2011. szeptember 2., péntek

Minden6ó

Te vajon mit tennél, ha egyik pillanatról a másikra mindenhatóvá válnál? Azaz, bármit megtehetnél. Mit kezdenél vele?

A Kolostoros MoziHétvége mai filmjének főszereplője Bruce, megkapta ezt az Isteni lehetőséget. Vajon tud élni vele? Megvan hozzá a kellő bölcsessége? Ez derül ki a mai vígjátékból, amelyben a fergetes, és a kellőképpen idióta Jim Carry alakítja a főszerepet. A film már jópár éves, és az is lehet hogy láttad már, azonban nézd meg most újra. A meditáló ember szemével nézd most a filmet.

A szokásos amerikai sziruposság, érzelmesség és happy end mellett, azért bőven akad tanulság (és persze humor) is. Például az utóbbi időben egyre több helyről hangoztatot "Teremtsd meg a valóságodat" dolognak is jó tükröt tart! Teremtsd meg az életedet, teremts bőséget, teremts karriert, sikert, pénzt, boldogságot stb stb "Tudatos-Teremtés" hozzáállással kapcsolatban is azért elgondolkodtathat a film, hogy megvan-e bennünk egyáltalán a bölcsesség arra nézve hogy mit is kéne teremtenünk? Meg van-e bennünk mindehez a bölcsesség és az alázat?

Kereshetjük magunkban arra a kérdésre is a választ, hogy, tud-e az ember egyáltalán "Teremteni"? Akár azt is kutathatjuk magunkban, hogy, hogyan és miképpen tudunk teremteni? Hogyan vagyunk képesek befolyásolni a dolgokat? Azonban érdemes továbbmenni ezen a vonalon úgy is, hogy meg van e hozzá a kellő bölcsességünk, hogy "Teremtsünk"? Vajon tudjuk-e pontosan hogy mit, mikor, mennyit és miért is kéne teremtenünk? Ezeket azért érdemes lehet szerintem mindig a figyelmünkben tartani, mielőtt még megrészegednénk saját magunk hatalmától és csillogásától, a teremtő képességünktől, azaz a Mindenható érzésünktől. Nos, nézzük hogy Jim Carry a maga módján miképpen próbálkozik ezzel igazán Isteni Erővel, a Mindenhatósággal!

Kellemes Mozizást Kívánok!

www.online-filmek.hu/film/431-a-minden6o

(Az oldal alján találod két részletben feltöltve a filmet. Ha nem látszana, akkor az Internet Explorert állítsd át Firefox Mozzilára, vagy egyébre. Mást nem tudok arra az esetre ha úgy se menne, akkor kérdezz meg egy szakit.)


* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Kolostoros MoziHétvége korábbi filmjei:

-> Az ember aki fákat ültetett >>>
Egy olyan film, amiről ezt írta egy olvasó: "Szerintem le kéne vetíteni osztályfőnöki órán és beszélgetni róla. Az ember néha úgy érzi semmi értelme annak amit csinál. Hogy egyedül semmire nem jut. És akkor jön egy ilyen film az életébe."

-> Fordulópont - Az ambíciótól az értelemig >>>
Ha csak egy filmet ajánlhatnék Neked, akkor ez lenne az! Semmiképp se hagyd ki, hiszen ha már itt jársz a Kolostorban, akkor ez Neked kifejezetten kötelező! Komolyan mondom, le fog nyűgözni!

-> Ízek, imák, szerelmek >>>
Egy fiatal hölgy története arról, hogyan is keresi a Sorsát, Istent, és a Boldogságot a világ a különböző pontjain.

-> A jövő farmja >>>
Hogyan próbálják angliai farmerek "modernizálni" a gazdálkodásukat a célból, hogy az asztalra kerülő ételeink egészségesebbek, a környezetünk tisztább, és a természettel való együttélésünk sokkal inkább a harmóniára épüljön? Egyszerű és nagyszerű gondolatok és próbálkozások arra nézve, hogy a természet felé valóban nagyobb tisztelettel forduljunk.

-> Mennyei Prófécia >>>
Peru őseredjéből előkerült rejtélyes, az emberiség tudatosságával, fejlődésével, és a felemelkedésével kapcsolatos jelentősségteljes üzeneteket tartalmazó a tekercsekről, és a körülöttük kialakult hajtóvadászatról szól a film.

-> A jövő kezdete >>>
Hogyan tehetnénk sokkal jobbá a világot? Erre az igazán embert próbáló kérdésre keresi egy tanár a választ a diákjaival. Az egyik nebulónak nemcsak hogy fantasztikus, és egyben roppant egyszerű ötletet támad, hanem nagyon hamar útjára is indul a VilágMegváltó "vállalkozás".

-> Napfivér Holdnővér >>>
Assziszi Szent Ferenc életének emléket állító film, Önmagunk és az Isten kereséséről.

-> Tavasz, nyár, ősz, tél... >>>
Egy misztikusnak tűnő kunyhó ad otthont mesterek, megtértek, megvilágosodásra, elvonulásra, csendességre vágyók újabb és újabb generációjának. És az évszakok csak úgy jönnek, mennek...

-> A békés harcos útja >>>
Milyen tudást is adhat át egy öreg benzinkutas, egy fiatal és erős sportolónak? Talán a legfontosabbat.


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!