2011. szeptember 21., szerda

Spirituális sablonok nagyító alatt

Sablonszerű dolgokból épülnek fel életünk területei. Különböző keretek és sémák közt mozognak szakmák, párkapcsolatok, ünnepek, és életünk szinte minden területe. Részben igaz ez a spirituális életünkre is, azonban van egy lényeges dolog ezekkel a sablonokkal kapcsolatban. Mégpedig az, hogy mennyire tudunk róluk és mennyire éljük át őket tudatosan.

Ha nem így teszünk, akkor bizony csak amolyan kolompként zengedezik a nyakunkra kötve, ellenben ha megtelik tudatossággal és valódi felismeréssel, akkor bizony olyan aurát és erőt ad az embernek, amivel csak kevesen rendelkeznek! Olyan emberré válik az illető, akire bizony azt tudjuk mondani hogy igazán mély! Nézzük melyek is ezek a spirituális sablonok, amelyeket a felszínes emberek csupán üresen puffogtatnak, míg a mély bölcsek talán már nem is beszélnek róluk, hanem egész lényükkel hordozzák a valódi jelentésüket.

Spirituális Sablon #1
"Nincsenek véletlenek, ennek valamiért így kellett történnie."

Spirituális Sablon #2
"Mindenkinek igaza van, és mindenkit úgy kell elfogadni, amilyen"

Spirituális Sablon #3
"A hegy tetejére különböző utakon is fel lehet jutni"

Spirituális Sablon #4
"Tudatos teremtéssel alakítom az életemet, bevonzom a dolgokat amire szükségem van!"

Spirituális Sablon #5
"Hála Isten!"

Legújabb, a spirituális sablonokkal foglalkozó cikkemet
az alábbi portálokon olvashatod:

Életforma >>

Nőiteázó >>

Tudatoslét >>

NőiPortál >>

Ami a cikkből kimaradt:

Van még több ilyen sablon, amelyeket a későbbiekben majd folyamatosan bemutatok itt a blogban, hogy minél inkább felfedezzük, és igyekezzünk minél inkább tudatosan és mélyen átélni, hogy tényleg ne csak úgy üresen, kolompként zengedezzen a nyakunban! Ilyen hasonló téma még a Sors vagy a szabad akarat kérdése is. Ebben is sokszor hallom elmerülni az embereket. Van aki erre, van aki arra esküszik. Egy korábbi meditációs szemináriumon már felvettem erről a témáról egy kis videót, ráadásul egy személyes történeten keresztül mutattam be. Érdemes megnézni, és bízom benne hogy segít majd közelebb kerülni ahhoz az állapothoz, hogy tényleg egyre jobban levetkőzzük a sablonos felszínességet, és valódi spirituális tartalommal töltsük meg életünket, hogy ezáltal elérjük a bölcs emberek mélységét és nyugalmát. Ott a világ zaja már csak holmi cincogás, nincsenek ott félelmek, agresszió vagy szorongás, csupán béke, derű, nyugalom és boldogság.

Sors vagy Szabad Akarat itt >>


Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: a hétvégén nem leszek net közelben. A beérkezett levelekre jövő héten fogok válaszolni.

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!