2019. augusztus 9., péntek

Pogácsázás közben

Épp kiselőadást tartok valami eget rengetően fontos dologról két pogácsa közt a nyári melegben. Kerti mulatság, limonádé, jó társaság, átbeszélve alaposan az élet apró és nagy témáit.
 
Honnan, hová, miért és hogyan alakulnak a dolgok. Merre halad az élet? A politika, a vallás, Európa és a gazdaság mellett felmerülnek egyéb fontos témák is! Ki rottyantja be a gulyást a bográcsban? Tényleg elrepedt a ping-pong labda? Sajttal vagy káposztával jó a pogácsa? Mi kerüljön a komposztba és mi nem?
 
Több generáció, több város, több ország és több szakma képviseltette magát a pogácsástál körül. Nagy a család, szét is lett fújva a szélrózsa minden irányába. Tere-fere, licsi-locsi, és közben annyi mindent megtud az ember az életről, kivel hogy s miképp. Történetek, tanulságok, tudósítások.
 
Jaaaj, ha mama láthatná... és arra emlékszel hogy... el sem hiszem hogy ennyit nőt... hogy éltek ott kint... sikerült találnod már olyan... ne add tovább, de úgy hallottam hogy... eladtad már amit megvettél, hogy megvedd amit eladtál...  nem kellett volna, de tényleg... ekkora csomaggal ideállítani, na de kérlek... szóljál ha lesz valami, érdekel...  aztán megérkezik az este, a csendesség és a csillagok. Fordult egyet a föld, és a bolygó túloldalán egy másik kertben talán pont most kezdődik egy hasonló mulatság. De ki rottyantja be a gulyást a bográcsban?
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés: