2010. február 9., kedd

Meditációnk alapja, a ....

------------------------------------------------------------------
Mi ott kezdjük, ahol mások abbahagyják!
------------------------------------------------------------------
Tudom hogy rengeteg meditációs, és relaxációs technika létezik. Sok-sok jóga, nyújtó, és testgyakorlatok, és mindenféle egyéb technikák. Egyik jobb mint a másik, viszont egy bizonyos "pontnál", egy bizonyos szintnél ezek megállnak. Lehet hogy megnyugtatják az idegrendszeredet valamelyest, esetleg "csodás" (-nak tűnő) tudást hoznak felszínre a tudatalattidból, vagy a tudatfelettidből, de pont ezek a zsákutcák miatt nem jutnak el a dolgok, "közepéhez", a valódi lényegéhez! Ahhoz, ami itt a sahaja jógában a meditációnk alapja! Ez az a pont, ahol valójában mások abbahagyják, mi pedig elkezdjük!

Enélkül a csakráidat (és energiacsatornáidat) nem tudod igazán feltölteni! Enélkül nem tudod megtapasztalni az igazán "mélyreható", meditációs állapotot! (Azt amikor teljesen a Gondolatoknélküli Tudatosság, a Jelen állapotának békéjében, és örömében vagy) És e nélkül ezt nem is tudod továbbfejleszteni magadban, vagy másoknak átadni! Ez pedig nem más, mint az...

Ősidők óta ismert erő, az az energia, aminek a létezését már Te is megtapasztalhattad, ha nem álltál meg az elméletnél, és itt a blogon ajánlott meditációkat, már Te is elkezdted gyakorlatban kipróbálni. Szépen lassan elkezdi érzékelni az ember ennek a létezését. Akár a tenyerekben, akár a fej fölött, akár "belül", a csakráknál. Ez az erő pedig, maga a kundalini energia.

A sahaja jóga meditációban itt kezdődik az egész, hogy ez az erő "felébred" bennünk, és hozzásegít minket a sokkal kiegyensúlyozottabb, meditatívabb, emelkedettebb élethez.

------------------------------------------------------------------------
Az európai meditálók oltári nagy félreértése
------------------------------------------------------------------------
Nagyon sok kezdő meditáló (én magam is így voltam ezzel) ezt az egész "meditációsdit" teljes mértékben azonosítják a keleti kultúrával, vagy akár magával Indiával. Nem mondom hogy nincs ennek alapja, de azért nagyon el vannak tolódva a hangsúlyok. Azt hisszük, hogy a mi múltunkban, vagy hagyományunkban nincsen erre utalás vagy célzás, esetleg jelek. Ez pedig bizony nagyon nincs így! Nemcsak hogy a meditációnak, de konkrétan a kundalini energiának is bizony számos "üzenete" van a múltunkban, a kultúránkban (!) csak meg kell tudnunk fejteni, meg kell tudnunk ismerni ezeket!

Nagy örömömre, a Meditatív Szombatok Pécsen című programsorozat legelső alkalmával, most szombaton, ez a téma is meg fog jelenni, ráadásul egy nagyon szép prezentáció kapcsán, amit egy olyan jógi társam fog bemutatni, akit lehet hogy már ismersz is. Ő pedig nem más, mint a Jógameditációs Péter!

Bámulatosan szép képekből álló prezentációt készített. Elképzelhető hogy olyan is lesz közte, amit már Te is ismersz, de így ebben a "megvilágításban", hidd el, teljesen új értelmet fog nyerni az egész kép! A felszínes szemlélésen túl, ha az ember felfedezi a mélyebb üzenetüket, akkor "megvilágosodik" benne a dolgok lényege, közelebb kerül az Élet Igazságaihoz, és igazán nagy spirituális felismerések születhetnek.

---------------------------------------
Az Őr reménye
---------------------------------------
Igyekszem majd, minél több alkalommal "elcsábítani" a pécsi programra, az ország különböző pontjain élő jógitársaimat, hogy elmondják, bemutassák, és megtanítsák Neked azt, amit Ők maguk megtapasztaltak itt a sahaja jógával eltöltött éveikben, évtizedeikben. Mindannyian teljesen ingyen vállalják, a saját szabadidejükből és a saját költségükön hogy eljöjjenek, és átadják a tudásukat, az érdeklődőknek!

Tehát most, az induló programra Péter érkezik Pest megyéből,
"Kundalini a Nyugati kultúrában" című prezentációval,
remélhetőleg hótorlasz mentes úton! (-:

------------------------------------------------------
A természet erőinek tesztje
------------------------------------------------------
Téged a hó, és a hideg eltántorít hogy elgyere?
Ne haragudj meg, de akkor azt kell mondanom, hogy nem is akarsz igazán jönni, és csak kifogást keresel! Lehet hogy ez most eléggé "nyers" megfogalmazásnak tűník, de hidd el, tapasztalatból mondom.

Amikor én kezdtem a sahaja jóga meditációt, akkor igazán kőkemény, augusztusi kánikula volt! A meditációs teremben mindenki izzadt, és folyamatosan berregett egy ventilátorszerűség, ami valamelyest keringette a levegőt. Pesten volt egy forgalmas helyen, ahol jó sok kocsi járt, és a hőségtől megőrült forgalom hangja folyamatosan felhallatszott a nyitott ablakon a terembe, ahol még a ventilátor is zúgott.

Ráadásul sokkal egyszerűbb, és szerényebb technikai felszereléssel (agyonnézett és hallgatott videó, és magnókazetták) próbálták oktatni a hozzám hasonló, meditáció iránt érdeklődőket. Ennek ellenére látszott az, hogy kiket tudtak letéríteni ezek a külső körülmények, és kiket nem. Mindezek a nehézségek ellenére, lelkesen eljártunk a heti meditációkra, (én hetente, 2x4 órát utaztam és izzadtam a buszon és a metrón ezért!) aztán szépen lassan, valami olyan "csoda" bontakozott ki az életünkben, amit el sem mertünk hinni... pedig már benne voltunk...

Ezekről a kezdeti időszakokról, sokat fogok mesélni a programsorozaton, mert rengeteg tanulság van benne! Nem azért mert az "enyém" a sztori, hanem mert bármit tanul az ember, a kezdeti lépésekben nagyon nagy segítség, ha valaki elmeséli hogy ő, hogyan "botladozott" amikor végígment azon az úton, amin a másik. Én is örömmel hallgattam a meditációs teremben a történeteket. Néha csodálkoztam, néha nevettem, néha a szám is tátva maradt, vagy éppen "csak úgy" örültem az egész pillanatnak, úgy ahogy van. Hogy ott lehetek, hogy tanulhatok, hogy meditálhatok...

* * * * * * *


Ha úgy érzed, hogy minden hátráltató anyagi, természeti, és egyéb nehézség ellenére a szíved idehúz Pécsre, hogy együtt meditálhass és feljődhess másokkal, és hogy igazán megismerd, és megtapasztald a kundalini energia "csodákba repítő" tulajdonságait, akkor mindenképp gyere el, MEDITÁLJUNK EGYÜTT! ...>>




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.