2009. április 14., kedd

Melyik a legfontosabb szerved, testrészed?

A szemed? A szád? A lábaid? A tüdőd?
vagy melyik?

Lehet hogy nem jó a kérdés, és úgy "kerek" az ember teste ahogy van, és minden része ugyanolyan fontos, viszont mégiscsak van egy olyan szervünk, amelyik szerintem kiemelkedően fontos lehet!
Ez pedig a SZÍV!

A szív tart Téged életben. Most ne menjünk abba bele, hogy milyen is az az élet, hogy szenvedésekkel, vagy örömmel teli. A szív az, ami összeköt az Élet Óceánjával, a Lélekkel, a közös Kollektív Lélekkel.

Odafigyelsz igazán szívedre? Megbecsülöd?
Figyelmedbe kerül néha napján? Ha rendetlenkedik, akkor biztos! (-:
de azért ezt nem érdemes megvárnod!

Nem is olyan rég a figyelmembe került egy cikk, ami elég "kemény" számokat is tartalmaz! A cikk, főleg a sportolók szívével kapcsolatban íródott, de szerintem érdemes mindannyiunknak elolvasni, és elgondolkodni ezen. A sportolókon túl, ugyanis a hétköznapok embere is nagyon kemény "kiképzést" tud adni a szívének, ami viszont nem sok jóra vezet! Meg kell tanulni a szívet is pihentetni, feltölteni, lazítani...
de erről picit később, addig is figyeld csak a cikket!

"Az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint világszerte évente 17 millió ember hal meg valamilyen szív- és érrendszeri betegségben, 2020-ra pedig ez a szám 20 millióra emelkedhet.
...olvasd csak tovább, érdekes amit ír >>

Mivel ez nem a,
SPORT - a kolostor udvarán , vagy az,
EGÉSZSÉGES ÉTELEK - a kolostor udvarán című blog

ezért a meditáció témakörét segítségül hívva, készítek egy olyan letölthető, zenés meditációs anyagot, amit ha naponta elvégzel, akkor hidd el, nagyon nagy lépést fogsz tenni, a szíved egészségesebb, erősebb, kiegyensúlyozottabb működéséért, és ezáltal egy hosszabb, és harmónikusabb életben lehet részed!

Ne menj messzire, mert pár nap,
és már le is töltheted ezt a meditációt!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: annyit elárulok, hogy két zene is lesz benne,
egy lassabb, "meditatívabb", és egy valamivel "pörgősebb",
hogy az egyensúly is meglegyen! (-: