2018. március 16., péntek

A Spiró Univerzum Vonzásában

Életem bolygójának keringése eddig csupán messziről érzékelte a Spiró Univerzum létét, nagyságát és vonzását. Most azonban a közelébe és a hatása alá került. A fénye és a súlya lenyűgöző, magával ragadó.
 
Spiró György munkásságáról korábban is tudtam már, de úgy alakult hogy nem ismertem még mélyebben, most azonban létrejött a bolygók találkozása.
 
4 videó
 
Szeretném majd pár művét behozni ide a kolostor udvarára, mert érdemes komolyabban eltűnődni az általa papírra vetett gondolatokon. Addig is azonban jöjjön néhány interjú Spiró Györggyel. Már ez a pár videó is betekintést ad egy olyan mély és széles látókörű ember gondolataiba, amit érdemes minél többeknek megismernie és felfognia.
 
Figyelemreméltó például az, amikor a feudalizmus és a polgárság évszázados társadalmi küzdelméről beszél. Érdemes lehet erről is alaposan elgondolkodnia mindenkinek. Különösen Stadionországban. Érdemes ennek a témának minden egyes részletét alaposabban is megérlelni, átgondolni, megpróbálni megérteni. Azaz, mi is az a feudalizmus? Mi is az a polgári lét? Miért is harcol ez egymással? Hogyan is jelenik ez meg különböző korokban és országokban? És lehetne még sorolni.
 
Mindezek mellett az egyéb, vallási, társadalmi, kulturális témájú gondolatai is olyanok, amelyeket megismerni, érlelni, és átgondolni szükséges. Hiszem, hogy többek leszünk általa. Jöjjön tehát Spiró György csendes, magával ragadó mélysége:

- Beszélgetés Friderikusz Sándorral >>>
 
- Beszélgetés Juszt Lászlóval >>>
 
- Előadás a Mindentudás Egyetemén >>>
 
- Majd 10 év múlva a fenti előadásról újra >>>
 
 
Üdvözlettel
A Kolostor Őre
 
Csak Könnyedén
 
 
 
Társadalmi célú hirdetés: