2008. október 26., vasárnap

A meditáció kőkemény buktatói!

--------------------------------------------------------------

Becsapós akadályok,
amelyek kivédésével elnyerheted,
az igazán megnyugtató, és felemelő
meditációs állapotot!


--------------------------------------------------------------

„Bocsi, csak elfelejtettem valamit...”

Elkezdtél ismerkedni a meditációval, és szépen lassan életed részévé vált. A legjobb amit ilyenkor tehetsz, ha ki is jelölsz egy kis helyet a lakásban, ahová el tudsz vonulni egy kicsit lecsendesedni, meditálni. Amig a figyelmed nem erősödik meg, könnyen ki tudsz billenni a meditációból, a lélek állapotából. Résen kell lenned, mert ilyenkor a Sors is könnyen tesztelhet téged, és olyan akadályokat gördít az utadba, amelyek valójában megerősítenek majd.

Általában ez olyan formában jelentkezik, hogy amikor leülsz, és megpróbálsz elmélyedni, nagy valószínűséggel a családtagok, lakótársak pont akkor találják majd égetően sűrgősnek megkeresni az elveszett tárgyaikat, amelyek pont a meditációs sarkod közelében lesz. Esetleg azt is ilyenkor akarják majd megtudakolni Tőled, hogy éppen mit főzzenek aznap, vagy a gyerekek házi feladata is ilyenkor lesz fontos.

Vigyázz, ne hagyd hogy kibillentsenek! Erősítsd meg a figyelmedet, és még az ilyen külső hatások ellenére is tartsd továbbra is a légzéseden, a lelkeden, a meditáción. Esetleg fel is hívhatod a figyelmüket, hogy most erre a 15 percre hagyjanak magadra, utána az övék leszel.


„Húú, most aztán jól meditálok, ez szuper érzés...”

Ahogy egyre gyakorlottabb leszel a meditációban, úgy a fejedben lévő kusza gondolathalmaz is szépen lassan oszlik, és tisztul majd. Egyre inkább gondolat mentessé válsz, egyre közelebb kerülsz a lélekhez, a jógához, a meditációs állapothoz. Könnyedén észre fogod már venni, ha belül valamilyen gondolat megzavarna, amely ki akar billenteni. Ezek főként a hétköznapjaiddal kapcsolatosak, a legegyszerűbb témákat érintőek. Bevásárlás, kollégák, szomszédok, feladatok, múltbéli események. Ha ezeket már észre veszed, és megtanulod őket már nem fűzni tovább magadban, akkor már csak egy csapda van hátra!

Észre sem veszed, és a „hétköznapi” gondolataid elkezdenek átalakulni.
Elkezd azon forogni az elméd, hogy milyen nagyszerű érzés ez a meditáció.

„Igen, már meditálok, érzem hogy megnyugszom, már nem is gondolkodok...”
„Hú milyen jó ez a nyugalom, érzem a vibrációkat, a kundalinit is...”
„Igen ma mélyebben meditálok mint tegnap, ez most valóban jobb...”


Ezek a meditációval kapcsolatos gondolatok nagyon becsapósak! Nagyon elvihetnek a meditációtól ha nem vagy éber! Megsimogatják az egódat, és egy álomvilágba repítenek. Azt hiszed hogy meditálsz, miközben ugyanúgy pörög az elméd mint előtte.


„Vajon elkezdődött már a hiradó?”

A meditációs gyakorlások elején az ilyen kósza gondolatok nagyon messze tudnak vinni a meditációtól. Általában akkor jelentkeznek amikor eldöntöd magadban, most meditálni fogsz. A lényeg hogy meghozod a döntést, hogy le fogsz ülni, és pár percet önmagadra szánsz, a meditációra helyezed a figyelmedet. Ilyenkor ahogy megszületett a döntés, azonnal elkezd benned dolgozni, egy „ellen” döntés. Elkezd formálódni benned egy „ellen vágy” és ott támad meg, ahol a legkönnyebben utat talál hozzád. Eldöntötted hogy most meditálni fogsz, és abban a pillanatban észreveszed az órát a falon, és már jelentkezik is az „ellen vágy”, hogy

„Hahó, már ennyi az idő.
Kezdődik a hiradó, meg a filmsorozat, meditálni utána is tudsz!”


Kész, azonnal lefegyverzett, felsorolta a racionális érveit, és igyekszik Téged elcsábítani, messze kergetni a meditációtól! Nagyon finoman, és alattomosan szokott jelentkezni, viszont ha ezeket észreveszed magadban, nagyon jó úton haladsz a tudatosság irányába!


„Legközelebb halkabban meditálj, mert nem hallom a TV-t!”

Meditálsz, relaxálsz, a felhők közt jársz, földöntúli boldogság és nyugalom. Miután befejezted, a szomszéd szobából szépen megkérnek hogy legközelebb halkabban legyél szíves meditálni, mert nem hallják a TV-t!
Micsoda?
Igen-igen úgy horkoltál közben, hogy csillárok is bemozdultak!

Észre sem vetted, és olyan édesen alcsiztál mint egy kisgyerek. Olyan jól esett, hisz fáradt voltál. Még ki is pihented magad, és miután felkelsz azt hiszed jót meditáltál. De ez bizony nem az. Lehet hogy jól esett pihenni, álmodni, aludni egy mélyet, viszont ez nem meditáció. Ha ilyen könnyen elalvós típus vagy, akkor jó hír, hogy ezzel nagyon tudod erősíteni a figyelmedet! Miközben meditálsz, vedd észre azt a pillanatot amikor még éber vagy, és amikor már aludnál el. Nagyon finom vékony vonal van a kettő közt, de észrevehető!



Ha a fenti Meditációs Buktatók közül bármelyiket észreveszed magadon, vagy akár többet is, akkor örülj neki! Ezek mind azért jelentkeznek, hogy erősödjön a figyelmed, a tudatosságod és a meditációd.

Ne akarj velük küzdeni, és harcolni.
Ne is haragudj rájuk. Az egyetlen ellenszerük, ha felfedezed, és leleplezed őket. Észreveszed őket, megköszönöd a Sorsnak hogy egy ilyen csodálatos játékot mutatot be neked, és visszatérsz a gondolatmentes meditációhoz. Oda ahol találkozol a Lelkeddel, a Mindenség Közös Kollektív Lelkével, és a Mindenen Átható Szeretet Állapotával. (-:


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.