2018. március 6., kedd

Hóesés és Masterplast

Ez a kép fogadott ma reggel, ahogy kitekintettem az ablakon. Havas a táj. Ismét esik. Itt Bécsben is. Az idei tél nehezen akar elmúlni. Hóesés, fagyok, hideg, zúzmara. Megvan ennek is a hangulata.

Az embernek eszébe juttathat szép verseket, klasszikus festők gyönyörű képeit, esetleg csodás zenéket. Egy forró bögre a kézben, és az ember máris érezheti a fahéjas teák finom ízét és illatát, a mézes aromák gazdagságát. Ilyen kellemes állapotban merengve, azonban eszébe juthat még az élet hétköznapibb, pragmatikusabb oldala is.

Befagyott vajon a kerti csap? A kutya bírja még, vagy ez már neki is sok? Elindul az autó? Hol találom a hólapátot? Vagy akár komplexebb témák is: idén már tényleg meg kell csinálni a ház hőszigetelését!

 KÉP: Thermomaster

Hóesés és Masterplast

Néhány éve már a hóesés láttán, bennem nemcsak a romantikus érzések és az irodalmi hangulat kavarog, hanem hétköznapibb gondolatok is. Pl. az épületek hőszigetelése. Az energiatakarékosság, és ilyesmi. Ezekben a gondolati folyamatokban segített az is, hogy néhány éve már kisebb tulajdonrésszel rendelkezem a Masterplast cégben, amelynek egyik fő profilja az épületek hőszigetelése, az energiatakarékosság előmozdítása és hatékonyabbá tétele.

A beszélgetések, cikkek, szakmai kiadványok mellett a cég közgyűlésén, vagy a befektetői találkozóján az a benyomásom alakult ki, hogy egyre nagyobb az igény a társadalomban erre, és ez jó hír! Nemcsak okos, de bölcs dolog is ha az ember kellő körültekintéssel használja a rendelkezésére álló energiákat. Akár önmaga fizikai állapotáról van szó, akár szellemiségéről, akár külső körülményekről és egyéb erőforrásokról. Például környezetvédelemről, a házaink állapotáról, energiafelhasználásról, és ilyenekről.

Inspiráció

Milyen szép és tág az élet, hogy egy ennyire hétköznapi dolog, mint egy havas téli reggel, témák, hangulatok, és gondolatok sokaságát ébreszti fel az emberben. A fahéjas finom teáktól a kellemes zenéken át a kultúra egyéb magaslatain gyönyörködve, rákanyarodva akár még az épületeink állapotára is. 

Hasonlóan inspiratív pillanatokat kívánok a kedves kolostoros olvasók számára is a közelgő tavaszra. Elbúcsúzva a téli nagykabátoktól, a merengés után fel lehet gyűrni az ingujjakat, és neki lehet kezdeni az aktivitásnak. Kertgondozásnak, faültetésnek, vagy épp az épület hőszigetelésének a megvalósításának. Így szép az élet: kertészkedve, Vivaldit hallgatva, Monet-ban gyönyörködve, épületet szigetelve.


Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén



Társadalmi célú hirdetés: