2009. augusztus 27., csütörtök

Kern András és az Akarás

"Elfogtunk egy levelet..."

...vagyis inkább egy videót!

Kern Andrást lehet szeretni, vagy éppen nem szeretni, kihez mi áll közelebb.

Akár a személyisége, akár a származása, akár a szerepei, akár a véleményei, hozzáállása, stílusa, vagy éppen bármi miatt.
Kérlek, tegyél most félre mindent, bármit is érzel iránta, hiszen nem véletlen hogy "beköszönt" most itt a blogba!

A meditációhoz kapcsolódik egy érdekes jelenség. Egy olyan állapot, egy olyan hozzáállás, amire egyre jobban vágynak az emberek, és amit már egyre többen próbálgatnak is tudatosan, vagy éppen tudattalanul az életükben. Úgy tűnik Kern András is foglalkozik ezzel a "jelenséggel". Ez pedig nem más, mint az erőfeszítés-nélküliség.

Még mielőtt belemennénk jobban a témába, nézd meg miket is mondott Kern András az erőfeszítés-nélküliség ellentétéről, a Görcsös Akarásról

itt ebben az interjúban az MTV-n >>

7:30 - 11:03 perc közötti idősávban találod ezt a témát.

---------------------------------------------------------------
Ami az interjúból kimaradt...
---------------------------------------------------------------

Eltérő aránnyal, de valójában mindkettő megtalálható bennünk. Figyeld csak meg Magadat! Biztos hogy van, vagy volt olyan az életedben, hogy görcsösen AKARTÁL! Akár szerelmet, akár pénzt, akár karriert, akár testiséget, akár szeretetnek hit ragaszkodást hozzád közelállóktól, akár magányt, akár társaságot, szóval bármit...

Viszont olyan is előfordulhatott Benned, hogy "felfeküdtél" a Sors lágy patakjára, és csak hagytad hogy vigyen a víz. Könnyedén és lazán fogadtad az eseményeket, és a tevékenységeidet is, amolyan "erőfeszítés-nélkül" végezted...

Lehet hogy Kern Andrásban van hajlam ez irányban, és van egy alap "könnyed" hozzáállása az élethez, viszont ha nem meditál, akkor nagy valószínűséggel az életének bizonyos területein, azért csak megjelenik az Akarás, bármennyire is nem szeretné. Ennek pedig egy igazán egyszerű oka van...

A csapda...

Hogy pontosan megértsd az erőfeszítés-nélküliség ellentétét, ami egyben a legfőbb akadálya is, meg kell ismerned a Görcsös Akarás forrását! Vigyázat, lehet hogy fájni fog!

Az Akarás, az az ÉN-hez, az Egónkhoz kötődik. Amikor Görcsös Akarás van bennünk, mindig a személyiségünk az, aki küzd! Próbálja a Sorsot erőltetni, hogy márpedig úgy legyenek a dolgok, ahogy Ő kívánja. Ez ha nem valósul meg, akkor egyre inkább befeszül az Egó, egyre csalódottabb, és haragosabb lesz az ÉN. Hogy mit lehet ez ellen tenni?

A kiút...

Ahogy az Akarás az ÉN-hez köthető, úgy a könnyed erőfeszítés-nélküliség is kapcsolódik valamihez, amit már lehet hogy sejtesz is. A meditáció állapota, és ereje adja meg Számodra azt, hogy egyre könnyebben, és erőfeszítés-nélkül élhess! A meditációban a békéd, és harmóniád, már nem a külső dolgoktól függ! Egyre erősebb lesz, és egyre megingathatatlanabb. Sokkal jobban "együtt tudsz majd működni" a Sorssal, ezáltal gördülékenyebben zajlik az életed! Képzeld csak el, hogy egyre inkább ráhangolódsz a Sorsodat irányító Erőre, és egyre könnyebben veszed az akadályokat! Jól hangzik, nem?

A Végtelen Birodalma...

A meditációban túllépsz az ÉN-en. A Lelkedhez, a Benned lévő Isteni Csepphez találsz vissza. Oda, ahová már nem ér el a görcsösség, az akarás, a szenvedés, és a bánat. Ott találod a Lélek Végtelen Békéjét és Örömét. Benned, bennem, és mindannyiunkban ott van ez, csupán arra vár, hogy a figyelmünkkel rátaláljunk, és befogadjuk az életünkbe. Hagyjuk hogy segíthesse létezésünket, és olyan Örömmel és Szeretettel örvendeztessen meg minket, amit semmi egyéb dolog meg nem adhat Számunkra!

Kívánom Neked, Magamnak, Kern Andrásnak,
és mindenki másnak itt a Földön, hogy egyre inkább megtalálja Önmagában ezt a "helyet", és végre most már tényleg, erőfeszítés-nélkül tudjunk, egymás örömére létezni!


...ha ennek így kell lennie, így lesz...



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: ...és szerintem ez bizony így lesz! ;-)