2011. szeptember 30., péntek

Shri Mataji az Abszolút Igazságról

"...Van azonban egy kis probléma. A modern elme túl sok elképzeléssel van tele. Nem eredeti elképzelésekkel, hanem olyanokkal, amiket olvasással, a médiából és a környezet mentális légköréből gyűjtöttek be. Bármelyik legyen is, az elme telítve van olyan elképzelésekkel, amelyek többnyire másoktól származnak. Ez megnehezíti, vagy nagyon lelassítja, hogy az emberek elfogadják a valóság igazságát. Nem könnyű meggyőzni az embereket arról, hogy létezik az abszolút igazság, amely túl van az elmén, és hogy a valóság kéznél van és minden ember számára elérhető.

Jézus azt mondta: „Az alázatosak fogják örökölni a Földet.” Nem a gyengéket értette ez alatt, hanem éppen ellenkezőleg, azokat az embereket, akik elég erősek ahhoz, hogy félretegyék az egoizmusukat és megrögzött szokásaikat. De a modern emberek se nem erősek, se nem alázatosak. Ellenkezőleg, túlságosan sznobok, arrogánsak, tele vannak megrögzött szokásokkal vagy túlságosan önfejűek még ahhoz is, hogy foglalkozzanak azzal a gondolattal, hogy esetleg van valaki, aki beszélhet nekik az igazságról, vagy a valóságról, sőt meg is tudja mutatni, hogyan érhetik el azt saját maguk. Mert az igazságnak, amely abszolút, meg kell nyilvánulnia ezekben a modern időkben. Az igazság akkor sem tud megsemmisülni, ha nem fogadják el. Ellenkezőleg, ha nem fogadják el, leleplez minden hamisságot és így lerombolja azt. Ha az igazságot nem fogadják el, éppen azt az agyat fogja lerombolni, amelyik elutasítja. ..."


Shri Mataji Nirmala Devi


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!