2012. szeptember 10., hétfő

Titkosügynökök a hegy tetején, a "kocajógit" elemzik!















----------------------------------------------------------------------------------
A magyar Mulder és Scully ügynökök  
a Mecsek tetején a "kocajógit" elemzik!
Vigyázz, nehogy a figyelmükbe kerülj, mert a 
napszemüveg mögül pusztító lézersugarak indulhatnak útjukra!
---------------------------------------------------------------------------------

Azt kell mondjam, mióta a Zsuzsa fedőnevű Scully ügynököt 8 évvel ezelőtt volt szerencsém feleségül venni, nagy-nagy boldogság köszöntött be az életembe. Nem szeretném ezt most túlságosan ragozni, hogy azoknak akik már/még nem ilyen partnerkapcsolatban élnek ne fájjon a szívük, de annyit azért elmondok hogy valóban életünk párját találtuk meg egymásban, és nagyon nagy boldogságban, örömben, harmóniában, vidámságban élünk. Úgy szoktuk mondani hogy "életünk útja összefonódott", és ilyenkor mindketten tudjuk és érezzük hogy ez micsoda örömet, boldogságot és vidámságot is jelent számunkra. Hatalmasakat szoktunk kacagni, néha szinte zeng tőle a ház. Ez olyankor is sűrűn elő szokott fordulni, mikor Zsuzsa valami különleges, számomra idegen kifejezést, vagy szóösszetételt használ valamire. Ráadásul ahogy mondja is, na akkor aztán meg a teljes röhögés! Az egyik kifejezése, amin hatalmasat nevettem amikor pár évvel ezelőtt hallottam, az a "kocajógi" volt!

De vajon mit is takar ez a kifejezés hogy "kocajógi"?

AZT HALLOTTAD MÁR HOGY "kocadohányos"? Az valami olyasmit jelent, hogy csak néha-néha cigizik. Alkalomadtán gyújt rá. Talán bulikban, vagy bizonyos társaságokban. A láncdohányossal ellentétben, aki szinte a nap 24 órájában gyújt egyik cigarettáról a másikra, a kocadohányos egy "lightosabb" változat. Ő van hogy napokig vagy hetekig nem is gyújt rá, pusztán bizonyos körülmények közt. Na most a "kocajógi" is valami ilyesmi. Bár a jógás/meditatív életformát nem igazán szerencsés a dohányzás önpusztító életvitelével együtt emlegetni, de pusztán a hozzáállást szimbolizáló, "koca" jelző érthető most ezügyben. Nézzük akkor a "kocajógit"!

NAGY DERÜLTSÉGET OKOZ amikor ezt a kifejezést használja Zsuzsa, mindig nevetek rajta, meg ahogy tudja is mondani. Olyasmit takar a kifejezés, hogy "alkalmi meditáló". Azaz csupán néha-néha csatlakozik a meditálók táborához. Épp ha nincs más programja, épp ha kedve szottyan. Nem vált az életformájává, nem vált a hétköznapjai részévé, csupán alkalmanként foglalkozik ezzel. A legviccesebb az, amikor nem is mond semmit Zsuzsa, csupán látom rajta hogy éppen egy "kocajógira" figyel, vagy a levelét olvassa, vagy éppen hall róla. Már akkor tudom mi játszódik le benne! (-:

AZÉRT MÓKÁS, MERT van hogy a "kocajógi" a legnagyobb bölcsesség osztogatója, ő a legnagyobb "igehirdető", a legnagyobb spirituális tudás birtokosa, bölcs meglátásait és tanácsait nem győzi szórni a környezetébe, csak úgy durrogtatja a Spirituális Sablonokat stb. stb. miközben akinek van "szeme", érzékelés és rálátása a dolgokra, az azért teljesen tisztában van a "kocajógi" kocaságával. Mi vajon az, ami igazán "fontos" egy jógi életében? Mi vajon van az, ami igazán fontos egy "kocajógi" életében? Mi az ami belül, igazából megkülönbözteti őket? Szerinted a "kocajógi" önmagában belül, tudja hogy ő az? Miért nem válik vajon igazi "jógivá"? Válaszok most nincsenek, azt mindenki magában keresse meg!
És most jöjjön pár nehezebb kérdés!


- Te vajon mi felé húzol? A valódi "jógiság" irányába, vagy
a "kocaság" felé?
- Meg tudod az életben különböztetni a valódit a kocától?
- A külső jellemzőkön kívül, mi alapján tudsz még különbséget tenni?
- Mivel járul hozzá egy kocajógi önmaga és a világ fejlődéséhez?
- Mivel járul hozzá egy valódi jógi önmaga és a világ fejlődéséhez?
- Milyen vágyaid vannak mélyen belül?
- A szavakat most hagyjuk, a cselekedeteid, azok
mit mutatnak meg Rólad?
- Merre tart az életed?
- Merre szeretnéd hogy tartson?
- Merre tart mások élete?
- Merre szeretnéd hogy az övék tartson?

Amíg ezeken meditálsz, addig mindenképp ajánlok a figyelmedbe pár programot itt az őszre. Persze csak akkor ha "ráérsz", és éppen nincs más "fontos" dolgod! ;-)

Klikk ide >>


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!