2015. március 11., szerda

Nem tudom Te miben, én ebben hiszek

A meditációban"És abban, hogy ha minden családban lesz legalább egy rendszeresen meditáló ember, akkor minden megváltozik. Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre."

Sokszor olvashattad ezt már a blogban. Ezért ülök le hétről-hétre a gép elé. Hogy efelé haladjunk. Ezért írom ezt a blogot már 7 éve.

A világ

Jobbá tehetjük az életünket sok mindennel. Szebbé, hasznosabbá, boldogabbá tehetjük a világot rengeteg dologgal. Fákat ültethetünk, óvhatjuk a környezetet, egészségesen táplálkozhatunk, többet tanulhatunk, többet mozoghatunk. Befektethetünk oktatásba, kultúrába, egészségbe, kutatásokba és sok mindenbe. Rengeteg minden van, amivel jobbá és boldogabbá tehetjük a világot. És önmagunkat. Azonban úgy érzem, hogy mindezek a dolgok meditáció nélkül nem az igaziak. Fontos és nagyszerű dolgok, de önmagukban mégis kevesek.

- Hogyan akarjuk igazán megismerni a világot, ha még önmagunkat sem ismerjük?
- Hogyan kívánjuk megjavítani a világot, ha még önmagunkat is nehezen tudjuk?
- Hogyan szeretnénk jobbá tenni a dolgokat, ha a problémáink legfőbb okaival nem is merünk szembenézni?
- Hogyan akarunk békét teremteni, ha még bennünk sincs?
- Hogyan várjuk el az emberektől hogy megváltozzanak, amikor még nekünk is nehezen megy?

...és lehetne még sorolni.

Az alap

Mindennek az alapja, hogy mi magunk, az egyén rendben legyen. Minden szinten. És ha "rendben" leszünk "belül", akkor "rend" lesz "kívül". Akkor sokkal harmonikusabb, bölcsebb és derűsebb lesz a társadalom. Minden szinten. A politika, a gazdaság, az egészségügy, a kultúra, az oktatás, és minden területen. Magunkon kell kezdenünk a változást.

Ezért hiszek a meditációban. Mert a meditáció ebben segít. És abban, hogy ha minden családban lesz...

Mások is

Úgy tűnik ebben az érzésben, ebben a gondolatban már egyre többen osztoznak. A világon már rengeteg ember életének része a meditáció. És itt nem csak az olvasgatásra gondolok. Hanem a valódi tapasztalásra. Az átélésre. Az átalakulásra és a változásra. A finomodásra. Aztán külön öröm az is, amikor már ezt mások is egyre inkább felfedezik.

A média is

Bizony Ők is. Egyre többször felületet adnak ennek. Az elmúlt napokban például szárnyra kelt egy kis cikk, és egyre több médiafelület osztotta meg az olvasóival. Egy kis figyelemfelkeltő írás a meditációról. A kolostoros blogról, és rólam. No és persze az elmaradhatatlan padokról (-:

Ha kíváncsi vagy rá, itt találod:

Debreceni média >>

Royalmagazin >>

Librarius >>


* * *


Meditatív ücsörgésünk és ráérős szemlélődésünk
mai helyszíne és padja pedig:


A fotó készítője Ani,
helyszín Dombóvár Gunaras.
Nagyításhoz klikk a képre!
Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!