2023. október 17., kedd

Mandala 18.


Nagyításhoz klikk a képre!

C.G. Jung munkásságából merítve elkezdtem megfesteni én is a magam lélektani mandala-sorozatát. Ez a tizennyolcadik kép.

Kreatív Játék.
Mandala Címadás!

Egy különös játékra invitálom ezúton a mandalák iránt érdeklődő közönséget, a kreatív lelkű kolostoros blogolvasókat:

Mit sugallnak neked itt a blogban megjelent mandalák? Nézd át újra őket, klikkelj rá külön egyenként a képekre, nagyíts bele, csendesedj el, és csak figyeld meg mi a benyomásod. Mi az első sugallatod? Mit üzen neked? A fő kérdésem: milyen címet adnál az adott mandala-festménynek?

Próbálj intuitíven ráérezni arra, hogy mit üzen neked személyesen egy-egy ilyen ábra. Milyen cím illene szerinted a képhez? Nevezd nevén az első benyomásodat, az első sugallatodat, és küld át nekem emailben!

kolostorore(kukac)gmail.com

Nyugi, nincs jó válasz, nincs rossz válasz, nincs semmi ilyesmi, ez nem egy vizsga. Pusztán csak kíváncsi vagyok a benyomásokra, a sugallatokra, és az intuitív érzékelésedre. Jöhet tehát a kreatív névadás!


Elnevezhetsz akár csak egy mandalát, mondjuk a kedvencedet, vagy adhatsz nevet az összesnek. A lényeg: úgy küldd át nekem az ötleteidet, hogy írd meg hányas sorszámú mandalára gondoltál, és milyen címet adnál neki.

Szerintem ez egy elég kreatív játék, mert megfigyelheted magadat, talán önismereti tanulságai is lesznek, és inspirálólag hat majd nemcsak rám, hanem remélhetőleg rád is.

Nincs más hátra, nézd át alaposan a mandalákat, tűnődj, meditálj, adj nekik nevet, és küldd át nekem emailben! Köszi szépen!

kolostorore(kukac)gmail.com

Mandala 1. >>> 
Mandala 2. >>>
Mandala 3. >>>
Mandala 4. >>>
Mandala 5. >>>
Mandala 6. >>>
Mandala 7. >>>
Mandala 8. >>>
Mandala 9. >>>
Mandala 10. >>
Mandala 11. >>
Mandala 12. >>
Mandala 13. >>
Mandala 14. >>
Mandala 15. >>
Mandala 16. >>
Mandala 17. >>

* * *

KÖNYVAJÁNLÓ



Különleges könyvajánló azoknak, akiket mélyebben érdekel a híres svájci pszichológus, Carl Gustav Jung munkássága, azon belül is a személyiség, a lélek, és az ecset találkozása, avagy a mandalák csodálatos világa.

Séta a mandalák kertjében
Rejtélyes ábrák az önismeret ösvényén

Tartalom

- A szerzőről
- Előszó
- Carl Gustav Jung
- A mandalák rejtélye
- Leonardo da Vinci mandalája
- Churchill mandalái
- Monet mandalája
- A zürichi kör
- A festés mágiája
- Képek
- Utószó
- Korábbi kötetek

A könyv elérhető az Országos Széchényi Könyvtár
online felületén itt >>

A pdf fájl pedig
itt olvasható >>


A Kolostor Őre