2016. július 6., szerda

Brexit 2


Brexit után két héttel, csupán jelzésértékkel, hogy eddig mi történt:

Tőke és pénzpiaci turbulenciák

Ez csupán a kisebbik rossz, a nagyobbik hogy a pánikhangulatban már a több milliárd fontot kezelő angol ingatlanbefektetési alapok is zárolták a számlákat, azaz, az ügyfelek egyelőre nem tudják kivenni a pénzüket. Ezekben az alapokban nagybefektetőktől kezdve, egészen a kis háztartások megtakarításait kezelték konzervatív módon, ingatlanba fektetve. Valós házakba, irodákba, egyéb ingatlankomplexumokba. Most hogy az emberek tömegével akarják kivenni a megtakarításaikat, mert megijedtek, az alapok nem tudják eladni ilyen ütemben az ingatlanokat hirtelen, amelyeknek ráadásul esik is ára, hogy kifizessék az ügyfeleket. Gond van.

A felelőtlen politikusok, 

akik felhergelték az embereket az EU-ból való kilépésre, most egytől egyig távoznak a porondról. A hergelésben, uszításban kiválóak voltak, most viszont nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. Nem vállalják a felelősséget. Állítólag ők maguk is meglepődtek az eredményen, és már az is kiderült, hogy semmilyen tervük sincs a mostani helyzetre. Mindenki áll tanácstalanul, néznek körbe egymásra, ide-oda mutogatnak, aztán valami majd csak lesz.

Putyin valószínű mosolyog

a nem létező bajsza alatt, és a kezét dörzsöli az egész történet láttán. Bekéret az irodájába legalább két üveggel a legjobb orosz pezsgőből, nézi a műsort nagy képernyős TV-n, és hatalmasakat nevet közben. PUKKK, és már repül is az újabb pezsgős dugó.

Trump felbátorítva 

érezheti magát, hogy igen, meg lehet csinálni. Bele lehet kiabálni oltári nagy baromságokat felelőtlenül a levegőbe, és imádni fogják az emberek, majd büszkén és bizakodva behúzzák azt az X -et. Make America Great Again. Aztán lesz ami lesz...

Hatalmas bizonytalanság

lehet valószínűleg azokban, akik az elmúlt években kezdtek gyökeret ereszteni Angliában. Tisztességesen dolgoznak, tanulnak, vállalkoznak, családot alapítottak, talán megvették első angliai otthonukat, vagy legalábbis óriási áldozatok árán eljutottak egy tartósabb, hosszabb ingatlanbérléshez. Valamelyest megkedvelték az országot, az új életüket, a környezetet. Velük mi lesz?

Idegenek elleni támadásról

lehet egyre többet hallani, olvasni, hogy a jelenlegi körülmények ellenére növekszik azok haragja, indulata, akik páros lábbal rúgnának ki mindenkit a szigetről, aki nem fajtiszta angol. És ez az indulat egyre nagyobb teret kap. Mi lesz? Visszatérünk a Tiszta-Vérvonal vágyainak világába?

Összefoglalva

Zavarodottság, bizonytalanság, csalódottság, izgalmak, félelmek, hiú ábrándok, keseredettség, de talán legfőképpen a tanácstalanság hangulata lebeg a levegőben. Most vajon mi lesz? Hogyan tovább?

A könnyű válaszok hívőinek,

az összeesküvések rajongóinak persze ilyenkor is nagyon könnyű dolguk van, hiszen a leegyszerűsített világképükbe bőven elég pár szót bedobni magyarázatként: Soros György, zsidók, Bilderbergek, Szabadkőművesek, Gyíkemberek, UFÓK stb. Ők a felelősek és ők a hibásak mindig, mindenért. Most itt ezért is természetesen.

A hullámok

tehát gyűrűznek tovább a Brexit mentén. Két hét telt el azóta hogy Anglia meghülyült, és ezt büszkén világgá is kiáltotta. Csupán két hét. Remélem a hullámok előbb-utóbb elcsitulnak, és nem lesz belőle cunami. Kár lenne.



Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén