figyeltem önmagamat, hogy vajon én most a Vágyak, vagy az Akarás oldalán állok-e? És megtettem egy nagyon fontos dolgot, ami bizony hozzájárul, és nagyon nagy segítség a támadó, negatív erőkkel szemben!

----------------------------------------------------------
A "jószívű" nyílvánosság ereje
----------------------------------------------------------
Ebben a mostani szituációban, amikor megjelent ez a támadás (amelyek egyáltalán nem mellesleg, ilyenkor minket folyamatos tesztelnek, és tanítanak!) akkor teljesen egyértelmű volt számomra hogy erről tudniuk kell, a jószívű ismerősöknek. Abból a célból, hogy az ő meditatív, megvilágosodott figyelmük is segítsék a szituáció kedvező alakulását! (fontos, nem azt ahogy ÉN szeretném, hanem ahogy lennie kell, ahogy a Sors a kedvezőséget ki szeretné bontani...) Ezért nem is kértem tőlük semmit, "csupán" tudattam Őket arról, hogy egy ilyen szituáció jelent most meg.

Egyszer olvastam egy nagyon szép megfogalmazást, hogy az a JÓ, amit méltósággal meg tudsz tenni! Figyeld meg, hogy bármilyen aljas, rossz szándékú, vagy hamis, negatív dolgot, azt nem lehet MÉLTÓSÁGGAL megtenni! Tele van az életünk amúgy ilyenekkel, mert azért kicsiben-nagyban, de mindannyiunkban vannak negativ erők, és érdemes ezt megfigyelni, hogy Méltósággal ezeket nem tudjuk megtenni! Én sem az enyéimet, de szerintem Te se a Tieidet.

Hatványozottan jelenik meg ennek a méltóság elvesztésének, és a görcsös akarásnak a jelenléte, ha a negativitás a felszínre, a nyilvánosságra kerül! Ha minél inkább "lelepleződik" a játéka, és a célja! Minél nagyobb nyilvánosságot kap, annál kevésbé tud már burjánzani, annál kevésbé tud életképes maradni. Ezért ajánlottam ezt másoknak a figyelmébe, hogy felszínre kerüljön a téma. Mindezeken túl a legvégső lökés a negatív támadás "ártalmatlanításában" az, ami a lehető legkeményebb lecke mindannyiunknak! Szó szerint a legnehezebb!

--------------------------------------------------------------
Megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel,
azaz a szeretet és az alázat ereje

--------------------------------------------------------------
Ahogy korábban irtam, azért ez a mostani "támadás" bizony engem is elvitt a letargia irányába (bizony erős tesztet, és intenzív tanulóleckét kaptam a Sorstól) viszont a nyilvánosság erejéből, megindult egy olyan "erő", ami a lehető legtisztább, legfelemelőbb, és legmagasztosabb erő, a Mindenen Átható Szeretet ereje! És ami a legszebb, hogy nem is (csak) felém, hanem a támadó(k) irányába!!!

Képletesen, de ez a szeretet felemelte, magához ölelte, megsimogatta, és megnyugtatta, megkinálta a követ dobáló támadást, egy amolyan frissen sült, finoman illatozó kenyérszelettel.

Ilyenkor szokott általában eldőlni, hogy a támadást generáló, és az abban partnerséget vállaló és működtető egyének, bizony felismerik-e ezt a szeretetet, és átadják-e magukat teljesen neki, vagy sem.

- Ha ez megtörténik (ez a ritkább, és most sem ez történt) akkor teljesen elillan a térből minden negatív erő, és helyére tényleg egy sokkal szebb, és magasabbrendű érzés kerül...

- Ha ez nem történik meg, akkor viszont olyan mélyre húzódik vissza a negativitás, hogy csak na, és abban a kis térben, ahonnan kiindult, és ahonnan elkezdett burjánzani ott folytatja pusztító és lehúzó tevékenységét. Amolyan, "Aki másnak vermet ás..." típusú népi bölcsesség veszi kezdetét.

----------------------------------------
ZÁRSZÓ
avagy végső tanulság

----------------------------------------
Ha úgy érzed, hogy Rosszindulatú és Ostobaságtól burjánzó támadás célpontja lettél, akkor próbálj meg még inkább meditálni, felülemelkedni a dolgokon, és használd a jóindulatú nyilvánosság erejét! Figyeld meg magadban, hogy Te a Tiszta Vágyak, vagy a Görcsös Akarás pártján állsz-e! Meditálj, és keresd meg önmagadban azt a bizonyos "pékárút", hogy meg tudd kínálni a támadót, ezáltal megadhassd neki az esélyt, hogy eldönthesse, szeretne-e veled megértésben és szeretetben együtt csemegézni, vagy sem...

--------------------------------------------
PROGRAMAJÁNLÓ
--------------------------------------------
Mindezeken túl, folyatódik a pécsi programsorozat. A következő alkalom, február 27-én lesz. A program tartalmáról, és az előadóiról bővebben itt találsz infókat >>




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.