2021. május 15., szombat

Rosenbauer és a Párduc

Dzsungel

Kipling a Dzsungel könyvében így ír Bagiráról, a párducról:

"Fekete árnyék vetődött a körbe; Bagira volt, a fekete párduc, ki feketébb volt mindeneknél, csak itt-ott volt benne egy-egy világos sáv, ragyogó, mint a selyem, melyre, mint különös jelre, minden párduc büszke szokott lenni. Ismerte Bagirát mindenki, és nem igen volt senkinek sem kedve belekötni, mert ravasz volt, mint Tabaki, rettenthetetlen, mint a vad bölény és dühében vak, mint a sebzett elefánt. De szava édes volt, mint a fákról csepegő vad méz, s bőre lágyabb, mint a pehely."

Gyár

A világ legnagyobb tűzoltóautó gyártó vállalata, az osztrák központú Rosenbauer így ír egyik csúcstermékéről, a Panther-ről:

A cég legsikeresebb és leghatékonyabb járműve, erőteljes teljesítménye miatt korunk legmodernebb tűzoltóautója.




1 milliárd euro fölötti éves árbevételével a bécsi tőzsde egyik fontos és régi szereplője. Kisebb részesedéssel néhány éve már én is rendelkezem a cégben. Folyamatosan követem a fejlesztéseket és az üzleti jelentésüket.
 
A vállalat története 1866-ban kezdődött, majd a folyamatos innovációról és fejlesztésről szólt, ami által a világ élvonalába kerültek. A cég meghatározó tulajdonosa, az alapító Rosenbauer úrhoz köthető családi alapítvány, akik már a hatodik generáció óta tevékenykednek a tűzoltó-iparágban sikeresen.


Érdemes tehát Hunniából az érdeklődő és tanulásra vágyó tekintetünket olykor az osztrák sógorok irányába fordítani, és ellesni azt, amit érdemes.

Kipling Maugliról:

"Legjobban szeretett elmenni Bagirával az erdő sötét, meleg közepébe, ahol végigaludta az egész unalmas napot, s éjszaka elnézte, hogy végzi Bagira vadászatát."


Üdvözlettel
A Kolostor Őre