2011. november 21., hétfő

Fohász Shri Matajihoz

Csodálatosan megzenésített dal előadásában.

Tudom hogy vannak akik nem értik ezt, nehezen tudják befogadni. Nem értik hogyan is lehet Shri Matajihoz "fohászkodni". Nem gond. Én sem értettem. Amíg élt, addig azért furcsállották, hogyan is lehet az, hogy egy élő "valaki"-hez intézünk "kéréseket". A meditálók dilemmájában már szó volt erről. Most miután idén meghalt, akkor újabb kifogások jönnek. Az elme mindig keres újabb és újabb ellenállásokat. Nem gond. Amit ajánlok, hogy ne feszülj rá a kérdésre, pusztán "csak figyeld" magadban a dolgokat, legyen
bármi is.

Ez a mostani dal, ez a gyönyörű fohász, hindi nyelven fog szólni. A jelentése valami olyasmi, hogy a meditáló jógik kifejezik Shri Mataji és az Ő ereje, Nagysága iránti tiszteletüket, szeretetüket és alázatukat. És kérik, hogy védje meg őket hat belső ellenségtől. A nem tiszta vágyaktól, a haragtól, a kapzsiságtól, az illúziótól, a gyűlölettől és az egótól.

Hallgasd meg többször is, ízlelgesd, ismerkedj a dallal. Figyeld a fotókat, próbálj énekelni, ott lesz a szöveg, vagy "csak" csukott szemmel meditálj! Ahogy épp jólesik.




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!